Vaag Outdoor keert terug met tweede editie

Karen Luiken-10 mei 2023 om 13:58- Foto:

Photo by Jade Masri on Unsplash

Vaag Outdoor, de festivalversie van de Antwerpse undergroundclub Vaag, komt terug met een tweede editie. Op zaterdag 2 september barst het feestgedruis los op domein Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever.

Het festival vond vorig jaar plaats op Spoor Oost, maar verhuist voor deze editie dus naar Domein Middenvijver. Daar worden in het eerste weekend van september drie podia opgezet waar festivalbezoekers kunnen genieten van techno, house en andere elektronisch muziek. Het is nog niet bekend welke artiesten er komen optreden, maar daar worden in de komende weken meer details over gedeeld.

“De eerste editie van Vaag Outdoor lokte onmiddellijk zevenduizendvijfhonderd bezoekers”, zegt medeorganisator Sam Schnabel. “Iedereen was enthousiast en de sfeer was fantastisch. We konden niet anders dan een tweede editie organiseren die opnieuw helemaal in de geest van onze gezellige nachtclub zal plaatsvinden.”

Tickets voor Vaag Outdoor zijn vanaf nu verkrijgbaar. Kopen kan hier.

Mumford & Sons vervangt Stromae tijdens Rock Werchter

Karen Luiken-05 juni 2023 om 16:18

Rock Werchter heeft een vervanger gevonden voor Stromae. Het plekje dat de zanger achterliet omdat hij met gezondheidsproblemen kampt, wordt opgevuld door Mumford & Sons. Dat maakt het festival bekend via social media.

“Het was bijna onmogelijk om de plek op te vullen die Stromae achterliet, maar Mumford & Sons heeft onze uitnodiging geaccepteerd”, aldus de organisatie van Rock Werchter. “We vinden het geweldig dat we ze opnieuw welkom mogen heten nadat ze hier in 2019 ook al waren. Dit wordt de eerste Europese show van de band in drie jaar tijd.”

Stromae maakte vorige maand bekend dat hij al zijn optredens moest cancelen vanwege gezondheidsproblemen. “Ik hoopte dat ik snel beter zou worden zodat ik mijn tour op kon pakken en mijn fans weer kon ontmoeten, maar helaas moet ik accepteren dat de genezing langer duurt dan verwacht”, aldus Stromae. “Ik vind het verschrikkelijk dat ik de rest van mijn tour moet cancelen. Deze beslissing was niet gemakkelijk, maar wel nodig om beter te kunnen worden.”

Dance D-Vision kondigt nieuwe artiesten aan

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:14

De line-up van Dance D-Vision wordt groter en groter. De organisatie van het festival heeft gisteren maar liefst elf nieuwe namen aangekondigd.

$hirak is een van de nieuwe namen die in het weekend van 4 en 5 augustus voor muziek zal zorgen tijdens Dance D-Vision. Hij wordt op het affiche vergezeld door Blushxblush, Cherry Moon Trax, DJ Licious, Gladde paling, Jorden Dux, Manuals, Michiel Cnudde, Omdat Het Kan & Average Rob, Sven Lanvin en Zof. Eerder werden Jebroer, Michael Amani, Natte Visstick, Regi, Pauline en Ronny Retro al aangekondigd.

TAGMAG zal een van de stages van Dance D-Vision hosten. Verder is er dit jaar voor het eerst ook een camping bij het festival. Deze bevindt zich aan de Zwembadstraat in Zottegem, vlakbij het festivalterrein.

Alle info en tickets vind je hier.

Ontdek meer