Mannen met seks leven langer, zegt onderzoek

Karen Luiken-08 mei 2023 om 15:24

Seks kan op heel veel verschillende manieren goed voor je zijn. Het verlaagt stress, is goed voor je weerstand, je verbrandt er calorieën mee én je kunt er langer door leven. Dat laatste bewijst een nieuw Japans onderzoek van wetenschappers van Yamagata University.

Het onderzoek heeft maar liefst negen jaar lang geduurd. In die tijd werden 21.000 deelnemers gevolgd op verschillende gebieden, waaronder hun medische geschiedenis en stressniveaus. Ze waren allemaal veertig jaar of ouder.

Uit de resultaten van de deelnemende mannen is gebleken dat degenen die geen interesse hadden in seks, gemiddeld eerder doodgingen dan mannen die dat wel hadden. “Vergeleken met deelnemers die seksuele interesse hadden, waren er onder degenen zonder seksuele interesses aanzienlijk hogere percentages van mensen die rookten, dronken in het verleden, psychisch van streek waren, niet vaak lachten en lagere opleidingsniveaus”, zo klinkt het in het wetenschappelijke tijdschrift Plos One.

Na correctie voor leeftijd, gezondheid, opleiding, burgerlijke staat, lachfrequentie en stressniveaus, was het risico op sterfte door alle oorzaken "aanzienlijk groter bij mannen die geen seksuele interesse hadden dan bij mannen die seksuele interesse hadden", aldus de studie.

Zo, weten we dat ook weer.

Hema komt met tompoucevibrator

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:56

Voor seksspeeltjes hoef je niet meer naar een speciaalzaak. Je koopt ze tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Vorig jaar lanceerde de winkel een complete collectie seksspeeltjes en daar komt nu een nieuw item bij. Hema brengt een tompoucevibrator op de markt!

Als je aan Hema denkt denk je aan tompouce en andersom. De winkel en traktatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en er bestaan inmiddels verschillende combinaties van. Er zijn tompoucekerstballen, tompoucebiertjes, tompoucetaarten, tompoucepepernoten, en jep: sinds kort dus ook tompoucevibrators.

Het seksspeeltje werkt met luchtdruk en voegt daar volgens de omschrijving een ‘extra laag sensatie aan toe door de zuigende bewegingen die je clitoris zacht omhelzen’. Ook zijn er trillingen voor - we citeren - ‘extra opwinding’.

Geïnteresseerd? Je kunt de vibrator, die in samenwerking met EasyToys is gemaakt, hier kopen.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd: