Deze AI-site vindt elke foto van jou online

Karen Luiken-21 april 2023 om 15:17

Het zou zomaar eens kunnen dat foto’s van jou op online pagina’s staan waar je het bestaan niet eens vanaf weet. PimEyes laat zien welke pagina’s dat zijn. Deze website gebruikt een gespecialiseerde bot die alle plaatjes op kan zoeken die ooit van jou gedeeld zijn op het wereldwijde web.

Op de startpagina van PimEys worden gebruikers gevraagd hun foto te uploaden om erachter te komen waar hun afbeelding is gepubliceerd. “PimEyes is een geavanceerde zoekmachine voor gezichtsherkenning die gebruikers in staat stelt om op afbeeldingen gebaseerde zoekopdrachten uit te voeren”, zo klinkt de uitleg. “PimEyes kan worden gebruikt om gevallen te identificeren waarin de afbeelding van een gebruiker online is geplaatst zonder toestemming.”

De tool uitproberen is voor iedereen mogelijk, maar niet goedkoop. Hoewel de eerste poging gratis is, zal je bij meerdere zoekopdrachten een abonnement af moeten sluiten dat je maandelijks 30 tot 300 dollar kan kosten.

Tiener wist niet dat ze zwanger was tot voetje uit haar vagina stak

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:31

Een 19-jarige vrouw uit Engeland is onlangs bevallen van een baby zonder dat ze wist dat ze al maanden zwanger was. Daar kwam ze pas achter toen ze tijdens een toiletbezoek een voetje uit haar vajayjay zag komen.

Faye White beviel in mei van haar dochtertje Luna-Grace Behrens. Ze had geen idee dat ze toen al negen maanden zwanger was. Ze had in die periode wel een aantal zwangerschapstesten gedaan, maar die waren allemaal negatief. Ze had geen zichtbare babybuik en haar menstruatiecyclus was in aanloop naar de bevalling normaal. Ze werd gewoon ongesteld. “Het leven was heel normaal, totdat ik op een ochtend wakker werd door een grote stroom water”, zegt ze volgens Kennedy News.

Wat bleek? Haar vliezen waren gebroken. “Ik ging naar het toilet omdat ik een flinke druk voelde en toen kwam er iets uit”, vervolgt Faye. “Ik merkte dat het een voetje was. Uiteindelijk heb ik de ambulance gebeld.”

Twee uur later was Faye bevallen van een dochtertje. Ze had al een kindje en hoewel ze eigenlijk geen verdere kinderwens meer had, is ze nu heel blij met de kleine spruit. “Vanaf het moment dat ik wist dat ze zou komen, dacht ik: dit is ons kind, we gaan ervoor. Ik dacht aan haar. Ik wilde haar zien en weten of alles goed met haar ging.”

Extreem hete tortillachip uit handel gehaald na dood tiener

Karen Luiken-11 september 2023 om 06:32

De extreem pittige chip van het merk Paqui is uit de handel gehaald nadat een 14-jarige jongen onlangs overleed na het doen van de One Chip Challenge. Dat meldt The New York Times.

Bij de One Chip Challenge is het de bedoeling dat je één tortillachip van de Amerikaanse chipfabrikant Paqui eet. Dat klinkt misschien als een uitdaging die gemakkelijk te volbrengen is, maar dat is het niet. Het chipje is namelijk gekruid met ’s werelds meest hete pepers.

De 14-jarige Harris Wolobah deed begin deze maand op school mee aan de challenge en kreeg niet veel later ernstige buikpijn. Thuis viel hij flauw, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij doodverklaard.

Ontdek meer