Deze AI-site vindt elke foto van jou online

Karen Luiken-21 april 2023 om 15:17

Het zou zomaar eens kunnen dat foto’s van jou op online pagina’s staan waar je het bestaan niet eens vanaf weet. PimEyes laat zien welke pagina’s dat zijn. Deze website gebruikt een gespecialiseerde bot die alle plaatjes op kan zoeken die ooit van jou gedeeld zijn op het wereldwijde web.

Op de startpagina van PimEys worden gebruikers gevraagd hun foto te uploaden om erachter te komen waar hun afbeelding is gepubliceerd. “PimEyes is een geavanceerde zoekmachine voor gezichtsherkenning die gebruikers in staat stelt om op afbeeldingen gebaseerde zoekopdrachten uit te voeren”, zo klinkt de uitleg. “PimEyes kan worden gebruikt om gevallen te identificeren waarin de afbeelding van een gebruiker online is geplaatst zonder toestemming.”

De tool uitproberen is voor iedereen mogelijk, maar niet goedkoop. Hoewel de eerste poging gratis is, zal je bij meerdere zoekopdrachten een abonnement af moeten sluiten dat je maandelijks 30 tot 300 dollar kan kosten.

Man heeft drie penissen maar weet daar niets van

Karen Luiken-17 oktober 2024 om 08:57- Foto:

Deon Black via Unsplash

Als je drie penissen hebt, dan ben je daar waarschijnlijk van op de hoogte. Toch? Dat is wat je zou denken, maar een 78-jarige man uit Groot-Brittannië wist er zijn hele leven niets vanaf. Zijn drie geslachtsdelen werden pas ontdekt toen hij al dood was.

De 78-jarige man had zijn lichaam aan de wetenschap gedoneerd. Na zijn overlijden mochten studenten van de University of Birmingham Medical School zijn lichaam onderzoeken en daar is een bijzondere ontdekking uit voortgekomen. Ze kwamen erachter dat de man de uiterst zeldzame geboorteafwijking triphallia had, wat in feite ‘driedubbele penis’ betekent. Oftewel: hij had drie geslachtsdelen. De afwijking is slechts één keer eerder vastgelegd.

Of de man van zijn drie pennissen heeft kunnen genieten, betwijfelen we. Volgens Ladbible wordt er aangenomen dat de man zijn hele leven heeft doorgebracht zonder te weten dat hij rondliep met drie geslachtsdelen.

Tiener breekt wereldrecord met schoenmaat 59

Karen Luiken-16 september 2024 om 08:45

Vind je dat jij grote voeten hebt? Welke schoenmaat je ook hebt, het is waarschijnlijk niets bij de schoenmaat van de 16-jarige Eric Killburn. Hij heeft een wereldrecord verbroken met zijn enorme voeten.

De voeten van Eric zijn 34,30 centimeter lang, wat goed is voor schoenmaatje 59 én een vermelding in het Guinness World Records-boek van 2025. Maar daar blijft het niet bij, want naast de voeten van Eric zijn ook zijn handen enorm: met 23,20 centimeter de grootste van een levende tiener.

Hoewel de lengte van zijn ledematen verschillende ongemakken met zich meebrengt – het kopen van schoenen is bijna onmogelijk – zitten er volgens Eric ook voordelen aan. “Ik ontmoet heel veel interessante mensen”, zegt hij. “Veel mensen willen met me praten over mijn voeten en handen.”

En bovendien, voegt hij toe, kan zijn grote lichaam ook handig zijn op school. “Ik ben een uitstekende blocker bij allerlei verschillende sporten.”

Ontdek meer