Deze pareltjes verschijnen in mei op Disney+

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:53- Foto:

Photo by Marques Kaspbrak on Unsplash

Disney+ is dé place to be als je op zoek bent naar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Iedere maand verzorgt de streamingsdienst een nieuwe lading titels en in mei zal dat natuurlijk niet anders zijn. Dit zijn de highlights van komende maand.

A Small Ligth - 2 mei
'A Small Ligth is gebaseerd op een inspirerend waargebeurd verhaal. Miep Gies was jong, zorgeloos en eigenzinnig - in een tijd waarin meningen je dood betekenden - toen Otto Frank haar vroeg om te helpen zijn familie te verbergen voor de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. "A Small Light" wordt verteld met een moderne gevoeligheid, schudt de spinnenwebben uit de geschiedenis en maakt Miep's verhaal relevanter dan ooit. Het publiek wordt gedwongen zich af te vragen wat zij zouden hebben gedaan in Miep's schoenen; of zij, in de huidige tijd, de moed zouden hebben om op te staan tegen haat. Sommigen keken toe. Miep stond op.

Ed Sheeran: The Sum of it All - 3 mei
Voor de allereerste keer opent Ed Sheeran, wereldwijd superster, de deuren om een eerlijke kijk in zijn privéleven te geven terwijl hij de universele thema's onderzoekt die zijn muziek inspireren. De serie volgt Ed nadat hij levensveranderend nieuws heeft vernomen en onthult zijn moeilijkheden en triomfen tijdens de meest uitdagende periode van zijn leven. De originele vierdelige serie bevat exclusieve beelden achter zijn iconische hits, nooit eerder vertoonde persoonlijke archiefbeelden met zijn vrienden en familie, en epische stadionoptredens die inzicht geven in Ed's wereld.

Rampvlucht - 10 mei
Op 4 oktober 1992 om 18.36 uur stort een Boeing 747 neer op twee Amsterdamse flatgebouwen waar zeer veel mensen wonen. De gevolgen zijn rampzalig. De Nederlandse regering beweert onmiddellijk dat het vliegtuig alleen parfum, bloemen en computeronderdelen vervoerde. Bijna iedereen aanvaardt deze officiële verklaring van de ramp en gaat weer over tot de orde van de dag. Toch blijven sommige bewoners en hulpverleners met vragen zitten.

The Muppets Mayhem - 10 mei
Deze komedieserie volgt The Electric Mayhem Band - Dr. Teeth op zang en keyboards, Animal op drums, Floyd Pepper op zang en bas, Janice op zang en leadgitaar, Zoot op saxofoon en Lips op trompet - op een epische, met muziek gevulde reis om hun allereerste studioalbum op te nemen. Met de hulp van een gedreven jonge muziekdirecteur, Nora, komt de ouderwetse Muppet-band oog in oog te staan met de hedendaagse muziekscene wanneer ze proberen om eindelijk hun eerste studioalbum op te nemen.

White Men Can't Jump - 19 mei
De gloednieuwe komedie 'White Men Can't Jump' van 20th Century Studios is een moderne remix van de iconische film uit 1992 over de streetballcultuur van Los Angeles. Multi-platinum rapper Jack Harlow maakt zijn filmdebuut als Jeremy, een voormalig sterspeler wiens carrière vastliep vanwege blessures, en Sinqua Walls als Kamal, ooit een veelbelovende speler die zijn eigen toekomst in de sport deed ontsporen. Ondanks gespannen relaties, financiële druk en interne strijd, werken de twee basketbalspelers - ogenschijnlijk complete tegenpolen - samen voor een laatste kans om hun dromen waar te maken.

American Born Chinese - 24 mei
Gebaseerd op de grensverleggende striproman van Gene Luen Yang, waarin de beproevingen worden beschreven van een gewone Amerikaanse tiener wiens leven voor altijd verandert als hij vriendschap sluit met de zoon van een mythische god. Dit is het verhaal van een jongeman die knokt voor zijn eigen identiteit, verteld met familie, komedie en heel wat Kung-Fu.

The Kardashians, seizoen 3 - 25 mei
Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie nodigen de kijkers opnieuw uit in hun leven terwijl ze het moederschap, het co-ouderschap en het opbouwen van hun eigen imperium navigeren. Hun band zal op de proef worden gesteld en er zullen spanningen ontstaan, maar als familie zullen ze samen de storm doorstaan.

En verder...

  • Bob’s Burgers, seizoen 13 - 3 mei
  • Justified, seizoen 1 tot en met 6 - 10 mei
  • Star Wars: Jonge Jedi Avonturen - 4 mei
  • Star Wars Visions, seizoen 2 - 4 mei
  • Crater - 12 mei
  • Abbott Elementary, seizoen 2 - 17 mei
  • Not Dead Yet - 24 mei
  • Empire of Light - 24 mei

Twee nieuwe jagers in volgend seizoen 'Het Jachtseizoen'

Karen Luiken-04 juni 2023 om 10:05

‘Het Jachtseizoen’ krijgt een tweede seizoen mét nieuwe jagers. Naast Laura Tesoro doen dit keer ook Nora Gharib en Julie Van den Steen mee aan het zenuwslopende kat-en-muisspel.

In het nieuwe seizoen ontsnappen er opnieuw acht bekende duo’s uit hun cel. Hun doel? Vier uur lang uit de handen blijven van Laura, Nora en Julie. Ze mogen slechts één hulpmiddel op voorhand regelen, verder krijgen ze niets. Geen gsm, geen geld en ook geen medelijden. Ze mogen niet langer dan twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten, kunnen enkel in openbare gebouwen schuilen en hun feloranje overalls moeten ze ten allen tijde aanhouden. Een stevige portie geluk, een serieuze dosis creativiteit en alle hulp van toevallige voorbijgangers zijn dus meer dan welkom.

“Vorig seizoen slaagden we erin heel wat boeven te vangen, dus ik ben benieuwd wie we dit jaar in de boeien kunnen slaan”, zegt ervaren jagr Laura. “Ondertussen ken ik het spel, weet ik wat de valkuilen zijn en ben ik er dus meer dan ooit klaar voor! Mijn ultieme doel is vooruitdenken en de boeven een stapje voor proberen te zijn.”

De opnames van het nieuwe seizoen zijn onlangs van start gegaan. Het is nog niet bekend wanneer de afleveringen op VTM verschijnen.

Je kunt je nu inschrijven voor nieuw seizoen 'Love Island'

Karen Luiken-04 juni 2023 om 10:01

Altijd al op televisie willen komen? Ben je vrijgezel? En toevallig ook nog op zoek naar de liefde? Pak dan nu je kans. De makers van ‘Love Island’ zijn voor een nieuw seizoen op zoek naar deelnemers.

Het wordt alweer het vierde seizoen van de Vlaams-Nederlandse versie van ‘Love Island’. Dit keer worden er opnieuw twaalf singels gevolgd tijdens hun verblijf op een idyllisch eiland. Ze zijn er allemaal met hetzelfde doel: de ware liefde vinden door niet alleen elkaars hart te veroveren, maar ook dat van de kijkers thuis.

Wie zich aan wil melden, moet tussen de twintig en dertig jaar oud zijn. Voldoe jij aan die eis? Dan kun je je hier inschrijven!

Ontdek meer