Belly pressing: de nieuwe seks-hype op TikTok

Joyce Vander Auwera-22 april 2023 om 21:31

Heb je wel eens gehoord van de magische touch in de slaapkamer? Nee, we hebben het niet over toverstokjes of Harry Potter, maar over de nieuwste TikTok-trend: belly pressing. Klinkt niet sexy, maar hé, het werkt wel!

Wat is belly pressing dan? Het is eigenlijk heel simpel. Tijdens penetratieve seks (met de penis, speeltje of vingers), oefen je druk uit op de onderbuik van je partner om zo de G-spot te stimuleren. En het beste van alles? Vrouwen op TikTok zijn er wild van!

Nu vraag je je misschien af, is er wetenschap achter deze techniek? Jazeker! Het weefsel in de buik- en bekkengebieden (inclusief de vagina en clitoris) zijn nauw met elkaar verbonden. Dus door druk uit te oefenen op de onderbuik, kan je de G-spot stimuleren en de intensiteit van je climax verhogen.

Maar, let wel op dat je niet te hard drukt en vermijd deze techniek als je (of je partner) net hebt gegeten. Dat zou de stemming kunnen verpesten, en dat willen we natuurlijk niet.

Volgens seks- en seksuele gezondheidsexpert Sarah Mulindwa van Lovehoney is het belangrijk om je te richten op meer dan alleen penetratie tijdens seks. Er zijn zoveel manieren om je lichamelijk te stimuleren, en belly pressing is er daar zeker een van. Dus, waar wacht je nog op?!

Onderzoek wijst uit: masturbatie kan stress verlichten bij vrouwen

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 13:00- Foto:

We-Vibe Toys via Unsplash

Een nieuw onderzoek, gepubliceerd in het International Journal of Sexual Health, heeft interessante inzichten opgeleverd over masturberen bij vrouwen. Wat blijkt? Vrouwen die meer stress ervaren, masturberen meer.

Het lijkt erop dat zelfbevrediging een manier is waarmee vrouwen hun stress proberen te verlichten. Dit onderzoek maakt dus korte metten met het taboe rond vrouwelijke zelfbevrediging en laat zien dat het eigenlijk best goed kan zijn voor je geestelijke gezondheid.

De wetenschappers betrokken 370 vrouwen tussen de 18 en 56 jaar in hun onderzoek. Ze werden gevraagd naar hun masturbatiegewoontes en hun emotionele toestand. Wat opviel, was dat veel vrouwen aangaven dat masturberen hen een gevoel van geluk en ontspanning gaf, en zelfs hielp bij het verlichten van stress en pijn. Slechts een klein aantal voelde zich er ongemakkelijk bij vanwege sociale druk of persoonlijke redenen. Maar over het algemeen was de trend positief: masturberen werd gezien als een vorm van zelfzorg, iets waar vrouwen baat bij hadden.

De onderzoekers denken dat dit inzicht kan helpen bij het beter informeren van vrouwen, vooral degenen die veel stress hebben. Het kan hen geruststellen dat het helemaal oké is en zelfs goed kan zijn om af en toe te 'ontspannen'. Maar ja, zoals altijd heeft het onderzoek zijn beperkingen. Het bewijst niet rechtstreeks dat masturberen stress vermindert, dus er is meer onderzoek nodig.

Wat het onderzoek echter wel aantoont, is dat masturberen bij vrouwen een positieve invloed kan hebben op hun mentale welzijn. Het doorbreekt taboes en opent de weg naar een beter begrip van hoe seksualiteit kan bijdragen aan het welzijn van vrouwen.

Dus feeling stressed? Dan kan een beetje me-time helpen!

Four Seasons post video van virale 'Four Seasons Orlando baby'

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 10:17

De 'Four Seasons Orlando baby' die viraal ging op TikTok, geniet van een droomvakantie in... ja, je raad het al: het Four Seasons Resort in Orlando.

Door een virale video op TikTok werd de 1-jarige Kate Wise wereldberoemd. In de video hoor je mama Bailey vragen wie zin heeft om naar Four Seasons Orlando te gaan? Kleine Kate stak enthousiast haar arm op en riep 'meeeee!' nog voordat haar vader en zus de kans kregen om te reageren. De video werd intussen meer dan 54,7 miljoen keer bekeken en Kate staat nu bekend als de 'Four Seasons Orlando Baby'.

Nu heeft Four Seasons gereageerd door een TikTok te posten, waarin baby Kate in stijl wordt verwelkomd in Four Seasons Resort Orlando.

Ontdek meer