Dikste kat ter wereld gaat viraal en vindt nieuwe thuis

Maxine Decaluwé-24 april 2023 om 08:15- Foto:

Facebook/Patches' Journey

Ooit zelf al eens een kat gewogen? Dan zal het gewicht alleszins minder zwaar zijn dan dat van de Amerikaanse kat Patches. Het dier weegt maar liefst 18,3 kilogram! De opvallende uitstraling van de kat ging meteen viraal en dat had positieve gevolgen.

Volgens dierengezondheidscentrum WebMD for pets zouden de meeste huiskatten zo'n 4,5 kilogram moeten wegen, hoewel de grootte kan variëren afhankelijk van het ras en de lichaamsbouw. Patches is hierop een uitzondering, want ze lijdt aan drastisch overgewicht. Dierenasiel Richmond Animal Care and Control (RACC) in Virginia deed een oproep om het dier een gezonde thuis te geven.

De oproep van het lieftallige dier ging vrijwel meteen viraal en leverde bijna 3.500 likes, 1.700 reacties en 1.800 shares op. Het asiel deelde een amusante video, waarop twee medewerkers te zien zijn die worstelen om Patches uit zijn kooi te dragen. Het bijschrift luidde: "Ben je vandaag wakker geworden en heb je gezegd: 'laten we de grootste kat adopteren die iemand ooit gezien heeft?' Zo ja, dan hebben wij dé kat voor jou!"

RACC-directeur Christie Chipps Peters, onthulde dat Patches met zijn huidige grootte naar het asiel kwam. "We weten niet hoe hij zo groot is geworden," zei ze. Dankzij de virale post is Patches nu geadopteerd. "De nieuwe eigenaar heeft een plan om hem langzaam en veilig te helpen afvallen", gaat ze verder.

Laten we dit verhaal als een reminder nemen dat een gezonde levensstijl niet alleen voor mensen, maar ook voor onze geliefde huisdieren belangrijk is. En wie weet, heb jij thuis ook wel plek voor een megakat zoals Patches!

Tiener wist niet dat ze zwanger was tot voetje uit haar vagina stak

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:31

Een 19-jarige vrouw uit Engeland is onlangs bevallen van een baby zonder dat ze wist dat ze al maanden zwanger was. Daar kwam ze pas achter toen ze tijdens een toiletbezoek een voetje uit haar vajayjay zag komen.

Faye White beviel in mei van haar dochtertje Luna-Grace Behrens. Ze had geen idee dat ze toen al negen maanden zwanger was. Ze had in die periode wel een aantal zwangerschapstesten gedaan, maar die waren allemaal negatief. Ze had geen zichtbare babybuik en haar menstruatiecyclus was in aanloop naar de bevalling normaal. Ze werd gewoon ongesteld. “Het leven was heel normaal, totdat ik op een ochtend wakker werd door een grote stroom water”, zegt ze volgens Kennedy News.

Wat bleek? Haar vliezen waren gebroken. “Ik ging naar het toilet omdat ik een flinke druk voelde en toen kwam er iets uit”, vervolgt Faye. “Ik merkte dat het een voetje was. Uiteindelijk heb ik de ambulance gebeld.”

Twee uur later was Faye bevallen van een dochtertje. Ze had al een kindje en hoewel ze eigenlijk geen verdere kinderwens meer had, is ze nu heel blij met de kleine spruit. “Vanaf het moment dat ik wist dat ze zou komen, dacht ik: dit is ons kind, we gaan ervoor. Ik dacht aan haar. Ik wilde haar zien en weten of alles goed met haar ging.”

Extreem hete tortillachip uit handel gehaald na dood tiener

Karen Luiken-11 september 2023 om 06:32

De extreem pittige chip van het merk Paqui is uit de handel gehaald nadat een 14-jarige jongen onlangs overleed na het doen van de One Chip Challenge. Dat meldt The New York Times.

Bij de One Chip Challenge is het de bedoeling dat je één tortillachip van de Amerikaanse chipfabrikant Paqui eet. Dat klinkt misschien als een uitdaging die gemakkelijk te volbrengen is, maar dat is het niet. Het chipje is namelijk gekruid met ’s werelds meest hete pepers.

De 14-jarige Harris Wolobah deed begin deze maand op school mee aan de challenge en kreeg niet veel later ernstige buikpijn. Thuis viel hij flauw, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij doodverklaard.

Ontdek meer