Liam wil 's werelds grootste spoon circle organiseren in Leuven

Karen Luiken-08 mei 2023 om 07:22

Gaat er volgens jou niks boven een heerlijk potje spoonen? Als grote of als kleine lepel? Zorg dan dat je op donderdag 18 mei in Leuven bent. Daar gaat content creator Liam on the Loose proberen de grootste menselijke lepel ooit te creëren.

Het doel van Liam on the Loose is om in ieder geval 69 mensen naar Leuven te krijgen om deel te nemen. Maar, zegt hij: “Ik ben bang dat het uit de hand kan lopen”, zegt Liam in een video op social media. “Een van mijn TikToks kreeg veel meer aandacht dan ik ooit had verwacht, dus ik heb geen idee hoeveel mensen er zullen komen. Het kunnen er 69 zijn, maar het kunnen er ook 609 zijn. Hoe dan ook: ’s werelds eerste spoon circle wordt onvergetelijk.”

Het hele gebeuren gaat plaatsvinden om 16u00 in het Sint-Donatus Park in Leuven. Mensen die zeker weten dat ze willen komen, kunnen zich hier aanmelden. “Zodat ik een idee krijg van hoeveel mensen er mee zullen doen”, aldus Liam.

YouTube-account van Acid opgeschort na video over Reuzegommers

Karen Luiken-01 juni 2023 om 14:15

Het YouTube-account van Acid is opgeschort. Dat gebeurde nadat de bekende influencer een video had gepubliceerd met daarin enkele namen en foto’s van Reuzegommers. Het filmpje is offline gehaald.

In de video, die bijna 200.000 keer werd bekeken voordat hij offline werd gehaald, zegt Acid dat hij ‘mensen ging exposen’. Dat deed hij door namen en foto’s van enkele Reuzegommers te delen. Maar dat mag niet, zo luidt de boodschap van YouTube. Het filmpje is verwijderd ‘wegens de schending van het beleid inzake intimiderende en kwetsende content’.

Naast het verwijderen van de video heeft YouTube influencer Acid ook een andere straf gekregen. Hij mag een week lang geen video’s of livestreams plaatsen op het platform. Als hij nog een keer de fout in gaat, krijgt hij twee weken schorsing. Bij een derde keer verdwijnt hij volgens HLN definitief van YouTube.

Acid schreef gisteren al op social media dat hij vindt dat er ‘twee maten en twee gezichten’ zitten aan de zaak, die draait om de in 2018 tijdens een studentendoop overleden Sanda Dia. “Sanda’s ouders, vrienden en familie hebben in een nationale krant moeten lezen hoe hij uur na uur gemarteld werd. Het heeft sensatie en clicks - en daarmee geld opgeleverd, maar wanneer ik het verhaal aanvul met het volledige systeem dat achter Reuzegom zit, gaat het ineens te ver.”

IKEA organiseert grote rommelmarkt in Gent

Karen Luiken-31 mei 2023 om 10:41- Foto:

Photo by Jueun Song on Unsplash

Nog niks te doen aanstaande zaterdag? Breng vooral een bezoekje aan de IKEA in Gent. Daar wordt een grote rommelmarkt georganiseerd waar meubels, accessoires en kledingstukken worden verkocht.

IKEA probeert klanten al een tijdje aan te zetten om producten en meubels een tweede leven te geven. Dat doet de keten onder andere met een ‘Tweedekanshoek’, die in verschillende filialen te vinden is en waar men afgedankte artikelen, producten met kleine defecten en andere IKEA-spullen tegen kleine prijsjes kan kopen.

Maar nu is er dus iets nieuws: de rommelmarkt. Family members krijgen de kans om hier al hun oude, ongebruikte spullen te verkopen. Dat kunnen IKEA-producten zijn, maar ook andere items. Het evenement is gratis toegankelijk tussen 09.00 en 16.00 uur. Iedereen is welkom!

Ontdek meer