Marvel-regisseur wil films met AI-acteurs

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:43

Kunstmatige intelligentie wordt steeds populairder. Je ziet het overal: in smartphones, auto’s, huizen, tandenborstels. En binnenkort zelfs in films. Marvel-regisseur Joe Russo wil films maken waarbij de rollen vertolkt worden door AI-nepacteurs. Dat zegt hij in een gesprek met Collider.

Volgens Joe is het onmogelijk om in de toekomst geen gebruik te maken van AI. Kunstmatige intelligentie is overal en dat wordt volgens hem alleen nog maar meer. Zelf denkt de regisseur dat AI over een jaar of twee in staat zal zijn om een film te maken.

“Je zou AI kunnen gebruiken om storytelling te ontwikkelen of een verhaallijn aan te passen. Je krijgt dan een constant evoluerend verhaal, ofwel in een game, ofwel in een film of televisieserie”, aldus Joe, die daar ook nog een voorbeeld aan toevoegt. “Je zegt dan: ik wil een film kijken met een fotorealistische avatar van mezelf en eentje van Marilyn Monroe in de hoofdrol. Ik wil dat het een romcom wordt omdat ik een zware dag heb gehad. Dat levert dan een verhaal op met dialogen waarin je stem wordt nagebootst.”

Nieuwe actiefilm 'Twisters' breekt record

Karen Luiken-22 juli 2024 om 07:00

De nieuwe actiefilm ‘Twisters’ heeft een record verbroken. Het vervolg op ‘Twister’ uit 1996 heeft in de Verenigde Staten in het eerste weekend sinds de release 74,6 miljoen dollar opgehaald en pakt daarmee de beste opening voor een natuurrampfilm uit de geschiedenis. Dat meldt The Hollywood Reporter.

‘Twisters’ stoot met deze prestatie ‘The Day After Tomorrow’ van zijn troon. Die film, afkomstig uit 2004, bracht in het eerste weekend 68,4 miljoen dollar op en stond sindsdien op de eerste plek van natuurrampfilms met het beste openingsweekend.

‘Twisters’ gaat over een tornadojager en meteoroloog die na een verschrikkelijk avontuur van een paar jaar geleden, waarbij meerdere vrienden om het leven kwamen, wordt overgehaald om terug te keren naar Oklahoma om met een nieuw team en nieuwe technologieën op tornado’s te jagen. De hoofdrollen worden gespeeld door Daisy Edgar-Jones en Glen Powell.

Komst nieuwe 'Spider-Man'-film bevestigd

Karen Luiken-22 juli 2024 om 06:55

Het nieuws waarvan we hoopten dat het zou komen, is nu dan ook echt hier. Er is een nieuwe film over ‘Spider-Man’ in de maak. Producent Kevin Feige heeft in een gesprek met Gizmodo de komst van het project bevestigd.

“Producent Amy Pascal en ik werken eraan”, zegt Kevin Feige over de nieuwe film. “We hebben schrijvers die ons relatief snel een concept gaan leveren.”

Het gaat om de vierde ‘Spider-Man’ met Tom Holland in de hoofdrol. De laatste keer dat de acteur in de huid kroop van de superheld, was in ‘Spider-Man: No Way Home’, waar hij in 2021 samen met de voormalige ‘Spider-Man’-vertolkers Andrew Garfield en Tobey Maguire in te zien was.

Het is nog niet bekend wat de verhaallijn van de nieuwe film gaat worden en wanneer we het eindresultaat kunnen verwachten.

Ontdek meer