Ed Sheeran blijft muziek maken: niet schuldig aan plagiaat

Karen Luiken-05 mei 2023 om 07:11- Foto:

Reuters

Ed Sheeran is niet schuldig bevonden aan plagiaat met zijn nummer ‘Thinking Out Loud’. En da’s maar goed ook, want als de rechter anders had besloten, zou de zanger misschien stoppen met het maken van muziek.

‘Thinking Out Loud’ zou te veel lijken op het nummer ‘Let’s Get It On’, dat tientallen jaren werd geschreven door Marvin Gaye en Ed Townsend. Nabestaanden van de laatstgenoemde artiest stapten naar de rechter en eisten een schadevergoeding.

Die krijgen ze niet. Ed heeft altijd ontkend elementen van ‘Let’s Get It On’ in zijn nummer zou hebben gestopt en daar is de rechtbank het nu mee eens. De jury zegt dat de nabestaanden niet hebben aangetoond dat er plagiaat is gepleegd.

Eerder zei Ed al dat als hij wél schuldig zou worden bevonden, hij wilde stoppen met het maken van muziek. “Als dat gebeurt, ben ik klaar. Ik stop. Ik vind het echt beledigend om mijn hele leven hard te werken als artiest en songwriter en dat iemand dat zomaar van mij zou afpakken”, zei hij in de rechtbank.

'Sophie Turner las via media over eigen scheiding'

Karen Luiken-22 september 2023 om 06:57

Sophie Turner kwam er via berichten in de media achter dat Joe Jonas een scheiding had aangevraagd. Dat zeggen advocaten van de ‘Game of Thrones’-ster volgens Amerikaanse media.

Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat Joe na vier jaar huwelijk een verzoek voor een scheiding had ingediend. Sophie, die samen met Joe twee kinderen heeft, zou daar versteld van hebben gestaan. De breuk van het huwelijk kwam volgens haar ‘zeer plotseling’.

“De partijen hadden op 15 augustus ruzie”, zeggen de advocaten van Sophie. “Op of rond 1 september heeft de vader een echtscheidingszaak tegen de moeder aangespannen. Op of rond 5 september kwam de moeder er via de media achter dat de vader een echtscheiding had aangevraagd.” Een vertegenwoordiger van Joe spreekt dit tegen en zegt dat Sophie wél wist dat er een scheiding aan zat te komen.

De twee begonnen in 2016 met daten en trouwden in 2019. In datzelfde jaar verwelkomden ze hun eerste kind. Vorig jaar kwam hun tweede dochtertje ter wereld.

Doodsoorzaak 'Euphoria'-ster Angus Cloud bekend

Karen Luiken-22 september 2023 om 06:50

Het is inmiddels bekend waar Angus Cloud aan is overleden. De ‘Euphoria’-ster stierf in juli na een acute vergiftiging, meldt een lijkschouwer volgens Amerikaanse media.

Angus had een combinatie van fentanyl, cocaïne, methamfetamine en benzodiazepine in zijn lichaam, wat resulteerde in een acute vergiftiging die hem fataal werd.

De acteur werd in juli door zijn moeder gevonden. Een week daarvoor was de vader van Angus, die aan kanker was overleden, begraven. Het gerucht ging dat hij daardoor suïcidaal was, maar dat blijkt nu dus niet de oorzaak van zijn dood te zijn.

Ontdek meer