Beste breakers van het land klaar voor Red Bull BC One Cypher Belgium

Nezir Yikik-24 april 2023 om 14:35- Foto:

Red Bull Belgium

Nu zaterdag 29 april, gaan de beste breakers van het land opnieuw hard tegen hard, tijdens een nieuwe editie van Red Bull BC One Cypher Belgium. De Belgische finale van ‘s werelds belangrijkste one vs one breaking competition.

Zestien b-boys en zes b-girls gooien echt alles in de strijd, op het podium van het inmiddels uitverkochte KVS in Brussel. Wie van hen maakt de meeste indruk op de internationale jury en scoort dat ticket naar de Red Bull BC One World Final in Parijs?

Niet toevallig in Parijs

Naast een plek in de Belgische breaking-geschiedenis, mogen de twee winnaars hun moves laten zien op de Red Bull BC One World Final. Zo bereiden we de lichtstad voor op de komst van de beste breakers ter wereld, want in 2024 maakt breaking er zijn officiële intrede als discipline op de Olympische Spelen!

De jury

Net zoals de jaren voorheen, kiest een driekoppige jury wie er uiteindelijk naar de One World Final mag. De breakers leggen elkaar het vuur aan de schenen met de zotste power moves, stoerste freezes en meest duizelingwekkende flips en spins.

Camine Van Hoof (26) ziet de toekomst van breaking rooskleurig in:

“Breaking wordt een onderdeel van de Olympische Spelen en dat opent heel wat nieuwe deuren. Alle mogelijkheden die daarbij horen wil ik met beide handen aangrijpen. Zo heb ik met een topsportcontract net van breaking mijn beroep kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat breaking in de schijnwerpers wordt gezet, wat dan weer een positief effect heeft op de hele hiphopcultuur.”

Vorig jaar wonnen breakers Camine en Mighty Jimm uit Antwerpen de Red Bull BC One Cypher Belgium. Beide winnaars zijn onderdeel van het Vlaams Olympisch Plan dat het debuut van breaking als Olympische discipline in 2024.

Naast een plek in de geschiedenisboeken van de Belgische breaking scene, scoorden ze ook een ticket naar de wereldfinale in New York ofwel de geboorteplaats van hiphop. Mighty Jimm wist zich bovendien als eerste Belgische b-boy ooit te plaatsen voor de grote finale. Een Belg tussen de absolute wereldtop dus, dat belooft!

Benieuwd hoe titelverdedigers Camine en Mighty Jimm onze hoofdstad onveilig maakten, met Cis en ex-winnaars Lucky en Tiro? Bekijk hieronder de video!

Meer info over het event vind je terug op redbull.com!

Class of 2023, foto via Red Bull Belgium.

Gent tekent voor veilig en inclusief nachtleven

Karen Luiken-28 november 2023 om 11:39- Foto:

Photo by Matthew LeJune on Unsplash

Een nachtleven waar iedereen welkom is en iedereen zich veilig voelt. Daar wil Gent voor gaan. Om die wens uit te laten komen, hebben de Gentse uitgaanssector en de Stad Gent een inclusiecharter ondertekend.

Het charter bestaat uit zes krachtlijnen, waaronder een helder deurbeleid, inspanningen rond toegankelijkheid en duidelijke huisregels. Racisme, discriminatie en grensoverschrijdend gedrag zijn niet toegestaan.

“We werken al heel lang aan een veilig en leefbaar nachtleven. Zo wordt er sinds 2020 geïnvesteerd in infocoaches in de Overpoort, hebben we een taskforce grensoverschrijdend gedrag opgericht en krijgt het horecapersoneel elk jaar gratis vormingen en begeleiding op maat”, zegt burgemeester Mathias De Clerq. “Met het inclusiecharter en de toolbox gaan we op dat elan verder.”

Met de toolbox doelt de burgemeester op een website waar uitbaters en organisatoren terecht kunnen voor alle informatie voor het organiseren voor een veilig evenement en hoe ze om moeten gaan met grensoverschrijdend gedrag.

“Iedereen is welkom om te komen genieten van het bruisende, Gentse nachtleven. Maar het moet natuurlijk veilig kunnen, zowel voor de ondernemers als de feestvierders. Vandaar dit charter”, vult Sofie Bracke aan, schepen van Economie.

THANKSGIVING SPECIAL

Simon Smetryns-23 november 2023 om 09:07

Op de derde donderdag van november wordt in de USA Thanksgiving gevierd. Dat gebeurt ook telkens de dag voor Black Friday. In de States hebben de mensen dan vakantie en komen ze samen met vrienden en familie. Het leek ons leuk om ook eens samen te komen met de TAGMAG Insiders (Clémentine kon er helaas niet bij zijn) en dankbaar te zijn voor wat we hebben. Een beetje cheezy, maar dat mag toch voor de tijd van het jaar? :)

Interesse in de Naughty And Nice Adventskalender 2023 van EasyToys? Haal hem voor 99 euro in huis via EasyToys.be.