Belgisch kampioene powerlifting op 18-jarige leeftijd overleden

Karen Luiken-27 april 2023 om 06:37

Laura Delava, Belgisch kampioene powerlifting, is maandag op 18-jarige leeftijd overleden aan een infectie. Dat maakt een vriendin van haar bekend via social media.

De uit Hoei afkomstige Laura was al een tijdje actief als bodybuildster toen ze vorige zomer begon aan powerlifting. Drie maanden later werd ze al Belgisch kampioene bij de junioren onder de 69 kilo en schreef ze vier records op haar naam. Exact zeven maanden na dat moment overleed ze. Dat gebeurde afgelopen maandag, vlak nadat ze kampte met een ontsteking van de hartspier.

Een vriendin van Laura maakt het schokkende nieuws bekend via Instagram. “Maandagmiddag om één uur wisten we dat we niet meer mochten hopen toen de dokter ons kwam vertellen dat Laura niet beter zou worden. Daarom kondig ik met een gebroken hart het overlijden van onze nationale zonneschijn Laura Delava aan. Haar familieleden zullen zich altijd haar humor, haar vastberadenheid, haar wilskracht en haar sterke karakter blijven herinneren. Ik denk dat ze nu wat kan rusten. We houden allemaal van je, mijn Laura.”

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) gevonden in Thailand

Karen Luiken-07 september 2024 om 13:04- Foto:

Photo by Marco J Haenssgen on Unsplash

Een vakantie is voor een 28-jarige toeriste uit België geëindigd in een verschrikkelijke nachtmerrie. De jonge vrouw was op vakantie in Thailand, maar werd sinds vrijdag vermist. Dit weekend is ze dood teruggevonden.

De vrouw verbleef in de provincie Mae Hong Son en werd voor het laatst op een fiets gezien bij haar verblijfplaats. Vrijdagochtend kreeg de politie een melding binnen over de verdwijning van de vrouw, waarna er met man en macht naar haar gezocht is. Vrijdagmiddag is haar fiets gevonden bij een waterval, maar van de toeriste ontbrak toen nog ieder spoor. De hulpdiensten zochten verder, maar moesten de zoektocht vanwege de zware regenval vrijdagavond staken.

Zaterdag zijn ze verder gaan zoeken en hebben ze het lichaam van de vrouw gevonden. Ze leefde toen niet meer. Hoewel het nog niet bekend is hoe ze om het leven is gekomen, lijkt er geen sprake te zijn van verdachte omstandigheden.

6 doden en 37 in levensgevaar door alcohol in populaire vakantiebestemming

Chelsy Vanlerberghe-30 augustus 2024 om 14:23- Foto:

Jonny Clow via Unsplash

In Bangkok, Thailand, zijn zes mensen overleden en 37 anderen ernstig ziek geworden na het drinken van vervalste ‘rotgut’ alcohol, een goedkope en gevaarlijke drank die op straat werd verkocht. Deze illegale alcohol bevatte giftige chemicaliën zoals methanol. Dat melden The Sun en de The Bangkok Post.

De Thaise minister van Volksgezondheid, Somsak Thepsutin, liet weten dat 15 van de slachtoffers aan de beademing liggen, terwijl 22 anderen nierdialyse ondergaan en sommigen last hebben van wazig zicht.

De verkoop van de vervalste alcohol werd teruggeleid naar een vrouw die al jaren kruidige alcohol op straat verkocht. Zij vertelde: "Een jaar geleden huurde ik twee mannen in, die broers waren, om rijstwhisky voor me te maken. Het smaakte normaal, dus ik bleef bij hen bestellen."

Vorige week meldden haar klanten echter dat de smaak van de drank was veranderd. "Ze zeiden dat het zwakker en bruisender smaakte, en een lager alcoholgehalte leek te hebben," vervolgde ze. "Ik belde de broers om te vragen of ze de ingrediënten hadden veranderd, maar ze weigerden me iets te vertellen en zeiden alleen dat ze het hadden verbeterd."

Toen ze zelf de laatste batch van de drank proefde, kreeg ze een beetje diarree, maar ze besteedde er weinig aandacht aan. "Later ontdekte ik dat iemand was overleden na het drinken ervan, en ik was erg geschokt. Ik kon niet geloven dat zoiets kon gebeuren," vertelde ze.

De autoriteiten hebben de broers, Surasak Insam (46) en Surachai Insam (44), inmiddels gearresteerd. Ze hebben toegegeven de alcohol te hebben verdund, maar ontkennen echter iets te weten over de aanwezigheid van giftige stoffen.

De politie onderzoekt nu ook een fabriek in de omgeving die mogelijk de gevaarlijke chemicaliën aan de broers heeft geleverd. Iedereen die de verdachte alcohol heeft gedronken, wordt dringend geadviseerd om direct een arts te raadplegen.

Ontdek meer