Nederland niet door naar finale songfestival

Karen Luiken-10 mei 2023 om 06:09

Helaas. Nederland staat aanstaande zaterdag niet in de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Mia en Dion, de artiesten die onze noorderburen vertegenwoordigen, waren gisteren tijdens de eerste halve finale niet populair genoeg om een plekje in de volgende ronde te bemachtigen.

Mia en Dion kregen in de afgelopen weken veel kritiek over zich heen vanwege hun liedje ‘Burning Daylight’. Tijdens verschillende optredens haalden ze hun noten niet en soms zongen ze zelfs gewoon vals. Heel hoog waren de verwachtingen gisteren dus niet.

Van de acts die tijdens de eerste halve finale op het podium stonden, zijn er tien door naar de finale. Dat zijn Kroatië, Moldavië, Zwitserland, Finland, Tsjechië, Israël, Portugal, Zweden, Servië en Noorwegen. Zij nemen het zaterdag op tegen de winnende landen uit de tweede halve finale, tegen de winnaar van vorig jaar Oekraïne en tegen de Big Five, bestaande uit Frankrijk, Spanje, Italië, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

België moet zich donderdag tijdens de tweede halve finale bewijzen.

Lenny Kravitz is laatste headliner Rock Werchter

Karen Luiken-30 november 2023 om 15:03

Lenny Kravitz komt naar de aankomende editie van Rock Werchter. De uit New York afkomstige zanger is geboekt als vierde en laatste headliner.

De organisatie van het festival maakt bekend dat Lenny Kravitz op donderdag 4 juli de mainstage van Rock Werchter beklimt. Eerder werd al bekendgemaakt dat Måneskin de headliner van vrijdag 5 juli is, Dua Lipa die van zaterdag 6 juli en de Foo Fighters die van zondag 7 juli. Andere artiesten die op de line-up van het festival prijken, zijn onder anderen Sum 41, Yungblud, Avril Lavinge en Snow Patrol.

Kaartjes voor Rock Werchter gaan vrijdag 1 december om 10.00 uur in de verkoop.

Verhulstjes brengen eigen kerstsingle uit

Karen Luiken-30 november 2023 om 07:21

Gert, Ellen, Viktor en Marie Verhulst zijn van alle markten thuis. Ze kunnen tv maken, hebben humor, kunnen acteren, presenteren én zijn muzikaal. Dat hebben ze in het verleden allemaal al bewezen. Maar wist jij dat de familie ook heel goed is in het maken van kerstliedjes? Ze brengen hun eigen single uit!

Ontdek meer