Vrouw verdient geld met gesnurk van haar vriend

Karen Luiken-26 april 2023 om 06:05

Het gesnurk van je bedpartner kan bloedirritant zijn, maar het kan je ook veel geld opleveren. Kijk maar naar het verhaal van de 26-jarige Ana Malfair. Zij neemt het nachtelijke gebrom van haar vriend op, plaatst het online en verdient daar nu een zakcentje mee.

Het begon allemaal toen Ana vorig jaar bij haar partner Luis introk. De twee sliepen vanaf dat moment iedere nacht samen en dat zorgde soms voor irritatiepuntjes bij Ana. Zij lag dagelijks wakker van het gesnurk van Luis, die op zijn beurt weer zei ‘dat het allemaal wel meeviel’. Om het tegendeel te bewijzen besloot Ana zijn nachtelijke geluiden een jaar lang op te nemen. “Toen ik de audio afspeelde vond hij het hilarisch, dus ik bleef het opnemen wanneer ik de kans kreeg”, zegt Ana tegen Jam Press.

Op een gegeven moment had Ana zoveel audiomateriaal dat ze er muziek van wilde maken. Daarvoor schakelde ze een aantal muzikale vrienden in, die samen met haar verschillende nummers maakten. De liedjes staan inmiddels op Spotify onder het account ‘Snoring Machine’. Ana heeft maandelijks bijna 17.000 luisteraars en verdient daar zelfs geld mee.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer