Nieuwe gezichten in tweede seizoen 'House of the Dragon'

Karen Luiken-25 april 2023 om 15:22

Het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’ krijgt er een aantal nieuwe gezichten bij. Deadline meldt dat Simon Russell Beale, Freddie Cox, Gayle Rankin en Abubakar Salim de cast vervoegen.

Beale kruipt in de huid van Simon Strong, de oudoom van Lord Larys. Fox gaat Gwayne Hightower spelen, de zoon van Otto Hightower, broer van koningin Alicent en oom van koning Aegon, koningin Helaena en prins Aemond. Ranking is verantwoordelijk voor de rol van Alys Rivers, een genezer en inwoner van Harrenhal. En dan is er tot slot nog Salim, die Alyn of Hull gaat spelen, een matroos in de Velaryon-vloot die diende in de Stepstones-campagne.

De opnames van het tweede seizoen zijn momenteel in volle gang. In tegenstelling tot het eerste seizoen, dat tien afleveringen bevatte, telt het tweede seizoen er ‘slechts’ acht. Terugkerende gezichten zijn Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Eve Best, Steve Toussaint, Fabien Frankel, Ewan Mitchell, Tom Glynn-Carney, Sonoya Mizuno en Rhys Ifans. Extra terugkerende cast omvat Harry Collett, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Phia Saban, Jefferson Hall en Matthew Needham.

Deze actrice speelt hoofdrol in live action-versie 'Moana'

Karen Luiken-13 juni 2024 om 08:05

De nieuwe Moana is bekend. Na een lange zoektocht brengt Disney nu naar buiten dat Catherine Laga’aia de hoofdrol zal spelen in de live action-versie van de animatiefilm.

Catherine is zeventien jaar oud en komt uit Australië. “Ik ben heel blij dat ik dit personage mag omarmen, want Moana is een van mijn favorieten”, zegt ze in een verklaring. “Mijn grootvader komt uit Fa’aala’, Palauli, in Savai’i. En mijn grootmoeder komt uit Leulumoega Tuai op het hoofdeiland ‘Upolu in Samoa. Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om Samoa en alle Pacifische eilandbewoners te eren en om jonge meisjes te vertegenwoordigen die op mij lijken.”

De actrice sluit zich aan bij Dwayne Johnson, die de rol van Maui op zich neemt. Andere acteurs die in ‘Moana’ te zien zullen zijn, zijn John Tui als Moana’s vader, Frankie Adams als Moana’s moeder en Rena Owen als Gramma Tala.

Kevin Jonas onder het mes voor huidkanker

Karen Luiken-13 juni 2024 om 05:52

Kevin Jonas is onlangs onder het mes gegaan voor huidkanker. Een moedervlek op zijn gezicht bleek een basaalcelcarcinoom te zijn.

De zanger maakt het nieuws bekend via Instagram, waar hij een video deelt van voor en na de operatie. “Vandaag laat ik een basaalcercarinoom van mijn hoofd verwijderen”, aldus Kevin. “Het is een klein huidkankermannetje dat is gaan groeien en nu moet ik geopereerd worden om het te laten verwijderen.”

Na de operatie mocht Kevin weer naar huis om de wond te laten herstellen. “Zorg ervoor dat je je moedervlekken laat checken”, waarschuwt hij zijn volgers.

Ontdek meer