BTS-lid SUGA dropt zijn soloalbum

Karen Luiken-23 april 2023 om 08:14

BTS-lid SUGA heeft deze week zijn gloednieuwe album ‘D-DAY’ uitgebracht. De plaat vormt het slotstuk van zijn trilogie, waar ook de titelloze mixtape uit 2016 en ‘D-2’ uit 2020 deel van uit maken.

SUGA heeft deze plaat net als zijn vorige soloalbums uitgebracht onder de naam Agust D, waar SUGA in verwerkt is, maar dan achterstevoren gespeld. De letters D en T zijn toegevoegd als ode aan zijn geboorteplaats Daegu.

‘D-DAY’ bestaat uit tien nummers waar zowel op gezongen als gerapt wordt. Aan een van die liedjes, ‘HUH?!’, heeft zijn bandlid j-hope meegewerkt. Het nummer gaat over media en haatreacties. Andere songs zijn onder meer ‘AMYGDALA’, ‘SDL’ en ‘People Pt.2’. Je kunt ze hieronder beluisteren.

Selena Gomez emotioneel na staande ovatie van 9 (!) minuten

Karen Luiken-19 mei 2024 om 13:01

Selena Gomez heeft tijdens het filmfestival van Cannes een staande ovatie van maar liefst negen minuten gekregen voor de film ‘Emilia Pérez’, waar ze samen met Zoe Saldaña en Karla Sofía Gascón in te zien is. Volgens Variety is het de grootste staande ovatie ooit op het filmfestival.

Selena hield het tijdens de staande ovatie niet droog. Terwijl het publiek negen minuten lang klapte, toeterde, floot en juichte, veegde de zangeres haar tranen weg. Haar collega’s Zoe en Karla gaven elkaar een emotionele knuffel.

De film ‘Emilia Pérez’ gaat over Rita, een advocaat wiens kantoor eerder geneigd is criminelen te helpen dan gerechtigheid te vinden. Ze vindt een onverwachte uitweg wanneer Manitas, de gevreesde leider van een drugskartel, haar rekruteert om hem te helpen bij het voltooien van een geslachtsveranderende operatie om de vrouw te worden die hij altijd al wilde zijn. Selena speelt zijn nietsvermoedende vrouw.

'Europapa' populair in heel Europa

Karen Luiken-19 mei 2024 om 12:55

Het nummer ‘Europapa’ gaat als een trein sinds de diskwalificatie van Joost Klein bij het Eurovisiesongfestival. Sterker nog: het liedje doet het in veel landen beter dan ‘The Code’, de song waarmee de Zwitserse Nemo het liedjesfestijn won. Dat meldt de Telegraaf.

In een week tijd is ‘Europapa’ zo’n 25 miljoen keer gestreamd via Spotify. Het nummer kwam in verschillende Europese hitlijsten terecht en bereikte in Nederland, Vlaanderen én Litouwen de eerste plaats. In Finland belandde het liedje op de tweede plek, in Zweden op de vierde en in IJsland op de zesde. Verder is Joost Klein ook binnen gekomen in de hitlijsten van de landen Noorwegen, Duitsland, Ierland, Groot-Brittannië, Griekenland en Wallonië.

Wereldwijd hoor ‘Europapa’ bij de vijftig meest gestreamde singles en afgelopen vrijdag werd het bovendien de meest beluisterde songfestivalinzending van dit jaar.

Ontdek meer