'Drag Race Belgique' krijgt tweede seizoen

Dieter Blarinckx-08 mei 2023 om 19:38

Heb jij ook zo genoten van het eerste seizoen van onze Belgische variant van de immens populaire ‘Drag Race’-formule? Dan hebben we leuk nieuws, want er komt wel degelijk een tweede seizoen!

Het eerste seizoen van ‘Drag Race Belgique' werd onlangs uitgezonden op de Waalse televisiezender RTBF, maar Vlaamse fans van de franchise konden de afleveringen makkelijk streamen via Tip!k, het online streamingplatform van RTBF.

In de 'Drag Race'-franchise nemen verschillende drag queens het tegen elkaar op om het felbegeerde kroontje te bemachtigen als dé drag superster van ons land! Het eerste seizoen werd gewonnen door het grote talent Drag Couenne, maar nu gaat host Rita Baga op zoek naar nieuw talent!

Via sociale media werd een oproep gedeeld waarin Rita Baga bekendmaakt dat er wel degelijk een tweede seizoen in de maak is, én dat Belgische drag queens zich vanaf nu kunnen inschrijven.

Check hun posts hieronder en stream het eerste seizoen van ‘Drag Race Belgique’ nu via Tipi!k.

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer