Flo Windey onderzoekt relatie tussen jongeren en politie

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:30

Flo Windey gaat voor het nieuwe seizoen van ‘faqda’ weer de straat op om moeilijk bespreekbare onderwerpen uit de taboesfeer te halen. Dit keer focust ze zich op de relatie tussen jongeren en politie. Kijkt de jeugd negatief naar blauw op straat? En zo ja: waarom? Voor die vragen wordt gezocht naar een antwoord.

In het nieuwe seizoen zoekt Flo uit wat er speelt op dit vlak door in gesprek te gaan met verschillende mensen. Dat kunnen jongeren zijn die eerder in aanraking kwamen met de politie, maar ook twee politieagenten die soms in angst moeten leven.

"Politie en jongeren, het ligt duidelijk gevoelig. Het loopt op heel veel vlakken mis”, zegt Flo Windey. ‘”Sommige jongeren voelen zich geviseerd, maar dat geldt net zo goed voor agenten. En dat terwijl iedereen eigenlijk niets liever wil dan dat het rustig en veilig is op straat."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is te zien op VRT MAX.

Twee nieuwe jagers in volgend seizoen 'Het Jachtseizoen'

Karen Luiken-04 juni 2023 om 10:05

‘Het Jachtseizoen’ krijgt een tweede seizoen mét nieuwe jagers. Naast Laura Tesoro doen dit keer ook Nora Gharib en Julie Van den Steen mee aan het zenuwslopende kat-en-muisspel.

In het nieuwe seizoen ontsnappen er opnieuw acht bekende duo’s uit hun cel. Hun doel? Vier uur lang uit de handen blijven van Laura, Nora en Julie. Ze mogen slechts één hulpmiddel op voorhand regelen, verder krijgen ze niets. Geen gsm, geen geld en ook geen medelijden. Ze mogen niet langer dan twintig minuten in hetzelfde voertuig zitten, kunnen enkel in openbare gebouwen schuilen en hun feloranje overalls moeten ze ten allen tijde aanhouden. Een stevige portie geluk, een serieuze dosis creativiteit en alle hulp van toevallige voorbijgangers zijn dus meer dan welkom.

“Vorig seizoen slaagden we erin heel wat boeven te vangen, dus ik ben benieuwd wie we dit jaar in de boeien kunnen slaan”, zegt ervaren jagr Laura. “Ondertussen ken ik het spel, weet ik wat de valkuilen zijn en ben ik er dus meer dan ooit klaar voor! Mijn ultieme doel is vooruitdenken en de boeven een stapje voor proberen te zijn.”

De opnames van het nieuwe seizoen zijn onlangs van start gegaan. Het is nog niet bekend wanneer de afleveringen op VTM verschijnen.

Je kunt je nu inschrijven voor nieuw seizoen 'Love Island'

Karen Luiken-04 juni 2023 om 10:01

Altijd al op televisie willen komen? Ben je vrijgezel? En toevallig ook nog op zoek naar de liefde? Pak dan nu je kans. De makers van ‘Love Island’ zijn voor een nieuw seizoen op zoek naar deelnemers.

Het wordt alweer het vierde seizoen van de Vlaams-Nederlandse versie van ‘Love Island’. Dit keer worden er opnieuw twaalf singels gevolgd tijdens hun verblijf op een idyllisch eiland. Ze zijn er allemaal met hetzelfde doel: de ware liefde vinden door niet alleen elkaars hart te veroveren, maar ook dat van de kijkers thuis.

Wie zich aan wil melden, moet tussen de twintig en dertig jaar oud zijn. Voldoe jij aan die eis? Dan kun je je hier inschrijven!

Ontdek meer