Beste breakers van het land klaar voor Red Bull BC One Cypher Belgium

Nezir Yikik-24 april 2023 om 14:35- Foto:

Red Bull Belgium

Nu zaterdag 29 april, gaan de beste breakers van het land opnieuw hard tegen hard, tijdens een nieuwe editie van Red Bull BC One Cypher Belgium. De Belgische finale van ‘s werelds belangrijkste one vs one breaking competition.

Zestien b-boys en zes b-girls gooien echt alles in de strijd, op het podium van het inmiddels uitverkochte KVS in Brussel. Wie van hen maakt de meeste indruk op de internationale jury en scoort dat ticket naar de Red Bull BC One World Final in Parijs?

Niet toevallig in Parijs

Naast een plek in de Belgische breaking-geschiedenis, mogen de twee winnaars hun moves laten zien op de Red Bull BC One World Final. Zo bereiden we de lichtstad voor op de komst van de beste breakers ter wereld, want in 2024 maakt breaking er zijn officiële intrede als discipline op de Olympische Spelen!

De jury

Net zoals de jaren voorheen, kiest een driekoppige jury wie er uiteindelijk naar de One World Final mag. De breakers leggen elkaar het vuur aan de schenen met de zotste power moves, stoerste freezes en meest duizelingwekkende flips en spins.

Camine Van Hoof (26) ziet de toekomst van breaking rooskleurig in:

“Breaking wordt een onderdeel van de Olympische Spelen en dat opent heel wat nieuwe deuren. Alle mogelijkheden die daarbij horen wil ik met beide handen aangrijpen. Zo heb ik met een topsportcontract net van breaking mijn beroep kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat breaking in de schijnwerpers wordt gezet, wat dan weer een positief effect heeft op de hele hiphopcultuur.”

Vorig jaar wonnen breakers Camine en Mighty Jimm uit Antwerpen de Red Bull BC One Cypher Belgium. Beide winnaars zijn onderdeel van het Vlaams Olympisch Plan dat het debuut van breaking als Olympische discipline in 2024.

Naast een plek in de geschiedenisboeken van de Belgische breaking scene, scoorden ze ook een ticket naar de wereldfinale in New York ofwel de geboorteplaats van hiphop. Mighty Jimm wist zich bovendien als eerste Belgische b-boy ooit te plaatsen voor de grote finale. Een Belg tussen de absolute wereldtop dus, dat belooft!

Benieuwd hoe titelverdedigers Camine en Mighty Jimm onze hoofdstad onveilig maakten, met Cis en ex-winnaars Lucky en Tiro? Bekijk hieronder de video!

Meer info over het event vind je terug op redbull.com!

Class of 2023, foto via Red Bull Belgium.

Gent brengt historische plekken tot leven met augmented reality

Simon Smetryns-12 juni 2024 om 14:43

Met de nieuwe gratis applicatie Lens on Ghent gaan bezoekers op stap door de Gentse geschiedenis. Via augmented reality komen drie iconische plekken weer tot leven. Zo zie je op de Gras- en Korenlei historische schepen aanmeren. Langs de wandellussen zorgt een audiogids voor interessante weetjes.

Gent zag er in een ver verleden helemaal anders uit. De Stad Gent en Proximus sloegen de handen in elkaar om dat cultureel erfgoed tastbaar te maken via augmented reality. Met de gratis app Lens On Ghent genieten Gentenaars en bezoekers van een uitgestippelde stadswandeling en enkele interactieve ervaringen onderweg.

Wie op de Bijlokesite rondwandelt, kan digitaal 'binnengluren' in de eeuwenoude concertzaal en beleeft de transformatie van middeleeuws hospitaal tot het hedendaags muziekcentrum De Bijloke. In het Prinsenhof komt het reusachtige Hof ten Walle opnieuw tevoorschijn, een volledig ommuurd paleis dat doorheen de eeuwen bewoond werd door graven, hertogen en rijke patriciërs, maar in verval raakte. Langs de Gras- en Korenlei zien wandelaars dan weer de aangemeerde schepen die wijzen op de drukke havenactiviteit die daar vroeger plaatsvond.

Audiogids

Wie het traject aflegt met de app, wordt onderweg getrakteerd op tal van weetjes uit de Gentse geschiedenis. Liefhebbers kunnen hun route bovendien naar believen inkorten of uitbreiden aan de hand van verschillende wandellussen op een digitale kaart, goed voor zo'n 13 kilometer stapplezier. Die lussen passeren niet alleen langs de Gentse kuip, maar sturen wandelaars onder meer ook langs het Kunstenkwartier, het Prinsenhof en Portus Ganda.

De app is binnen een paar dagen gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store in het Nederlands, Frans en Engels.

Billie Ray Cyrus vraagt scheiding aan na amper jaar huwelijk

Chelsy Vanlerberghe-12 juni 2024 om 00:25

Billy Ray Cyrus vraagt na minder dan een jaar huwelijk scheiding aan van zijn vrouw Firerose.

Na zeven maanden, is het huwelijk tussen Billie Ray en Firerose voorbij. De zanger, en vader van Miley, diende eind mei de scheidingspapieren in, wegens onoverbrugbare verschillen en ongepast huwelijksgedrag, en wil ook een nietigverklaring op basis van fraude.

Firerose, die amper 4 jaar ouder is dan Miley, plaatste eind april nog foto's met Billie Ray op Instagram om hun zes maanden durende huwelijksverjaardag te vieren. "6 maanden geleden trouwde ik met deze man. Het leven is niet altijd makkelijk... maar het helpt zeker als je man ook je beste vriend is. Dank U Heer!" schreef ze op Instagram naast foto's van hun trouwdag. Maar sinds kort hebben ze elkaar ontvolgd op sociale media. Het paar trouwde in oktober 2023, een jaar na hun verloving.

Het was Cyrus' derde huwelijk en nu zijn derde scheiding. Hij was eerder lang getrouwd met Tish Cyrus. Billy Ray en Tish hebben samen drie kinderen: Miley, Braison en Noah. Hij adopteerde ook Tish's twee kinderen uit een eerder huwelijk, Brandi en Trace. Na een pijnlijke en publieke scheiding tussen Tish en Billie Ray Cyrus, werd er gespeculeerd dat de kinderen elk een kant hadden gekozen. Miley, Trace en Brandi zouden enkel nog contract hebben met hun moeder, terwijl Noah en Braison zich achter Billie Ray scharen.

Billie Ray heeft deze week wel contact proberen zoeken met Miley via sociale media.

Ontdek meer