Single en eenzaam? Deze enorme knuffelbeer biedt uitkomst

Karen Luiken-24 april 2023 om 06:06

Iedereen houdt van een intieme knuffel op zijn tijd. Mensen in een relatie kunnen die dagelijks krijgen, maar voor vrijgezellen wordt dat iets lastiger. Voor een Bulgaars bedrijf reden genoeg om de Loving Bear Puffy op de markt te brengen, een enorme knuffelbeer die als emotionele steun dient voor al je knuffelbehoeften.

De beer is er voor iedereen die hem nodig heeft. Voor singles, voor mensen met een langeafstandsrelatie of voor degenen die het liefst de hele dag in de armen van een mensachtige beer liggen. De knuffel is 170 centimeter hoog en kan in allerlei verschillende posities worden neergelegd. “Puffy is gemaakt met een menselijke vorm en grootte om zoveel mogelijk het gebrek aan fysieke aanwezigheid te vervangen”, zo luidt de uitleg van het bedrijf Puffy Bear.

Dus, ben jij vaak alleen en heb je regelmatig behoefte aan een knuffel? Deze beer kan voor een bedrag van 145 euro van jou zijn.

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer