Dikste kat ter wereld gaat viraal en vindt nieuwe thuis

Maxine Decaluwé-24 april 2023 om 08:15- Foto:

Facebook/Patches' Journey

Ooit zelf al eens een kat gewogen? Dan zal het gewicht alleszins minder zwaar zijn dan dat van de Amerikaanse kat Patches. Het dier weegt maar liefst 18,3 kilogram! De opvallende uitstraling van de kat ging meteen viraal en dat had positieve gevolgen.

Volgens dierengezondheidscentrum WebMD for pets zouden de meeste huiskatten zo'n 4,5 kilogram moeten wegen, hoewel de grootte kan variëren afhankelijk van het ras en de lichaamsbouw. Patches is hierop een uitzondering, want ze lijdt aan drastisch overgewicht. Dierenasiel Richmond Animal Care and Control (RACC) in Virginia deed een oproep om het dier een gezonde thuis te geven.

De oproep van het lieftallige dier ging vrijwel meteen viraal en leverde bijna 3.500 likes, 1.700 reacties en 1.800 shares op. Het asiel deelde een amusante video, waarop twee medewerkers te zien zijn die worstelen om Patches uit zijn kooi te dragen. Het bijschrift luidde: "Ben je vandaag wakker geworden en heb je gezegd: 'laten we de grootste kat adopteren die iemand ooit gezien heeft?' Zo ja, dan hebben wij dé kat voor jou!"

RACC-directeur Christie Chipps Peters, onthulde dat Patches met zijn huidige grootte naar het asiel kwam. "We weten niet hoe hij zo groot is geworden," zei ze. Dankzij de virale post is Patches nu geadopteerd. "De nieuwe eigenaar heeft een plan om hem langzaam en veilig te helpen afvallen", gaat ze verder.

Laten we dit verhaal als een reminder nemen dat een gezonde levensstijl niet alleen voor mensen, maar ook voor onze geliefde huisdieren belangrijk is. En wie weet, heb jij thuis ook wel plek voor een megakat zoals Patches!

Jongen (13) speelt als eerste persoon ooit Tetris uit

Karen Luiken-06 januari 2024 om 08:52

Zo’n 34 jaar na de release van Tetris heeft eindelijk iemand het voor elkaar gekregen om het spelletje uit te spelen. Het gaat om de 13-jarige Willis Gibson uit de Amerikaanse staat Oklahoma, die na 157 levels zorgde voor een ‘crash’ in de game.

Tetris is een spel zonder officieel einde. Het stopt niet na een bepaald aantal levels, maar loopt vast als er niet verder gespeeld kan worden. De 13-jarige Willis Gibson kreeg dat na 38 minuten en 157 levels voor elkaar.

Het jongetje was elf jaar oud toen hij met Tetris begon. In oktober werd hij al eens derde tijdens een wedstrijd. Zijn doel was om het spel te laten crashen en dat is mijn zijn recente prestatie dus gelukt.

YouTuber begraven gevonden in tuin van buren

Karen Luiken-04 januari 2024 om 14:26

Het lichaam van een 26-jarige Braziliaanse YouTuber is begraven gevonden in de achtertuin van zijn buren. The New York Post meldt dat Carlos Henrique Medeiros tijdens kerst als vermist werd opgegeven nadat hij niet naar huis was teruggekeerd voor een etentje met vrienden.

Nadat Carlos vermist werd, ging zijn familie naar hem op zoek in ziekenhuizen en bossen. Een paar dagen later zagen ze een hoop vuil liggen in het huis van hun buren Renan Jose en Caroline Mello. “Ze gingen naar binnen en zagen het T-shirt van mijn broer zichtbaar in de modder”, zegt de zus van de YouTuber. “De politie werd gebeld en ging erheen. Hij werd begraven aangetroffen."

Volgens de eigenaren van het huis waar Carlos werd gevonden zou de YouTuber gestorven zijn na drugsgebruik. Ook zou hij seks hebben gehad met de zus van Caroline Mello. “Ze hebben hem naar eigen zeggen begraven omdat ze niet wisten wat ze met het lichaam moesten doen”, zo klinkt het in een verklaring van een politiechef. “Hij zou een overdosis hebben genomen toen hij Caroline’s zus meenam voor seks in de badkamer. Op het moment dat hij een orgasme kreeg, werd hij onwel en viel hij dood neer. Dat is wat ze beweren.”

Het echtpaar meldde zichzelf zondag bij de autoriteiten. Een autopsie moet de doodsoorzaak vaststellen. Het is niet zeker of het verhaal van de buren klopt. Op zijn lichaam zouden namelijk bewijzen van steekwonden, wurging of geweerschoten zijn gevonden. "Als uit het rapport blijkt dat zijn dood een ongeluk was, zal het echtpaar worden beschuldigd van het verbergen van een lijk", zei de politiechef. “Als bewezen wordt dat hij is vermoord, zullen de man en de vrouw worden aangeklaagd voor moord."

Carlos Henrique Medeiros had 1,77 miljoen abonnees op YouTube. Hij stond bekend om zijn grappige video’s en sketches.

Ontdek meer