Belly pressing: de nieuwe seks-hype op TikTok

Joyce Vander Auwera-22 april 2023 om 21:31

Heb je wel eens gehoord van de magische touch in de slaapkamer? Nee, we hebben het niet over toverstokjes of Harry Potter, maar over de nieuwste TikTok-trend: belly pressing. Klinkt niet sexy, maar hé, het werkt wel!

Wat is belly pressing dan? Het is eigenlijk heel simpel. Tijdens penetratieve seks (met de penis, speeltje of vingers), oefen je druk uit op de onderbuik van je partner om zo de G-spot te stimuleren. En het beste van alles? Vrouwen op TikTok zijn er wild van!

Nu vraag je je misschien af, is er wetenschap achter deze techniek? Jazeker! Het weefsel in de buik- en bekkengebieden (inclusief de vagina en clitoris) zijn nauw met elkaar verbonden. Dus door druk uit te oefenen op de onderbuik, kan je de G-spot stimuleren en de intensiteit van je climax verhogen.

Maar, let wel op dat je niet te hard drukt en vermijd deze techniek als je (of je partner) net hebt gegeten. Dat zou de stemming kunnen verpesten, en dat willen we natuurlijk niet.

Volgens seks- en seksuele gezondheidsexpert Sarah Mulindwa van Lovehoney is het belangrijk om je te richten op meer dan alleen penetratie tijdens seks. Er zijn zoveel manieren om je lichamelijk te stimuleren, en belly pressing is er daar zeker een van. Dus, waar wacht je nog op?!

In deze landen hebben mannen de grootste penis

Chelsy Vanlerberghe-15 april 2024 om 12:40- Foto:

Deon Black via Unsplash

Daily Mail heeft een interactieve kaart gemaakt met de gemiddelde penislengte per land. Mannen in Ecuador zouden naar verluidt de grootste penissen ter wereld hebben, terwijl mannen in Cambodja de kleinste zouden hebben.

Ecuadoraanse mannen hebben volgens de gegevens een gemiddelde erecte lengte van 17,6 cm. Cambodjaanse mannen schijnen het met net 10 cm te moeten doen.

Nederland staat op de 9de plaats met 15,87 cm, gevolgd door Frankrijk op de 11de plaats met 15,74 cm en Italië op de 19de plaats met 15,35 cm. België haalde de top 20 niet en staat op de 33ste plaats in de lijst met een gemiddelde penislengte van 14,7 cm.

Als het aankomt op grootte, scoren de UK (13,1 cm) en de VS (13,5 cm) minder goed. Ze komen niet eens in de top 50 voor. Australië doet het iets beter op de 43e plek met 14,4 cm.

Benieuwd naar de andere landen? Je vindt alle cijfers hier.

Om erachter te komen welke landen de grootste penissen hebben, hebben Duitse onderzoekers meer dan 40 recente studies bekeken waarbij duizenden mannen betrokken waren. Ze hebben de gegevens van bijna 90 landen geanalyseerd en zorgvuldig gecontroleerd. Ze hebben geprobeerd studies te vermijden waarbij mannen hun eigen maat hebben opgegeven.

Muziek Taylor Swift terug op TikTok

Karen Luiken-12 april 2024 om 06:50- Foto:

Reuters

De muziek van Taylor Swift is weer op TikTok te vinden. De zangeres heeft een deel van haar nummers terug op het platform geplaatst nadat ze er in februari vanaf werden gehaald door muzieklabel Universal.

Universal verwijderde de liedjes van Taylor en andere artiesten van TikTok vanwege mislukte onderhandelingen over een licentieovereenkomst. Maar daar steekt Swift nu een stokje voor. Volgens Financial Times beschikt de zangeres over de auteursrechten van haar eigen nummers en mag ze daarom zelf bepalen waar ze haar muziek verspreidt.

De terugkeer van Taylors muziek op TikTok komt een paar dagen voordat Taylor haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ uitbrengt. Dat wordt volgende week vrijdag gelanceerd.

Ontdek meer