Loreen wint (alweer) het Eurovisiesongfestival!

Dieter Blarinckx-14 mei 2023 om 08:36- Foto:

YouTube - Eurovision Song Contest

Afgelopen nacht is het gebeurd: Zweden heeft de 67ste editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen met het nummer ’Tattoo’ van Loreen. Gustaph, die ons land vertegenwoordigde, verdiende een mooie zevende plaats.

Het was een heel lange finale die uiteindelijk ook nog nagelbijtend spannend werd, maar de grote winnaar van deze 67ste editie van het Eurovisiesongfestival is toch Zweden. Zij stuurde wederom zangeres Loreen. Zij won ook al eens in 2012 met de wereldhit ‘Euphoria’.

“Ik ben zo blij, bedankt aan iedereen”, klonk het meteen na de bekendmaking van haar overwinning.

Onze 42-jarige Gustaph deed het ook bijzonder goed! Met zijn hit ‘Because of You’ haalde ons land een zevende plaats binnen, goed voor zo’n 182 punten. Dat is voor ons land het beste Vlaamse resultaat sinds Tom Dice’s ‘Me and My Guitar’.

Proficiat aan alle deelnemers!

Dit is wanneer Olivia Rodrigo nieuwe muziek uitbrengt

Karen Luiken-04 juni 2023 om 13:08

Olivia Rodrigo hintte er vorige maand al naar: ze brengt binnenkort nieuwe muziek uit. Wanneer wisten we nog niet, maar op haar website krijgen fans nu meer informatie. Er staat een klok op die aftelt naar vrijdag 30 juni.

Een kleine twee weken geleden schreef Olivia op Instagram dat ze snel met ‘new stuff’ zou komen. “Mijn nieuwe muziek is heel, heel, heel, heel dichtbij. Ik beloof het”, zo klonkt het toen. Hoe dichtbij de zangeres precies bedoelde, wist niemand. Tot nu.

Fans die nu naar de website van Olivia surfen, krijgen een grote aftelklok te zien. Daaruit kunnen we opmaken dat het op het moment van schrijven nog precies 25 dagen, 14 uur, 51 minuten en 30 seconden duurt voor de nieuwe muziek wordt uitgebracht. We can’t wait!

Joost scoort internationaal met nieuwe hit

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:08

Joost Klein heeft een regelrechte hit in handen met zijn nieuwe single ‘Friesenjung’. Het nummer heeft de eerste plek bereikt in Duitsland én Oostenrijk.

‘Friesenjung’ kwam op vrijdag 26 mei uit. Op die dag werd het liedje ruim 1,35 miljoen keer gestreamd. Niet alleen in België en in zijn geboorteland Nederland, maar ook in andere landen van Europa. In Duitsland en Oostenrijk claimde het de eerste plek in de dagelijkse Spotify-charts. Inmiddels telt de hit al meer dan 6 miljoen streams.

Fans die Joost dit jaar in real life willen bewonderen, kunnen dat op zaterdag 25 mei doen in Lotto Arena. Kaartjes voor de show zijn verkrijgbaar via livenation.be.

Ontdek meer