Zien: eerste beelden van 'Million Dollar Island'

Karen Luiken-01 mei 2023 om 07:07

Een onbewoond eiland, honderd wildvreemden, twee maanden overleven en één miljoen euro aan prijzengeld. Dat is wat je kunt verwachten van ‘Million Dollar Island’, een gloednieuw programma dat vandaag van start gaat op de Belgische buis. Dit zijn de eerste beelden.

‘Million Dollar Island’ is een survivalprogramma waarbij overleven de key is, maar waar het maken van vriendschappen niet kan ontbreken. Iedere kandidaat krijgt een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Door games te spelen kunnen de deelnemers polsbandjes winnen of verliezen. Deelnemers die het eiland verlaten, geven hun polsbandje aan een achterblijver naar keuze. Vriendschap kan dus een fortuin opleveren. Maar wat gebeurt er wanneer vriendschap een businessmodel wordt? En hoe overleef je op een onbewoond eiland waar iedereen voor zijn plek en een deel van de prijzenpot vecht? De drie eilandbewoners die het ’t langste vol weten te houden, kunnen in een bloedstollende finale hun verdiende polsbandjes omzetten in keiharde cash. Maar op de valreep kunnen ze ook alles verliezen…

Het programma is vanaf vandaag op Streamz te zien en binnenkort ook bij VTM.

'The Witcher' verlengd met vijfde seizoen

Karen Luiken-30 mei 2023 om 05:51

Hoewel het derde en vierde seizoen nog niet eens zijn verschenen, hebben de makers van ‘The Witcher’ nú al bekendgemaakt dat er ook al een vijfde seizoen van de hitserie in aantocht is.

Het derde seizoen zal vanaf 29 juni op Netflix te zien zijn. De opnames van het vierde seizoen zijn nog niet van start gegaan, maar toch zijn de voorbereidingen voor het vijfde seizoen al wel begonnen. Casting director Sophie Holland zegt dat de eerste stappen zijn gezet.

Acteur Henry Cavill is in het derde seizoen voor de laatste keer te zien als Geralt van Rivia, die hij al sinds het begin van de serie speelt. Daarna wordt de rol over genomen door Liam Hemsworth.

Scifi-serie 'The 100' niet langer beschikbaar op Netflix

Nico De Greef-27 mei 2023 om 13:34

Fans van de sciencefiction-serie The 100 krijgen deze week slecht nieuws te verwerken, want de reeks is niet langer beschikbaar om te streamen op Netflix.

Dat de reeks deze maand in enkele landen van Netflix zou verdwijnen, was al even bekend, maar welke landen er precies getroffen zouden worden, was niet helemaal duidelijk. Nu blijkt dat niet enkel Nederland maar ook België bij de verliezers horen, want alle 7 seizoenen van de populaire sciencefiction-reeks zijn in beide landen sinds deze week niet langer beschikbaar om te streamen. Wie recent was begonnen aan een marathon van The 100 heeft met andere woorden dus dikke pech.

May we meet again

Hoewel de reeks momenteel niet meer op Netflix bekeken kan worden, betekent dat niet dat de reeks nooit zal terugkeren naar de streamingdienst. Series en films die niet door Netflix zelf worden geproduceerd, zoals in dit geval, worden namelijk op regelmatige basis verwijderd wanneer de licentieovereenkomst (een deal tussen twee partijenen waarin wordt vastgelegd hoelang een film of serie op een platform mag worden vertoond) met productiebedrijven afloopt. Wanneer dat gebeurd (en dit kan verschillen per land), moeten de producenten dus een nieuwe deal maken. In de meeste gevallen duurt het enkele jaren vooraleer er een nieuwe deal wordt gemaakt.

The 100 speelt zich af in een wereld waarin onze planeet onbewoonbaar is geworden. Vanuit een gigantisch ruimtestation worden uiteindelijk 100 jeugddelinquenten teruggestuurd om het aardoppervlak te verkennen. Eens aangekomen op aarde, ontdekken ze echter dat ze helemaal niet alleen zijn.

Ontdek meer