Ed Sheeran blijft muziek maken: niet schuldig aan plagiaat

Karen Luiken-05 mei 2023 om 07:11- Foto:

Reuters

Ed Sheeran is niet schuldig bevonden aan plagiaat met zijn nummer ‘Thinking Out Loud’. En da’s maar goed ook, want als de rechter anders had besloten, zou de zanger misschien stoppen met het maken van muziek.

‘Thinking Out Loud’ zou te veel lijken op het nummer ‘Let’s Get It On’, dat tientallen jaren werd geschreven door Marvin Gaye en Ed Townsend. Nabestaanden van de laatstgenoemde artiest stapten naar de rechter en eisten een schadevergoeding.

Die krijgen ze niet. Ed heeft altijd ontkend elementen van ‘Let’s Get It On’ in zijn nummer zou hebben gestopt en daar is de rechtbank het nu mee eens. De jury zegt dat de nabestaanden niet hebben aangetoond dat er plagiaat is gepleegd.

Eerder zei Ed al dat als hij wél schuldig zou worden bevonden, hij wilde stoppen met het maken van muziek. “Als dat gebeurt, ben ik klaar. Ik stop. Ik vind het echt beledigend om mijn hele leven hard te werken als artiest en songwriter en dat iemand dat zomaar van mij zou afpakken”, zei hij in de rechtbank.

Voormalig Fifth Harmony-zangeres Normani komt met soloalbum

Karen Luiken-22 februari 2024 om 07:47

Normani komt met haar eerste soloalbum. Dat nieuws deelt de 27-jarige voormalige zangeres van Fifth Harmony via Instagram.

“Terwijl ik dit typ, ben ik aan het huilen”, schrijft Normani bij de aankondiging. De artiest deelt een foto van haar cover en laat weten dat de plaat ‘Dopamine’ gaat heten. In een andere post maakt ze bekend dat fans het werk binnenkort op een vrijdag kunnen verwachten, maar een exacte releasedatum is er nog niet. “Ik heb er zes jaar aan gewerkt.”

Normani ging solo nadat Fifth Harmony in 2018 uit elkaar ging. De zangeres bracht sindsdien al meerdere singles uit, maar van een eigen plaat kwam het nog niet. ‘Dopamine’ wordt haar eerste soloalbum.

Nieuw album Billie Eilish is klaar

Karen Luiken-22 februari 2024 om 07:20

Billie Eilish heeft groot nieuws voor haar fans. De zangeres maakt via Instagram bekend dat haar nieuwe album eindelijk af is.

“Mijn album is gemasterd”, schrijft Billie bij een reeks foto's van zichzelf. Daarmee bedoelt de zangeres dat de nummers op haar plaat zijn afgewerkt. ‘Mastering’ betekent namelijk het achteraf bewerken van een eindmix op het gebied van volume en kleur.

Het album, waarvan de titel en releasedatum nog niet bekend zijn, wordt de opvolger van de uit 2021 afkomstige plaat ‘Happier Than Ever’. Het wordt het derde studioalbum van Billie.

Ontdek meer