Nieuwe gezichten in tweede seizoen 'House of the Dragon'

Karen Luiken-25 april 2023 om 15:22

Het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’ krijgt er een aantal nieuwe gezichten bij. Deadline meldt dat Simon Russell Beale, Freddie Cox, Gayle Rankin en Abubakar Salim de cast vervoegen.

Beale kruipt in de huid van Simon Strong, de oudoom van Lord Larys. Fox gaat Gwayne Hightower spelen, de zoon van Otto Hightower, broer van koningin Alicent en oom van koning Aegon, koningin Helaena en prins Aemond. Ranking is verantwoordelijk voor de rol van Alys Rivers, een genezer en inwoner van Harrenhal. En dan is er tot slot nog Salim, die Alyn of Hull gaat spelen, een matroos in de Velaryon-vloot die diende in de Stepstones-campagne.

De opnames van het tweede seizoen zijn momenteel in volle gang. In tegenstelling tot het eerste seizoen, dat tien afleveringen bevatte, telt het tweede seizoen er ‘slechts’ acht. Terugkerende gezichten zijn Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno en Rhys Ifans. Extra terugkerende cast omvat Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall en Matthew Needham.

Startdatum en presentator 'De Slimste Mens ter Wereld' bekend

Karen Luiken-27 september 2023 om 06:55

Het nieuwe seizoen van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ wordt ondanks veel speculaties van fans toch weer gepresenteerd door Erik Van Looy. Dat nieuws maakt Play4 bekend in een nieuwe video waarmee ook de startdatum wordt aamgekondigd: maandag 16 oktober.

Afgelopen weekend deelde Play4 een filmpje waarin te zien was hoe Erik Van Looy stikte in een radijsje. Een dag later lieten verschillende juryleden uit ‘De Slimste Mens ter Wereld’ via Instagram weten het presentatiestokje over te willen nemen.

Fans dachten daardoor dat er een nieuwe presentator zou komen, maar uit het nieuwe filmpje van Play4 blijkt nu dat niks minder waar is. Erik Van Looy blijkt zijn functie gewoon behouden. Sterker nog: als het aan hem ligt, ‘doet hij er nog twintig jaar bij’.

Naast een groot aantal juryleden wordt de presentator dit seizoen ook vergezeld door allerlei nieuwe kandidaten. Dat zijn onder anderen Jade Mintjens, Robin Pront, Annelien Coorevits, Average Rob, Alex Agnew, Nathalie Meskens, Spinvis, Toby Alderweireld, Elisabeth Lucie Baeten, Fien Germijns en Petra De Sutter.

'Game of Thrones'-ster maakt opwachting in 'Sex Education'

Karen Luiken-27 september 2023 om 06:21

Het nieuwe seizoen van ‘Sex Education’ staat sinds een paar dagen op Netflix. Alle afleveringen al gezien? Dan is het je misschien opgevallen dat een bekende ster uit ‘Game of Thrones’ ook een rol speelt in de serie.

Niemand minder dan de 31-jarige Jack Gleeson maakt zijn opwachting in het nieuwe seizoen van ‘Sex Education’. De acteur staat vooral bekend om zijn rol als Joffrey Baratheon in ‘Game of Thrones’. Daar was hij drie seizoenen in te zien als schurk en die rol speelde hij zó goed, dat hij in het echte leven doodsbedreigingen kreeg. Hij stopte een paar jaar met acteren, maar keert nu dus weer terug.

De acteur speelt in ‘Sex Education’ het personage Dodgy Mo, de broer van Maeve. En hoewel hij maar in twee afleveringen te zien is, merken fans hem wel op. “Dit had ik niet verwacht”, zegt iemand op Twitter. “Is dat de koning van Westeros?”, vraagt een ander zich af. En een derde: “Goed om Jack Gleeson weer terug te zien.”

Ontdek meer