Belly pressing: de nieuwe seks-hype op TikTok

Joyce Vander Auwera-22 april 2023 om 21:31

Heb je wel eens gehoord van de magische touch in de slaapkamer? Nee, we hebben het niet over toverstokjes of Harry Potter, maar over de nieuwste TikTok-trend: belly pressing. Klinkt niet sexy, maar hé, het werkt wel!

Wat is belly pressing dan? Het is eigenlijk heel simpel. Tijdens penetratieve seks (met de penis, speeltje of vingers), oefen je druk uit op de onderbuik van je partner om zo de G-spot te stimuleren. En het beste van alles? Vrouwen op TikTok zijn er wild van!

Nu vraag je je misschien af, is er wetenschap achter deze techniek? Jazeker! Het weefsel in de buik- en bekkengebieden (inclusief de vagina en clitoris) zijn nauw met elkaar verbonden. Dus door druk uit te oefenen op de onderbuik, kan je de G-spot stimuleren en de intensiteit van je climax verhogen.

Maar, let wel op dat je niet te hard drukt en vermijd deze techniek als je (of je partner) net hebt gegeten. Dat zou de stemming kunnen verpesten, en dat willen we natuurlijk niet.

Volgens seks- en seksuele gezondheidsexpert Sarah Mulindwa van Lovehoney is het belangrijk om je te richten op meer dan alleen penetratie tijdens seks. Er zijn zoveel manieren om je lichamelijk te stimuleren, en belly pressing is er daar zeker een van. Dus, waar wacht je nog op?!

Hema komt met tompoucevibrator

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:56

Voor seksspeeltjes hoef je niet meer naar een speciaalzaak. Je koopt ze tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Vorig jaar lanceerde de winkel een complete collectie seksspeeltjes en daar komt nu een nieuw item bij. Hema brengt een tompoucevibrator op de markt!

Als je aan Hema denkt denk je aan tompouce en andersom. De winkel en traktatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en er bestaan inmiddels verschillende combinaties van. Er zijn tompoucekerstballen, tompoucebiertjes, tompoucetaarten, tompoucepepernoten, en jep: sinds kort dus ook tompoucevibrators.

Het seksspeeltje werkt met luchtdruk en voegt daar volgens de omschrijving een ‘extra laag sensatie aan toe door de zuigende bewegingen die je clitoris zacht omhelzen’. Ook zijn er trillingen voor - we citeren - ‘extra opwinding’.

Geïnteresseerd? Je kunt de vibrator, die in samenwerking met EasyToys is gemaakt, hier kopen.

Dit is de meest populaire fetisj ter wereld...

Simon Smetryns-01 september 2023 om 10:20- Foto:

Екатерина Мясоед

Joy Love Dolls heeft onlangs een studie uitgevoerd naar de populairste seksuele fetisjen wereldwijd. Ze verzamelden betrouwbare bronnen en gebruikten Google-zoektrends om tot hun bevindingen te komen.

Opvallend genoeg staat sadisme bovenaan de lijst, gedefinieerd als het toebrengen van fysiek of psychologisch leed aan een ander om seksuele opwinding op te wekken, met een jaarlijks zoekvolume van 9.876.000 wereldwijd.

Masochisme, de tegenhanger van sadisme en de neiging om seksuele bevrediging te halen uit eigen pijn of vernedering, staat op de tweede plaats met 6.600.000 zoekopdrachten. Op de derde plaats vinden we CBT (cock & ball torture), wat staat voor het toepassen van pijn of beknelling op de penis of testikels, met meer dan vijf miljoen zoekopdrachten.

De vierde meest voorkomende fetisj is claustrofobie, wat betekent dat mensen seksueel opgewonden raken door opgesloten te worden in kleine ruimtes, met 3.612.000 zoekopdrachten. De top vijf wordt afgesloten door vicarfilie, waarbij mensen opgewonden raken door de seksuele verhalen van anderen en hierin meeleven.

Hieronder vind je de top 10 van seksuele fetisjen wereldwijd: