Flo Windey onderzoekt relatie tussen jongeren en politie

Karen Luiken-29 april 2023 om 06:30

Flo Windey gaat voor het nieuwe seizoen van ‘faqda’ weer de straat op om moeilijk bespreekbare onderwerpen uit de taboesfeer te halen. Dit keer focust ze zich op de relatie tussen jongeren en politie. Kijkt de jeugd negatief naar blauw op straat? En zo ja: waarom? Voor die vragen wordt gezocht naar een antwoord.

In het nieuwe seizoen zoekt Flo uit wat er speelt op dit vlak door in gesprek te gaan met verschillende mensen. Dat kunnen jongeren zijn die eerder in aanraking kwamen met de politie, maar ook twee politieagenten die soms in angst moeten leven.

"Politie en jongeren, het ligt duidelijk gevoelig. Het loopt op heel veel vlakken mis”, zegt Flo Windey. ‘”Sommige jongeren voelen zich geviseerd, maar dat geldt net zo goed voor agenten. En dat terwijl iedereen eigenlijk niets liever wil dan dat het rustig en veilig is op straat."

Het nieuwe seizoen van ‘faqda’ is te zien op VRT MAX.

Nieuwe details bekend over vierde seizoen 'Bridgerton'

Karen Luiken-13 oktober 2024 om 09:31

Nicola Coughlan heeft een aantal nieuwe details gedeeld over het nieuwe seizoen van ‘Bridgerton’. De actrice, die Penelope Featherington speelt in de serie, laat in een gesprek met Good Morning America weten dat haar personage nu gelukkig getrouwd is met Colin Bridgerton.

“Het is erg leuk om een gelukkig getrouwd persoon met een schattige baby te spelen”, aldus Nicola over haar personage.

Penelope en Colin stonden in het derde seizoen centraal, maar zullen in het vierde seizoen – dat dit keer om Benedict Bridgerton draait – dus ook een comeback maken. “Het voelt alsof ze al hun problemen al hebben doorstaan", zegt Nicola verder nog over Penelope en Colin. "Ze komen terug, zijn gewoon verliefd en hebben een geweldige tijd samen.”

Masker van Eikeltje gaat af in 'The Masked Singer'

Karen Luiken-12 oktober 2024 om 08:38

Het was lastig hem te ontmaskeren, maar toch moest Eikeltje het vrijdagavond ontgelden in ‘The Masked Singer’. In het grote groene pak bleek niemand minder dan Frank Verstraeten schuil te gaan.

Eikeltje werd de voorbije weken beroemd en berucht in Vlaanderen. Zingen deed hij nauwelijks, maar dansen kon hij als de beste. “Eikeltje kon niet goed zingen, dus ik had direct door dat ik het zotteke van de set moest zijn”, zegt Frank. “Ik was de pestkop, het eikeltje dus. Ik heb leuke dingen gedaan om in de kijker te lopen en mijn stem te camoufleren.”

Eikeltje zag er misschien lief uit, handig was het pak niet. Frank donderde tijdens zijn optredens een paar keer bijna van het podium. “Ik wist niet wat er gebeurde”, blikt Frank terug. “Ineens werd ik aan mijn armen getrokken. Wat de speurders aan het roepen zijn, dat hoor je niet. Je bent volledig afgesloten van de wereld. Ik zag echt niks en heb van alles geprobeerd om mij te oriënteren, maar dat was kansloos. Ik had een sleutelgat om door te kijken.”

Ontdek meer