Flo Windey onderzoekt relatie tussen jongeren en politie

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:30

Flo Windey gaat voor het nieuwe seizoen van ‘faqda’ weer de straat op om moeilijk bespreekbare onderwerpen uit de taboesfeer te halen. Dit keer focust ze zich op de relatie tussen jongeren en politie. Kijkt de jeugd negatief naar blauw op straat? En zo ja: waarom? Voor die vragen wordt gezocht naar een antwoord.

In het nieuwe seizoen zoekt Flo uit wat er speelt op dit vlak door in gesprek te gaan met verschillende mensen. Dat kunnen jongeren zijn die eerder in aanraking kwamen met de politie, maar ook twee politieagenten die soms in angst moeten leven.

"Politie en jongeren, het ligt duidelijk gevoelig. Het loopt op heel veel vlakken mis”, zegt Flo Windey. ‘”Sommige jongeren voelen zich geviseerd, maar dat geldt net zo goed voor agenten. En dat terwijl iedereen eigenlijk niets liever wil dan dat het rustig en veilig is op straat."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is te zien op VRT MAX.

Reünie 'De Mol': deze fragmenten mag je niet gemist hebben

Karen Luiken-20 mei 2024 om 07:34

Na de finale van ‘De Mol’ die vorige week plaatsvond, was het gisteren tijd voor de reünie. Daarin zagen we hoe de mol Senne er stiekem op los stapte tijdens de stappenteller-proef, een tip die naar hem verwees als mol én hoe Bernard een deel van de groepspot aan het goede doel schenkt. Deze fragmenten mag je niet gemist hebben.

De mol Senne stapte er stiekem op los tijdens de stappenteller-proef

Eén van de eerste tips die verwijst naar Senna als de mol: "De kleuren van Westerlo"

Winnaar Bernard schenkt deel van de groepspot aan fonds dat Michaëls dochtertje steunde

Nieuwe promo 'Star Wars: The Acolyte' toont een jedi in actie met een lichtzweep

Nico De Greef-18 mei 2024 om 10:00

Naar aanleiding van de première van de serie Star Wars: The Acolyte op 4 juni, heeft Disney een nieuw promotiefilmpje gelanceerd waarin fans, voor het eerst ooit in live-action, een jedi met een zogenaamde 'lichtzweep', aan het werk kunnen zien.

Meer dan 40 jaar lang werden lichtzwaarden in de films en series afgebeeld in hun klassieke standaardvorm: een handvat waaruit een verticale lichtstraal tevoorschijn komt. Maar dat is lang niet de enige vorm die lichtzwaarden kunnen aannemen.

In oude Star Wars-verhalen die onderdeel zijn van de Legends-continuïteit (lees: alle comics en boeken die bestonden vooraf aan de overname van Lucasfilm door Disney in 2012; ook wel bekend als het Expanded Universe, red.) vochten de jedi en sith van weleer namelijk ook met andere varianten van het bekende wapen waaronder de crossguard lightsaber (gemodelleerd naar een groot middeleeuws zwaard) en de zeer zeldzame lightwhip (een zweep).

In 2015 zagen we de crossguard-variant al in actie op het grote scherm dankzij het debuut van het personage Kylo Ren in de film 'The Force Awakens', en nu lijkt het erop dat fans zich binnenkort ook mogen verwachten aan de komst van de lightwhip in Star Wars-canon.

In een nieuw promotiefilmpje voor de Disney Plus-reeks 'Star Wars: The Acolyte' wordt namelijk onthuld dat minstens één karakter gebruik zal gaan maken van het opmerkelijke wapen. Hoe effectief een zweep zal blijken in man-tegen-man gevechten, weten we niet, maar we zijn alvast benieuwd hoe Disney met het wapen zal omgaan.

Ontdek meer