Hond krijgt heldenstatus in Japan

Joyce Vander Auwera-10 mei 2023 om 12:59- Foto:

Foto ter illustratie. Pexels: Brixiv

Een vijfjarige hond genaamd Koume heeft de status van 'held' gekregen in zijn thuisstad in Japan. Hij redde een man die een hartaanval kreeg. Koume, die normaal erg rustig is, begon onophoudelijk te blaffen toen de man in elkaar zakte in een paardrijclub.

Dit alarmeerde omstaanders en de man werd uiteindelijk gered. Een ambulance kwam ter plaatse en de man werd gereanimeerd. Koume ontving een dankbetuiging van de lokale brandweer en er werd zelfs een ceremonie georganiseerd om zijn heldendaad te eren.

Dit was niet de eerste keer dat Koume als reddende engel optrad, eerder had hij de aandacht al getrokken toen een paard probeerde te ontsnappen over de omheining. Misschien moet Koume overwegen om een cape en een masker te dragen - hij is duidelijk een superhond!

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Elke sigaret in Canada krijgt waarschuwing

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:21

Rokers in Canada kunnen binnenkort geen sigaret meer roken zonder constant geconfronteerd te worden met de consequenties daarvan. Het land gaat op elk sigaretje en andere tabaksproducten waarschuwingen plaatsen.

De waarschuwingen verschijnen vanaf 1 augustus op elke sigaret en bestaan uit teksten als ‘gif in elk trekje’, ‘rook schaadt kinderen’ en ‘sigaretten veroorzaken impotentie’. Canada is het eerste land die deze maatregel neemt. Dat heeft de regering volgens NOS bekendgemaakt op World No Tobacco Day.

Het is vanaf 1989 al verplicht in Canada om waarschuwingsteksten op verpakkingen te plaatsen. Tegenwoordig staan er vaak ook schokkende foto’s op.

Ontdek meer