Emma Watson stopte met acteren en dit is waarom

Karen Luiken-03 mei 2023 om 05:50- Foto:

Reuters

Emma Watson heeft al jarenlang niet geacteerd. Vijf jaar geleden besloot ze ermee te stoppen omdat ze er simpelweg niet gelukkig van werd. Dat vertelt de actrice in een gesprek met de Financial Times.

De laatste keer dat Emma acteerde was in december 2018, toen ze het filmen van ‘Little Women’ afrondde. Daarna was ze in 2022 nog een keer te zien in een reclame van Prada, maar daar bleef het dan ook bij. Reden? “Ik voelde me opgesloten”, aldus de actrice.

“Wat ik heel moeilijk vond, was dat ik iets moest gaan verkopen waar ik niet veel controle over had. Het was lastig om tegen elke journalist te moeten zeggen hoe het concept overeen kwam met mijn standpunt, en om het gezicht en de woordvoerder te zijn van dingen waarbij ik niet betrokken was in het proces.”

Ze vervolgt: “Ik werd verantwoordelijk gehouden op een manier die ik frustrerend begon te vinden omdat ik geen stem had. Ik had geen inspraak. Ik begon te beseffen dat ik alleen voor dingen wilde staan waarbij ik zelf een beslissing had.”

Emma stopt gelukkig niet helemaal met haar werk. Ze is momenteel bezig met een master in creatief schrijven en regisseert een geheime videoclip voor een muzikant ‘waarvan we zeker gehoord zullen hebben’. Ook is ze vastbesloten ooit weer terug te keren naar het witte doek. “Ik wacht op het volgende juiste ding”, zegt ze. “Ik hou van wat ik doe, maar ik wil gewoon niet meer overschakelen naar de robotmodus."

Victoria Justice onthult gespreksonderwerpen in 'Victorious'-groepschat

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 09:44

Victoria Justice heeft tijdens een interview met E! News een tipje van de sluier opgelicht over wat er allemaal besproken wordt in haar groepschats met medespelers van de Nickelodeon-shows 'Victorious' en 'Zoey 101'.

De voormalige Nickelodeon-ster vertelde dat ze nog steeds contact onderhoudt met haar vroegere collega's via aparte groepschats, die behoorlijk levendig zijn als je haar mag geloven.

"We zitten gewoon te kletsen", legde ze uit. "Het is echt leuk en een tikkeltje gek." Victoria verwees naar een recent gesprek met medeacteurs Elizabeth Gillies, Avan Jogia en Daniella Monet in de Victorious-chat, waar ze "gewoon over van alles" aan het praten waren.

Maar als het soms stil is, heeft dat simpelweg te maken met het uitdagende aspect van het afstemmen van ieders schema. "Het is lastig omdat iedereen zo druk is met zijn eigen leven", vertelt de actrice. "Mensen wonen in verschillende staten, dus ik zie niet iedereen zo vaak als ik zou willen. Maar het is fijn als we allemaal samen kunnen kletsen in de groepschat." Dit geldt ook voor haar Victorious-collega Ariana Grande. Er waren geruchten dat er een vete tussen de twee zou zijn.

Victoria benadrukte aan E! dat er "echt niks aan de hand is" tussen haar en de 'Yes, And?'-zangeres. "Ik hou gewoon van die hele cast. Ik hou van iedereen van die show, en dat is echt alles wat het is."

Nu Victoria de lucht heeft geklaard over het verleden, kijkt ze uit naar alle opwindende nieuwe dingen die op haar pad komen, zoals haar nieuwe single 'Raw' en een gastrol in de aankomende reboot 'Suits: L.A'.

Actrice Lana Parilla onthult dat ze dakloos was aan begin van carrière

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 09:16

Actrice Lana Parrilla, bekend voor haar rollen als Regina in 'Once Upon a Time' en Gerta in 'Lost', heeft een lange lijst met rollen op haar naam staan, maar in een recente podcast onthult ze openhartig hoe haar beginjaren in de industrie allesbehalve rooskleurig waren. Op een bepaald moment was ze dakloos en woonde ze in haar auto, simpelweg omdat het de enige optie was die ze zich kon veroorloven.

"In het begin van mijn carrière, toen ik ongeveer 19 jaar oud was, was er een periode waarin ik helemaal op mezelf was aangewezen. Het was een heel moeilijke tijd", vertelt ze aan presentator Tommy DiDario in de podcast 'I've Never Said This Before'. "Mijn familie en ik zaten op een andere golflengte, en ik werd min of meer aan mijn lot overgelaten." Het is een ervaring die ze zegt nooit te zullen vergeten.

"Er is altijd een stemmetje in mijn achterhoofd dat zegt, 'Oh mijn god, blijf altijd zo hard werken.'" Ze voegt eraan toe dat het haar motiveert, omdat ze niet wil eindigen waar ze was als tiener. De angst dwingt haar om creatief te zijn en nieuwe manieren te vinden om geld te verdienen.

Parrilla's nieuwste project is de Netflix sciencefictionfilm 'Atlas', waarin ze schittert naast Jennifer Lopez en Sterling K. Brown.

Ontdek meer