Iedereen heeft weleens een gênant moment tijdens de seks. De vrouwen onder ons al iets meer op onverwachte momenten. We hebben het over de befaamde vaginale scheet. Ook al kan de vaginale wind op elk moment van de dag de vrouw ontglippen, ontstaat die vaker door en tijdens de seks. Maar hoe dan?
Wat is een vaginale scheet en waar komt die vandaan?
Luis Zambrano via Pexels
Het zit namelijk zo, je vagina is een soort tunnel en wanneer je seksueel opgewonden raakt, dan gaat de baarmoeder iets hoger liggen. Daardoor wordt de vagina wat langer en ontstaat er extra ruimte die zich kan vullen met lucht. Die lucht blijft uiteraard in de vagina hangen, maar moet er op de een of andere manier ook weer uit. Als je sekspartij voorbij is en je een onverwachte beweging maakt of juist totaal ontspant, dan ontsnapt ineens alle lucht.
Dus, het komt erop neer dat oude lucht er gewoon weer uit moet. Geen paniek, de vaginale scheet is in normale instantie gewoon geurloos. Mocht het wel stinken dan ligt dat niet aan de scheet, maar is er kans dat je een schimmelinfectie hebt.
Vind je de vaginale scheet één van de meest gênante dingen die er zijn? Dan hebben we minder goed nieuws voor jou, want je kan ze niet voorkomen. Trucjes om ze tegen te gaan, zijn er dan weer wel:
Je kan je benen tijdens de seks wat wijder openen, zodat de lucht kan ontsnappen.
Het tegenovergestelde, door je benen dichter bijeen te houden. Zo verminder je de hoeveelheid lucht die naar binnenkomt.
Meer vocht of glijmiddel kan ook een hulpmiddel zijn. Zo is er minder wrijving en gaat het allemaal wat soepeler.
Maar hé, maak je niet druk. Het overkomt elke vrouw, just be part of the gang!
Eerste mannelijke anticonceptie-implantaat is een feit
We weten allemaal hoe het gaat: anticonceptie? Dat ligt meestal bij de vrouw. De pil, het spiraaltje, de prikpil... en de bijwerkingen? Die horen er blijkbaar gewoon bij. Maar daar zou binnenkort eindelijk verandering in kunnen komen, want het allereerste anticonceptie-implantaat voor mannen bestaat écht.
Het Amerikaanse bedrijf Contraline heeft een gel ontwikkeld, ADAM, die in de zaadleider geïnjecteerd wordt. Geen hormonen, maar een hydrogel die simpelweg de doorgang van zaadcellen blokkeert. Die zaadcellen worden daarna vanzelf afgebroken door het lichaam. De gel blijft twee jaar zitten en verdwijnt daarna vanzelf weer, waardoor de vruchtbaarheid terugkeert.
Op papier klinkt het als een gamechanger, zeker omdat de verantwoordelijkheid voor anticonceptie vaak op vrouwen valt. Maar er is één ding waar niet iedereen even warm van wordt: de manier waarop het ingebracht wordt. Jep, het moet geïnjecteerd worden in de zaadleider. Gelukkig wel onder lokale verdoving. Licht ongemakkelijk? Misschien. Maar pijnlijk? Niet echt, zeggen de onderzoekers.
Volgens Dr. Alexander Pastuszak, hoofdarts bij Contraline, willen ze vooral “een anticonceptie-optie bieden voor mannen die twee jaar meegaat, veilig is én omkeerbaar.” Twee testpersonen zitten ondertussen aan hun tweede jaar en nog steeds geen zaadcellen te bespeuren. Klinkt veelbelovend.
Toch is het ADAM-implantaat nog niet meteen te vinden bij je huisarts: het zit nog in de testfase. Maar het feit dat dit überhaupt al bestaat, opent de deur naar meer gelijkwaardige anticonceptiemethodes. Ook een mannelijke pil, die de aanmaak van zaadcellen blokkeert via vitamine A, zit in de pijplijn. Bij muizen was die voor 99% effectief.
AI als relatietherapeut? Steeds meer koppels zweren erbij
Relatieproblemen? Sommige koppels rennen naar een therapeut, anderen... naar een chatbot. Steeds meer mensen gebruiken AI zoals ChatGPT om ruzies met hun partner op te lossen. En dat blijkt verrassend effectief.
Een vrouw vertelde bijvoorbeeld aan The Mirror hoe ze dankzij AI minder ruzie maakt met haar vriend. Ze gebruikte het niet om ‘advies’ te krijgen, maar om haar gedachten beter te verwoorden, spanningen te ontmijnen en zijn standpunt beter te begrijpen. “Het was alsof ik tegen een robot aan het klagen was, maar het werkte,” zegt ze. “We konden weer normaal praten.”
AI geeft je geen standaardrelatietips, maar helpt je om dingen op een rustige manier te formuleren en dat kan al een groot verschil maken. Zeker als je het vergelijkt met vrienden die vooral zeggen wat je wil horen. “Het kiest geen kant, en dat is soms net beter dan iemand bellen die sowieso zegt dat jij gelijk hebt.”
Toch is niet iedereen overtuigd. Zo deelde een jongen op Reddit dat zijn vriendin AI té vaak begon in te schakelen bij discussies. “Het voelt alsof ik plots ook moet discussiëren met een robot die haar kant kiest,” schreef hij.
Experts waarschuwen ook: AI is geen vervanging voor echte therapie. Psychologen kunnen veel beter inspelen op emoties en de diepere lagen van een relatie. Maar als een chatbot je helpt om kalm te blijven tijdens een discussie, waarom niet?
Ontdek meer
Celebrate with us!
Deze celebs verjaren binnenkort!
- 15/05 Chase Hudson
- 15/05 Pauline Slangen
- 16/05 Dimitri Vegas
- 19/05 Nono Wauters
- 19/05 Marshmello