Beste breakers van het land klaar voor Red Bull BC One Cypher Belgium

Nezir Yikik-24 april 2023 om 14:35- Foto:

Red Bull Belgium

Nu zaterdag 29 april, gaan de beste breakers van het land opnieuw hard tegen hard, tijdens een nieuwe editie van Red Bull BC One Cypher Belgium. De Belgische finale van ‘s werelds belangrijkste one vs one breaking competition.

Zestien b-boys en zes b-girls gooien echt alles in de strijd, op het podium van het inmiddels uitverkochte KVS in Brussel. Wie van hen maakt de meeste indruk op de internationale jury en scoort dat ticket naar de Red Bull BC One World Final in Parijs?

Niet toevallig in Parijs

Naast een plek in de Belgische breaking-geschiedenis, mogen de twee winnaars hun moves laten zien op de Red Bull BC One World Final. Zo bereiden we de lichtstad voor op de komst van de beste breakers ter wereld, want in 2024 maakt breaking er zijn officiële intrede als discipline op de Olympische Spelen!

De jury

Net zoals de jaren voorheen, kiest een driekoppige jury wie er uiteindelijk naar de One World Final mag. De breakers leggen elkaar het vuur aan de schenen met de zotste power moves, stoerste freezes en meest duizelingwekkende flips en spins.

Camine Van Hoof (26) ziet de toekomst van breaking rooskleurig in:

“Breaking wordt een onderdeel van de Olympische Spelen en dat opent heel wat nieuwe deuren. Alle mogelijkheden die daarbij horen wil ik met beide handen aangrijpen. Zo heb ik met een topsportcontract net van breaking mijn beroep kunnen maken. Dit zorgt ervoor dat breaking in de schijnwerpers wordt gezet, wat dan weer een positief effect heeft op de hele hiphopcultuur.”

Vorig jaar wonnen breakers Camine en Mighty Jimm uit Antwerpen de Red Bull BC One Cypher Belgium. Beide winnaars zijn onderdeel van het Vlaams Olympisch Plan dat het debuut van breaking als Olympische discipline in 2024.

Naast een plek in de geschiedenisboeken van de Belgische breaking scene, scoorden ze ook een ticket naar de wereldfinale in New York ofwel de geboorteplaats van hiphop. Mighty Jimm wist zich bovendien als eerste Belgische b-boy ooit te plaatsen voor de grote finale. Een Belg tussen de absolute wereldtop dus, dat belooft!

Benieuwd hoe titelverdedigers Camine en Mighty Jimm onze hoofdstad onveilig maakten, met Cis en ex-winnaars Lucky en Tiro? Bekijk hieronder de video!

Meer info over het event vind je terug op redbull.com!

Class of 2023, foto via Red Bull Belgium.

Lichaam van vermiste Belgische toeriste (28) gevonden in Thailand

Karen Luiken-07 september 2024 om 13:04- Foto:

Photo by Marco J Haenssgen on Unsplash

Een vakantie is voor een 28-jarige toeriste uit België geëindigd in een verschrikkelijke nachtmerrie. De jonge vrouw was op vakantie in Thailand, maar werd sinds vrijdag vermist. Dit weekend is ze dood teruggevonden.

De vrouw verbleef in de provincie Mae Hong Son en werd voor het laatst op een fiets gezien bij haar verblijfplaats. Vrijdagochtend kreeg de politie een melding binnen over de verdwijning van de vrouw, waarna er met man en macht naar haar gezocht is. Vrijdagmiddag is haar fiets gevonden bij een waterval, maar van de toeriste ontbrak toen nog ieder spoor. De hulpdiensten zochten verder, maar moesten de zoektocht vanwege de zware regenval vrijdagavond staken.

Zaterdag zijn ze verder gaan zoeken en hebben ze het lichaam van de vrouw gevonden. Ze leefde toen niet meer. Hoewel het nog niet bekend is hoe ze om het leven is gekomen, lijkt er geen sprake te zijn van verdachte omstandigheden.

Studentenfestival Brussel Brost keert terug naar centrum Brussel

Chelsy Vanlerberghe-06 september 2024 om 15:09- Foto:

by Robin De Raedt

Op donderdag 26 september knalt Brussel Brost het nieuwe academiejaar in. Dit jaar keert het gratis festival terug naar het bruisende hart van Brussel. De Congresplaats en Reset vormen het toneel voor 6.000 studenten om de start van het nieuwe jaar te vieren.

Na twee edities in Paleis 12 keert Brussel Brost terug naar het centrum, en dat betekent meer feest en minder gedoe met vervoer. De Congresplaats biedt een groot open air podium met een prachtig uitzicht over de stad, terwijl Reset, een creatieve evenementenlocatie in een oud bankgebouw, de plek is voor allerlei coole socio-culturele partners zoals KVS en Circus Zonder Handen.

De Congresplaats wordt het grootste open air podium, met een panoramisch uitzicht over de Brusselse skyline. Op een steenworp afstand vind je Reset, een oud bankgebouw dat intussen uitgroeide tot een bekende indoor-evenementenlocatie. Daar is 'Brussels Village' te vinden: een vaste waarde van Brussel Brost, de plek voor allerlei coole socio-culturele partners zoals KVS en Circus Zonder Handen.

Op muzikaal vlak krijg je een mix van jong Brussels talent en gevestigde namen. In Reset slaan Stoemp!, de caféconcertenreeks van VI.BE, en Youth L’AB, het jongerenlab van Ancienne Belgique, de handen opnieuw in elkaar om jonge artiesten een podium te geven in het mooi bewaarde auditorium. In de clubruimte van Reset zijn de headliners het Brussels dj-collectief Frontal Soundsystem en rijzende ster EMILIJA, die deze zomer haar elektronische beats al door de boksen van onder andere Tomorrowland, Dour en Pukkelpop joeg.

De nodige portie funk wordt op de Congresplaats voorgeschoteld door Zouzibabe, bekend in de bloeiende Brusselse scene en DTM Funk, die zijn naam alle eer aandoet door de meest groovy beats te presenteren. Het einde van de avond wordt toevertrouwd aan Omdat Het Kan, een zelfverklaarde ‘shtampking’ die als geen ander weet hoe je studenten doet losgaan.

Check www.brusselbrost.be voor de volledige line-up. Je reserveert er ook je gratis ticket.

Ontdek meer