Loreen wint (alweer) het Eurovisiesongfestival!

Dieter Blarinckx-14 mei 2023 om 08:36- Foto:

YouTube - Eurovision Song Contest

Afgelopen nacht is het gebeurd: Zweden heeft de 67ste editie van het Eurovisiesongfestival gewonnen met het nummer ’Tattoo’ van Loreen. Gustaph, die ons land vertegenwoordigde, verdiende een mooie zevende plaats.

Het was een heel lange finale die uiteindelijk ook nog nagelbijtend spannend werd, maar de grote winnaar van deze 67ste editie van het Eurovisiesongfestival is toch Zweden. Zij stuurde wederom zangeres Loreen. Zij won ook al eens in 2012 met de wereldhit ‘Euphoria’.

“Ik ben zo blij, bedankt aan iedereen”, klonk het meteen na de bekendmaking van haar overwinning.

Onze 42-jarige Gustaph deed het ook bijzonder goed! Met zijn hit ‘Because of You’ haalde ons land een zevende plaats binnen, goed voor zo’n 182 punten. Dat is voor ons land het beste Vlaamse resultaat sinds Tom Dice’s ‘Me and My Guitar’.

Proficiat aan alle deelnemers!

Nieuwe extra datum voor Purple Disco Machine in België

Simon Smetryns-21 februari 2024 om 12:02- Foto:

Fiona Garden

Purple Disco Machine is de gedreven performer en internationaal geprezen hitmaker die tot de top van de internationale discowereld behoort. Getuige daarvan de snelheid waarmee de tickets voor zijn concert in Ancienne Belgique een paar weken geleden over de toonbank gingen. Uitstekend nieuws voor diegene die toen naast een kaartje grepen: de Duitse producer bevestigt een nieuwe datum in België. Purple Disco Machine staat op 30 oktober op het OM podium in Luik.

De ticketverkoop start op vrijdag 23 februari om 10u via LiveNation.be. Tickets zullen 31 euro kosten (incl. reservatiekosten).

Met dit lied gaat België naar het Eurovisiesongfestival

Karen Luiken-20 februari 2024 om 09:10

Het is bekend met welk liedje België het songfestival moet veroveren. Mustii treedt tijdens het liedjesfestijn op met het nummer ‘Before The Party’s Over’.

Het nummer is gemaakt met Pierre Dumoulin en Ben Leclercq en is volgens Mustii een ode aan het leven. “Ik wilde dat dit nummer een optimistische, euforische uitbarsting van energie zou zijn”, aldus de zanger in een persbericht. “In het nummer trek ik een metafoor tussen een lange avond feesten (met zijn hoogte- en dieptepunten, zijn ups en downs) en het leven. Voor de val, voor het allemaal voorbij is, moet je het leven ten volle leven.”

Het songfestival begint op dinsdag 7 mei met de eerste halve finale. Mustii treedt op tijdens de tweede halve finale op donderdag 9 mei. Op zaterdag 11 mei vindt de finale plaats.

Ontdek meer