Marvel-regisseur wil films met AI-acteurs

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:43

Kunstmatige intelligentie wordt steeds populairder. Je ziet het overal: in smartphones, auto’s, huizen, tandenborstels. En binnenkort zelfs in films. Marvel-regisseur Joe Russo wil films maken waarbij de rollen vertolkt worden door AI-nepacteurs. Dat zegt hij in een gesprek met Collider.

Volgens Joe is het onmogelijk om in de toekomst geen gebruik te maken van AI. Kunstmatige intelligentie is overal en dat wordt volgens hem alleen nog maar meer. Zelf denkt de regisseur dat AI over een jaar of twee in staat zal zijn om een film te maken.

“Je zou AI kunnen gebruiken om storytelling te ontwikkelen of een verhaallijn aan te passen. Je krijgt dan een constant evoluerend verhaal, ofwel in een game, ofwel in een film of televisieserie”, aldus Joe, die daar ook nog een voorbeeld aan toevoegt. “Je zegt dan: ik wil een film kijken met een fotorealistische avatar van mezelf en eentje van Marilyn Monroe in de hoofdrol. Ik wil dat het een romcom wordt omdat ik een zware dag heb gehad. Dat levert dan een verhaal op met dialogen waarin je stem wordt nagebootst.”

Live action-versie van 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' in de maak

Karen Luiken-05 juni 2023 om 06:40

Hoewel ‘Spider-Man: Across the Spider-Verse’ pas een paar dagen in de bioscoop te zien is, worden fans nú al blij gemaakt met een vervolg. Beter gezegd: een remake. Producer Amy Pascal zegt tegen Variety dat er een live action-versie in de maak is.

De ‘Into The Spider-Verse’-franchise bestaat nu uit twee animatiefilms, waarvan de eerste in 2018 verscheen en de tweede afgelopen week. Het verhaal draait om Miles Morales, die ook wel bekendstaat als de superheld Spider-Man.

Het is nog niet bekend welke acteur de rol van Miles Morales op zich zal nemen in de live action-remake, maar op internet worden al verschillende suggesties gedaan. Sommige fans pleiten er bijvoorbeeld voor om Caleb McLaughlin te casten. Hij speelt Lucas in de Netflix-hit ‘Stranger Things’.

'Hocus Pocus' krijgt derde film

Karen Luiken-05 juni 2023 om 06:20

Het nieuws waar fans al tijden op wachten, is eindelijk hier. Er is een derde ‘Hocus Pocus’-film in de maak. Dat heeft Sean Bailey van Walt Disney Pictures bevestigd volgens The New York Times.

Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy en Bette Midler zullen net als in de eerste twee films ook in de derde film de hoofdrollen vertolken. Zij kruipen in de huid van de heksen Sarah, Mary en Winifred Sanderson.

De eerste ‘Hocus Pocus’-film kwam in 1993 uit. Het vervolg, dat heel lang op zich liet wachten, verscheen vorig jaar. Het is nog niet bekend wanneer we het derde deel kunnen verwachten.

Ontdek meer