Flo Windey onderzoekt relatie tussen jongeren en politie

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:30

Flo Windey gaat voor het nieuwe seizoen van ‘faqda’ weer de straat op om moeilijk bespreekbare onderwerpen uit de taboesfeer te halen. Dit keer focust ze zich op de relatie tussen jongeren en politie. Kijkt de jeugd negatief naar blauw op straat? En zo ja: waarom? Voor die vragen wordt gezocht naar een antwoord.

In het nieuwe seizoen zoekt Flo uit wat er speelt op dit vlak door in gesprek te gaan met verschillende mensen. Dat kunnen jongeren zijn die eerder in aanraking kwamen met de politie, maar ook twee politieagenten die soms in angst moeten leven.

"Politie en jongeren, het ligt duidelijk gevoelig. Het loopt op heel veel vlakken mis”, zegt Flo Windey. ‘”Sommige jongeren voelen zich geviseerd, maar dat geldt net zo goed voor agenten. En dat terwijl iedereen eigenlijk niets liever wil dan dat het rustig en veilig is op straat."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is te zien op VRT MAX.

'De Verhulstjes': Gert doet verrassend goed karaoke-optreden

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:49

Geef Gert Verhulst een podium en een microfoon en hij zorgt gegarandeerd voor een feestje. Tijdens de cruise met zijn familie beklimt hij het podium tijdens een karaoke-avond. Hij had gehoopt dat Victor dat zou doen, maar als zijn zoon de kans niet pakt, besluit hij er zelf voor te gaan. Met ‘Les Champs-Elysées’ van Joe Dassin brengt hij de beste act van de karaoke-avond.

Zien: trailer van tweede seizoen 'House of the Dragons'

Karen Luiken-04 december 2023 om 07:37

Goed nieuws voor fans van ‘House of the Dragons’. HBO heeft flink wat nieuwe informatie gedeeld over het tweede seizoen van de serie. Er komen nieuwe castleden bij, we weten (ongeveer) wanneer we het vervolg kunnen verwachten én er is een nieuwe trailer.

Laten we beginnen met de twee nieuwe castleden. Tom Taylor kruipt in de huid van Lord Cregan Stark, Clinton Liberty in die van Addam of Hull, Jamie Kenna gaat Ser Alfred Broome spelen, Kieran Brew wordt Hugh, Tom Bennett is verantwoordelijk voor de rol van Ulf en Vincent Regan wordt voor de serie getransformeerd tot Ser Rickard Thorne.

Eerder aangekondigde nieuwkomers zijn Abubakar Salim als Alyn van Hull, Gayle Rankin als Alys Rivers, Freddie Fox als Ser Gwayne Hightower en Simon Russell Beale als Ser Simon Strong.

Dan de releasedatum. Een precieze dag waarop de show verschijnt, is er nog niet. Maar HBO maakt wel bekend dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragons’, dat uit acht afleveringen zal bestaan, in de zomer van 2024 naar het scherm komt. Wat je daarvan kunt verwachten? Dat zie je in onderstaande beelden!

Ontdek meer