'Star Wars: Return of the Jedi' keert terug naar de bioscoop

Karen Luiken-21 april 2023 om 06:54

‘Star Wars: Return of the Jedi’ bereikt binnenkort een belangrijke mijlpaal. Het zesde hoofdstuk in de Skywalker-saga wordt veertig jaar en om dat te vieren, laat Kinepolis de film terugkeren naar de bioscoop.

Kinepolis organiseert op zaterdag 29 en zondag 30 april in drie vestigingen in ons land een exclusieve vertoning van de klassieker. Diehard fans kunnen terecht in Antwerpen, Gent en Brussel.

‘Star Wars: Return of the Jedi’ laat zien hoe de rebellen na een gewaagde missie om Han Solo te redden van Jabba the Hutt naar Endor vertrekken om de tweede Death Star te vernietigen. Ondertussen worstelt Luke om Darth Vader terug te brengen van de Duistere Kant, zonder in de val van de keizer te trappen.

Kaartjes kunnen hier gekocht worden.

Deze actrice speelt hoofdrol in live action-versie 'Moana'

Karen Luiken-13 juni 2024 om 08:05

De nieuwe Moana is bekend. Na een lange zoektocht brengt Disney nu naar buiten dat Catherine Laga’aia de hoofdrol zal spelen in de live action-versie van de animatiefilm.

Catherine is zeventien jaar oud en komt uit Australië. “Ik ben heel blij dat ik dit personage mag omarmen, want Moana is een van mijn favorieten”, zegt ze in een verklaring. “Mijn grootvader komt uit Fa’aala’, Palauli, in Savai’i. En mijn grootmoeder komt uit Leulumoega Tuai op het hoofdeiland ‘Upolu in Samoa. Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om Samoa en alle Pacifische eilandbewoners te eren en om jonge meisjes te vertegenwoordigen die op mij lijken.”

De actrice sluit zich aan bij Dwayne Johnson, die de rol van Maui op zich neemt. Andere acteurs die in ‘Moana’ te zien zullen zijn, zijn John Tui als Moana’s vader, Frankie Adams als Moana’s moeder en Rena Owen als Gramma Tala.

Derde ‘Paddington’-film heeft nieuwe trailer

Karen Luiken-13 juni 2024 om 05:49

Het leukste beertje uit het universum keert terug. In de eerste maand van het nieuwe jaar komt ‘Paddington in Peru’ naar het grote scherm en de eerste trailer van die film is nu verschenen.

De titel zegt het natuurlijk al, maar in het derde deel van de ‘Paddington’-filmreeks gaat Paddington naar Peru. Hij bezoekt het land om zijn geliefde tante Lucy te bezoeken, die nu in het Home for Retired Bears woont. Met de Brown Family op sleeptouw, volgt een spannend avontuur wanneer een mysterie hen in een onverwachte reis stort door het Amazone regenwoud en naar de bergtoppen van Peru.

‘Paddington in Peru’ verschijnt in november 2024 al op het witte doek in het Verenigd Koninkrijk, maar in België en Nederland moeten we wat langer geduld hebben. Hier komt de film in januari 2025 uit.

Ontdek meer