Nederland niet door naar finale songfestival

Karen Luiken-10 mei 2023 om 06:09

Helaas. Nederland staat aanstaande zaterdag niet in de finale van het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Mia en Dion, de artiesten die onze noorderburen vertegenwoordigen, waren gisteren tijdens de eerste halve finale niet populair genoeg om een plekje in de volgende ronde te bemachtigen.

Mia en Dion kregen in de afgelopen weken veel kritiek over zich heen vanwege hun liedje ‘Burning Daylight’. Tijdens verschillende optredens haalden ze hun noten niet en soms zongen ze zelfs gewoon vals. Heel hoog waren de verwachtingen gisteren dus niet.

Van de acts die tijdens de eerste halve finale op het podium stonden, zijn er tien door naar de finale. Dat zijn Kroatië, Moldavië, Zwitserland, Finland, Tsjechië, Israël, Portugal, Zweden, Servië en Noorwegen. Zij nemen het zaterdag op tegen de winnende landen uit de tweede halve finale, tegen de winnaar van vorig jaar Oekraïne en tegen de Big Five, bestaande uit Frankrijk, Spanje, Italië, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

België moet zich donderdag tijdens de tweede halve finale bewijzen.

Dit is wanneer Olivia Rodrigo nieuwe muziek uitbrengt

Karen Luiken-04 juni 2023 om 13:08

Olivia Rodrigo hintte er vorige maand al naar: ze brengt binnenkort nieuwe muziek uit. Wanneer wisten we nog niet, maar op haar website krijgen fans nu meer informatie. Er staat een klok op die aftelt naar vrijdag 30 juni.

Een kleine twee weken geleden schreef Olivia op Instagram dat ze snel met ‘new stuff’ zou komen. “Mijn nieuwe muziek is heel, heel, heel, heel dichtbij. Ik beloof het”, zo klonkt het toen. Hoe dichtbij de zangeres precies bedoelde, wist niemand. Tot nu.

Fans die nu naar de website van Olivia surfen, krijgen een grote aftelklok te zien. Daaruit kunnen we opmaken dat het op het moment van schrijven nog precies 25 dagen, 14 uur, 51 minuten en 30 seconden duurt voor de nieuwe muziek wordt uitgebracht. We can’t wait!

Tiener opgepakt voor moord op prostituee

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:25- Foto:

Photo by Scott Rodgerson on Unsplash

Een 18-jarige man is in Deurne opgepakt voor de moord op een Chinese prostituee uit Barcelona. Het lichaam van het slachtoffer was in stukken gesneden en verstopt in een reiskoffer. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De koffer werd eind januari gevonden door een bewoner van een appartementsgebouw aan de Bisschoppenhoflaan in Deurne. Toen er in de valies werd gekeken, deed de bewoner een lugubere vondst. Er bleek een romp van een vrouwenlichaam in te zitten.

De politie kwam ter plaatse om onderzoek te doen en vond in andere delen van het gebouw nog meer lichaamsdelen terug. Ook werden er papieren gevonden die leidden naar ‘Linda’, een vrouw met Aziatische roots die actief was als prostituee. Zij bleek het slachtoffer.

Sinds de vondst van het lichaam is er gezocht naar de dader. Hoewel het onderzoek een tijdje vast heeft gezeten, kon er afgelopen donderdag dan eindelijk iemand worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige tiener uit Sierra Leone. Hij moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Ontdek meer