Liam wil 's werelds grootste spoon circle organiseren in Leuven

Karen Luiken-08 mei 2023 om 07:22

Gaat er volgens jou niks boven een heerlijk potje spoonen? Als grote of als kleine lepel? Zorg dan dat je op donderdag 18 mei in Leuven bent. Daar gaat content creator Liam on the Loose proberen de grootste menselijke lepel ooit te creëren.

Het doel van Liam on the Loose is om in ieder geval 69 mensen naar Leuven te krijgen om deel te nemen. Maar, zegt hij: “Ik ben bang dat het uit de hand kan lopen”, zegt Liam in een video op social media. “Een van mijn TikToks kreeg veel meer aandacht dan ik ooit had verwacht, dus ik heb geen idee hoeveel mensen er zullen komen. Het kunnen er 69 zijn, maar het kunnen er ook 609 zijn. Hoe dan ook: ’s werelds eerste spoon circle wordt onvergetelijk.”

Het hele gebeuren gaat plaatsvinden om 16u00 in het Sint-Donatus Park in Leuven. Mensen die zeker weten dat ze willen komen, kunnen zich hier aanmelden. “Zodat ik een idee krijg van hoeveel mensen er mee zullen doen”, aldus Liam.

Fans zamelen ruim 100 duizend euro in voor Acid

Karen Luiken-23 februari 2024 om 09:51

Met een inzamelingsactie van Acid is binnen een dag al meer dan 100.000 euro opgehaald. De YouTuber kreeg gisteren bij de rechter zijn straf te horen voor het onthullen van namen van Reuzegommers in een video.

Acid is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van 20.000 euro. Die straf kreeg hij omdat hij zich gemengd heeft in de zaak rond Sanda Dia, die in 2018 overleed na een ontgroening van de studentenvereniging Reuzegom.

De daders die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Sanda Dia kregen lichte straffen, waar Acid het niet mee eens was. Hij noemde in een video verschillende namen van leden van de studentenvereniging, waaronder ook twee namen van leden die niet bij de fatale studentendoop betrokken waren. Acid sprak ook over het restaurant van de ouders van één van hen. Die ouders eisten een schadevergoeding van 200.000 euro, maar de rechter maakte daar 20.000 euro van.

Na de rechtszaak startte Acid een inzamelingsactie waar hij 20.000 euro mee op hoopte te halen. Dat bedrag is inmiddels allang overschreden. De teller staat op het moment van schrijven op 104.000 euro. “Bij een overschreden bedrag gaan de funds naar de Sanda Dia Foundation, indien het bestuur hiermee instemt”, schrijf Acid.

Kom donderdag 29/2 naar Après-Ski XXL in Gent!

Simon Smetryns-22 februari 2024 om 09:15

Het is bijna tijd om je skipak uit de kast te halen en je dansmoves te laten zien, want Route du Soleil en TAGMAG komen terug met de meest epische après-ski party van het jaar!

Bereid je voor op een nacht vol onvergetelijke feestschijven in de Oude Vismijn, Gent. Met DJ's Omdat Het Kan, Nina Black, Yolotanker, Breaze, Tola OG en Hide n Seek, brengen we jou terug naar de bergen van Andorra of de Franse Alpen.

Dus zet je schrap en maak je klaar voor een apres-ski avontuur dat je niet wilt missen: donderdag 29 februari '24! Info en tickets vind je HIER.

Ontdek meer