Netflix investeert in Zuid-Koreaanse content

Karen Luiken-25 april 2023 om 15:15

De Zuid-Koreaanse shows scoren goed op Netflix. Zo goed zelfs, dat de streamingsdienst miljarden gaat investeren in nieuwe content uit het Aziatische land.

Het gaat om een bedrag van 2,5 miljard dollar. Daarvoor worden volgens Netflix-ceo Ted Sarandos nieuwe Zuid-Koreaanse series en films gemaakt. “We hebben er alle vertrouwen in dat de Koreaanse creatieve industrie mooie verhalen zal blijven vertellen”, aldus de ceo volgens verschillende media.

Dat Zuid-Koreaanse content populair is op Netflix, blijkt wel uit het succes van ‘Squid Game’, waarvan in 2024 het tweede seizoen verschijnt. Maar ook ‘The Glory’ en ‘Physical 100’ deden het goed.

Masker van Eikeltje gaat af in 'The Masked Singer'

Karen Luiken-12 oktober 2024 om 08:38

Het was lastig hem te ontmaskeren, maar toch moest Eikeltje het vrijdagavond ontgelden in ‘The Masked Singer’. In het grote groene pak bleek niemand minder dan Frank Verstraeten schuil te gaan.

Eikeltje werd de voorbije weken beroemd en berucht in Vlaanderen. Zingen deed hij nauwelijks, maar dansen kon hij als de beste. “Eikeltje kon niet goed zingen, dus ik had direct door dat ik het zotteke van de set moest zijn”, zegt Frank. “Ik was de pestkop, het eikeltje dus. Ik heb leuke dingen gedaan om in de kijker te lopen en mijn stem te camoufleren.”

Eikeltje zag er misschien lief uit, handig was het pak niet. Frank donderde tijdens zijn optredens een paar keer bijna van het podium. “Ik wist niet wat er gebeurde”, blikt Frank terug. “Ineens werd ik aan mijn armen getrokken. Wat de speurders aan het roepen zijn, dat hoor je niet. Je bent volledig afgesloten van de wereld. Ik zag echt niks en heb van alles geprobeerd om mij te oriënteren, maar dat was kansloos. Ik had een sleutelgat om door te kijken.”

Deze acteur keert terug voor 'Peaky Blinders'-film

Karen Luiken-11 oktober 2024 om 08:48

Een bekend gezicht maakt zijn opwachting in de langverwachte ‘Peaky Blinders’-film. Niemand minder dan Stephen Graham kruipt voor het project in de huid van zijn vertrouwde personage Hayden Stagg.

Stephen zegt in een gesprek met Deadline dat ‘hij ernaar uitkijkt om de mannen weer te zien’. De ‘Peaky Blinders’-film wordt zijn eerstvolgende klus. Stephen was in twee afleveringen van het zesde seizoen te zien als Hayden.

Naast Stephen maakt ook Cillian Murphy een comeback als Tommy Shelby. Nieuwe gezichten zijn Rebecca Ferguson en Barry Keoghan.

Ontdek meer