Deze pareltjes verschijnen in mei op Disney+

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:53- Foto:

Photo by Marques Kaspbrak on Unsplash

Disney+ is dé place to be als je op zoek bent naar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Iedere maand verzorgt de streamingsdienst een nieuwe lading titels en in mei zal dat natuurlijk niet anders zijn. Dit zijn de highlights van komende maand.

A Small Ligth - 2 mei
'A Small Ligth is gebaseerd op een inspirerend waargebeurd verhaal. Miep Gies was jong, zorgeloos en eigenzinnig - in een tijd waarin meningen je dood betekenden - toen Otto Frank haar vroeg om te helpen zijn familie te verbergen voor de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog. "A Small Light" wordt verteld met een moderne gevoeligheid, schudt de spinnenwebben uit de geschiedenis en maakt Miep's verhaal relevanter dan ooit. Het publiek wordt gedwongen zich af te vragen wat zij zouden hebben gedaan in Miep's schoenen; of zij, in de huidige tijd, de moed zouden hebben om op te staan tegen haat. Sommigen keken toe. Miep stond op.

Ed Sheeran: The Sum of it All - 3 mei
Voor de allereerste keer opent Ed Sheeran, wereldwijd superster, de deuren om een eerlijke kijk in zijn privéleven te geven terwijl hij de universele thema's onderzoekt die zijn muziek inspireren. De serie volgt Ed nadat hij levensveranderend nieuws heeft vernomen en onthult zijn moeilijkheden en triomfen tijdens de meest uitdagende periode van zijn leven. De originele vierdelige serie bevat exclusieve beelden achter zijn iconische hits, nooit eerder vertoonde persoonlijke archiefbeelden met zijn vrienden en familie, en epische stadionoptredens die inzicht geven in Ed's wereld.

Rampvlucht - 10 mei
Op 4 oktober 1992 om 18.36 uur stort een Boeing 747 neer op twee Amsterdamse flatgebouwen waar zeer veel mensen wonen. De gevolgen zijn rampzalig. De Nederlandse regering beweert onmiddellijk dat het vliegtuig alleen parfum, bloemen en computeronderdelen vervoerde. Bijna iedereen aanvaardt deze officiële verklaring van de ramp en gaat weer over tot de orde van de dag. Toch blijven sommige bewoners en hulpverleners met vragen zitten.

The Muppets Mayhem - 10 mei
Deze komedieserie volgt The Electric Mayhem Band - Dr. Teeth op zang en keyboards, Animal op drums, Floyd Pepper op zang en bas, Janice op zang en leadgitaar, Zoot op saxofoon en Lips op trompet - op een epische, met muziek gevulde reis om hun allereerste studioalbum op te nemen. Met de hulp van een gedreven jonge muziekdirecteur, Nora, komt de ouderwetse Muppet-band oog in oog te staan met de hedendaagse muziekscene wanneer ze proberen om eindelijk hun eerste studioalbum op te nemen.

White Men Can't Jump - 19 mei
De gloednieuwe komedie 'White Men Can't Jump' van 20th Century Studios is een moderne remix van de iconische film uit 1992 over de streetballcultuur van Los Angeles. Multi-platinum rapper Jack Harlow maakt zijn filmdebuut als Jeremy, een voormalig sterspeler wiens carrière vastliep vanwege blessures, en Sinqua Walls als Kamal, ooit een veelbelovende speler die zijn eigen toekomst in de sport deed ontsporen. Ondanks gespannen relaties, financiële druk en interne strijd, werken de twee basketbalspelers - ogenschijnlijk complete tegenpolen - samen voor een laatste kans om hun dromen waar te maken.

American Born Chinese - 24 mei
Gebaseerd op de grensverleggende striproman van Gene Luen Yang, waarin de beproevingen worden beschreven van een gewone Amerikaanse tiener wiens leven voor altijd verandert als hij vriendschap sluit met de zoon van een mythische god. Dit is het verhaal van een jongeman die knokt voor zijn eigen identiteit, verteld met familie, komedie en heel wat Kung-Fu.

The Kardashians, seizoen 3 - 25 mei
Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie nodigen de kijkers opnieuw uit in hun leven terwijl ze het moederschap, het co-ouderschap en het opbouwen van hun eigen imperium navigeren. Hun band zal op de proef worden gesteld en er zullen spanningen ontstaan, maar als familie zullen ze samen de storm doorstaan.

En verder...

  • Bob’s Burgers, seizoen 13 - 3 mei
  • Justified, seizoen 1 tot en met 6 - 10 mei
  • Star Wars: Jonge Jedi Avonturen - 4 mei
  • Star Wars Visions, seizoen 2 - 4 mei
  • Crater - 12 mei
  • Abbott Elementary, seizoen 2 - 17 mei
  • Not Dead Yet - 24 mei
  • Empire of Light - 24 mei

Voetballer Noa Lang te zien in eigen documentaire

Karen Luiken-23 februari 2024 om 11:40

Er is een documentaire over voetballer Noa Lang gemaakt. Amazon Prime maakt in een persbericht bekend dat de serie vanaf nu op de streamingsdienst te zien is.

De docu draagt de naam ‘Lastpak: Noa Lang’ en geeft de kijker een exclusief kijkje in het leven van de 24-jarige voetballer. “Van ruzies op het veld tot confrontaties thuis, ‘Lastpak: Noa Lang’ neemt je mee in het confronterende verhaal van Noa Lang, een man die zijn droomtransfer najaagt in een harde wereld, waar de messen zijn geslepen en fouten snel gemaakt zijn”, zo klinkt het in een omschrijving.

Naast Noa Lang komen ook andere voetballers aan het woord. Onder meer Erik ten Hag, Alfred Schreuder, Denzel Dumfries en Jurriën Timber maken hun opwachting. Ook de ouders van Noa Lang komen in beeld.

Fans zamelen ruim 100 duizend euro in voor Acid

Karen Luiken-23 februari 2024 om 09:51

Met een inzamelingsactie van Acid is binnen een dag al meer dan 100.000 euro opgehaald. De YouTuber kreeg gisteren bij de rechter zijn straf te horen voor het onthullen van namen van Reuzegommers in een video.

Acid is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden met uitstel, een boete van 800 euro betalen en een schadevergoeding van 20.000 euro. Die straf kreeg hij omdat hij zich gemengd heeft in de zaak rond Sanda Dia, die in 2018 overleed na een ontgroening van de studentenvereniging Reuzegom.

De daders die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Sanda Dia kregen lichte straffen, waar Acid het niet mee eens was. Hij noemde in een video verschillende namen van leden van de studentenvereniging, waaronder ook twee namen van leden die niet bij de fatale studentendoop betrokken waren. Acid sprak ook over het restaurant van de ouders van één van hen. Die ouders eisten een schadevergoeding van 200.000 euro, maar de rechter maakte daar 20.000 euro van.

Na de rechtszaak startte Acid een inzamelingsactie waar hij 20.000 euro mee op hoopte te halen. Dat bedrag is inmiddels allang overschreden. De teller staat op het moment van schrijven op 104.000 euro. “Bij een overschreden bedrag gaan de funds naar de Sanda Dia Foundation, indien het bestuur hiermee instemt”, schrijf Acid.

Ontdek meer