Mannen met seks leven langer, zegt onderzoek

Karen Luiken-08 mei 2023 om 15:24

Seks kan op heel veel verschillende manieren goed voor je zijn. Het verlaagt stress, is goed voor je weerstand, je verbrandt er calorieën mee én je kunt er langer door leven. Dat laatste bewijst een nieuw Japans onderzoek van wetenschappers van Yamagata University.

Het onderzoek heeft maar liefst negen jaar lang geduurd. In die tijd werden 21.000 deelnemers gevolgd op verschillende gebieden, waaronder hun medische geschiedenis en stressniveaus. Ze waren allemaal veertig jaar of ouder.

Uit de resultaten van de deelnemende mannen is gebleken dat degenen die geen interesse hadden in seks, gemiddeld eerder doodgingen dan mannen die dat wel hadden. “Vergeleken met deelnemers die seksuele interesse hadden, waren er onder degenen zonder seksuele interesses aanzienlijk hogere percentages van mensen die rookten, dronken in het verleden, psychisch van streek waren, niet vaak lachten en lagere opleidingsniveaus”, zo klinkt het in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One.

Na correctie voor leeftijd, gezondheid, opleiding, burgerlijke staat, lachfrequentie en stressniveaus, was het risico op sterfte door alle oorzaken "aanzienlijk groter bij mannen die geen seksuele interesse hadden dan bij mannen die seksuele interesse hadden", aldus de studie.

Zo, weten we dat ook weer.

Vrouw wil andere naam voor chlamydia om déze reden

Karen Luiken-30 mei 2023 om 04:25- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Kan chlamydia alsjeblieft een andere naam krijgen? Die oproep doet een vrouw op Reddit omdat ze haar kind dolgraag de naam van de seksueel overdraagbare aandoening zou willen geven.

“Chlamydia zou een mooie meisjesnaam zijn”, aldus de dame in kwestie op Reddit. “Ik vind het gewoon geweldig klinken. Ze zouden de soa een andere naam moten geven, zodat we deze naam eindelijk kunnen gaan gebruiken.”

De vrouw vindt dat de naam lekker bekt en legt uit waarom. Ze zou het bijvoorbeeld geweldig vinden om te kunnen zeggen: “Chlamydia, kom hier!”. Of: “Heb je je huiswerk gedaan, Chlamydia?”

Of er aan haar wens voldaan wordt, is niet bekend...

Bizar: man heeft seks met Holle Bolle Gijs in de Efteling

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 16:30

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en ongelooflijke verhalen tegen. Zo ook dat van deze 30-jarige man die betrapt werd op seks met Holle Bolle Gijs in het Nederlandse themaperk Efteling.

Bezoekers van de Efteling zullen even vreemd opgekeken hebben toen ze afgelopen zaterdag een 30-jarige man seks zagen hebben met Holle Bolle Gijs. Hij ging flink tekeer met de iconische Efteling-held, maar werd al snel betrapt en opgepakt.

De man, afkomstig uit Almere, werd meteen ondervraagd en hij bleef zijn “relatie” met Holle Bolle Gijs verdedigen. Naar eigen zeggen had hij al “een langere tijd een relatie met Gijs”. Bij zijn vorige bezoek zou hij ruzie gekregen hebben met Holle Bolle Gijs, dus nu was het tijd voor de goedmaakseks.

Ondertussen werd hij vrijgelaten, maar mag hij nooit meer een voet binnenzetten in de Efteling. Zijn relatie met Holle Bolle Gijs zal dus op de klippen lopen…

Ontdek meer