Dit is de goedkoopste vakantiebestemming

Karen Luiken-10 mei 2023 om 06:25

Je hebt geen geld, maar wilt deze zomer wel op vakantie. Waar kun je dan het beste heen? Van alle bestemmingen ter wereld zijn er drie plekken die verreweg het meest goedkoop zijn.

Post Office heeft een lijst gemaakt met de goedkoopste bestemmingen ter wereld. Ze hebben gekeken naar de kosten van een driegangenmenu, koffie, bier, cola, wijn, water, zonnebandcrème en insectenmiddel. Vervolgens zijn veertig verschillende steden met elkaar vergeleken en daar is een interessante lijst uitgekomen.

Op de eerste plaats is Kaapstad geëindigd. In die Zuid-Afrikaanse hoofdstad kun je alle bovengenoemde zaken voor een totaalprijs van zo’n zestig euro krijgen. Dat klinkt natuurlijk goed, maar voor mensen uit ons land betaal je wel veel voor een ticket. Die bestemming valt dus af.

Wat beter klinkt, zijn de plekken Marmaris in Turkije of Sunny Beach in Bulgarije. Die staan op de tweede en derde plek in de lijst. In Marmaris komen de kosten van een driegangenmenu, koffie, bier, cola, wijn, water, zonnebandcrème en insectenmiddel uit op 66 euro, in Sunny Beach betaal je één euro meer.

Airbnb verhuurt houten huisje van Shrek

Karen Luiken-27 september 2023 om 06:53

Op zoek naar het meest romantische tripje ooit? Airbnb staat voor je klaar. Via de website kun je binnenkort een verblijf boeken in het huisje van Shrek.

Het huis ligt in de Schotse Hooglanden en lijkt precies op de geanimeerde verblijfplaats van Shrek. Alles aan het plaatje klopt: van de boomstammen die het huis doorboren tot de houten meubels.

In de omschrijving van Airbnb staat dat je in het optrekje oorsmeerkaarsen aan kunt steken, rond een vuurtje kunt zitten en dat je tijdens het ontbijt getrakteerd wordt op door Donkey gemaakte wafels. Wat wil je nog meer?!

Wie de hut wil boeken, moet geluk hebben. Het verblijf is alleen beschikbaar van 27 tot 29 oktober voor maximaal drie gasten. Op vrijdag 13 oktober kunnen liefhebbers zich via deze link aanmelden.

Corendon introduceert 'adults-only' zitplekken

Simon Smetryns-30 augustus 2023 om 08:41- Foto:

Bao Menglong via Unsplash

Luchtvaartmaatschappij Corendon heeft besloten om vanaf november een speciale zone zonder kinderen in te richten op vluchten van Schiphol (Amsterdam, Nederland) naar Curaçao. Reizigers die willen genieten van een rustige reis zonder huilende baby's en luidruchtige kleuters kunnen hiervoor kiezen, zij het tegen een extra vergoeding.

Voor een toeslag van 45 euro kunnen passagiers een stoel reserveren in deze kindvrije zone. Deze zone, gelegen aan de voorzijde van het vliegtuig, wordt fysiek afgeschermd van andere zitplaatsen door middel van wanden en gordijnen.

De luchtvaartmaatschappij benadrukt dat deze 'adults-only-zone', die wordt geïntroduceerd omdat Corendon geen aparte businessclass heeft, een meer ontspannen omgeving biedt voor reizigers.

Grote luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, TUI en Transavia lijken echter niet overtuigd van dit idee en hebben nog geen plannen om deze optie ook te lanceren.