Marvel-regisseur wil films met AI-acteurs

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:43

Kunstmatige intelligentie wordt steeds populairder. Je ziet het overal: in smartphones, auto’s, huizen, tandenborstels. En binnenkort zelfs in films. Marvel-regisseur Joe Russo wil films maken waarbij de rollen vertolkt worden door AI-nepacteurs. Dat zegt hij in een gesprek met Collider.

Volgens Joe is het onmogelijk om in de toekomst geen gebruik te maken van AI. Kunstmatige intelligentie is overal en dat wordt volgens hem alleen nog maar meer. Zelf denkt de regisseur dat AI over een jaar of twee in staat zal zijn om een film te maken.

“Je zou AI kunnen gebruiken om storytelling te ontwikkelen of een verhaallijn aan te passen. Je krijgt dan een constant evoluerend verhaal, ofwel in een game, ofwel in een film of televisieserie”, aldus Joe, die daar ook nog een voorbeeld aan toevoegt. “Je zegt dan: ik wil een film kijken met een fotorealistische avatar van mezelf en eentje van Marilyn Monroe in de hoofdrol. Ik wil dat het een romcom wordt omdat ik een zware dag heb gehad. Dat levert dan een verhaal op met dialogen waarin je stem wordt nagebootst.”

Zien: trailer van nieuwe oorlogsfilm 'Civil War'

Karen Luiken-21 februari 2024 om 06:53

Fan van oorlogsfilms? Dan staat er weer een mooi pareltje op je te wachten. Vanaf 17 april is de nieuwe film ‘Civil War’ te zien in de Belgische bioscopen. Dit is de trailer.

‘Civil War’ is een actiefilm over een uitgebroken burgeroorlog in de Verenigde Staten, waarbij het hele land op de rand van instorting staat en in totale chaos verkeert. Tijdens deze heftige situatie wordt een groep moedige journalisten gevolgd bij het vertellen van - waarschijnlijk - het grootste verhaal van hun leven: het onontkoombare einde van de Verenigde Staten zoals we het kennen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Wagner Maura en Kirsten Dunst. De film is geschreven en geregisseerd door Alex Garland.

'Barbie' valt flink in de prijzen bij People's Choice Awards

Karen Luiken-19 februari 2024 om 07:47

‘Barbie’ heeft zondagavond flink wat prijzen in de wacht gesleept tijdens de uitreiking van de People’s Choice Awards in Los Angeles. De film won maar liefst vijf awards.

‘Barbie’ was voor acht prijzen genomineerd, waarvan er uiteindelijk vijf werden verzilverd. De film werd verkozen tot ‘Film van het jaar’ en ‘Comedy van het jaar’. Verder kreeg Ryan Gosling voor zijn rol als Ken de prijs voor ‘Mannelijke filmster van het jaar’ en deed Margot Robbie als Barbie hetzelfde voor ‘Vrouwelijke filmster van het jaar’. De vijfde prijs ging naar America Ferrera, die voor haar rol in ‘Barbie’ een prijs kreeg voor ‘Filmoptreden van het jaar’.

Andere prijswinnaars waren onder anderen Taylor Swift met twee beeldjes (‘Vrouwelijke artiest van het jaar’ en ‘Popartiest van het jaar’), BTS-zanger Jung Kook (‘Mannelijke artiest van het jaar’) en Beyoncé (‘R&B ster van het jaar’).

Ontdek meer