Heel ons leven misleid: groene Haribo-beertjes hebben geen appelsmaak!

Nezir Yikik-18 april 2023 om 14:58- Foto:

Dan Cristian via Unsplash

Als je dacht dat je alles over de Haribo goudberen (gummy bears) wist, denk dan nog eens goed na. Het lijkt erop dat we heel ons leven misleid zijn door het groene beertje. Het is geen appel en of limoen, maar welke smaak dan wel?

Voor de meeste mensen staan de groene goudberen gelijk aan het snoepje met een appel- of limoensmaak, maar dat blijkt helemaal niet te kloppen. Tot grote verbazing van velen, heeft de groene gummy bear eigenlijk een aardbeiensmaak. Jawel, je leest het goed! De groene goudberen hebben een aardbeiensmaak, géén appel of limoen. En de rode goudberen dan? Die hebben een frambozensmaak!

“Na 20 jaar realiseer ik me nu pas dat het groene Haribo-beertje eigenlijk een aardbeiensmaak heeft.”

- @DannyIAC op Twitter

Wist je trouwens dat Hans Riegel - de man die het bedrijf oprichtte in 1920 - op de naam Haribo kwam door de eerste twee letters van zijn voornaam (Hans), achternaam (Riegel), en geboortestad (Bonn, Duitsland) te combineren?

Dit zijn alle kleuren en smaken!

Viervoeter breekt record voor langste hondentong

Karen Luiken-07 juni 2023 om 09:07

Er zijn heel veel honden met een lange tong, maar er kan er natuurlijk maar één het langst zijn. En die titel gaat naar de 3-jarige hond Zoey uit het Amerikaanse Louisiana. Zij heeft een tong van maar liefst 12,7 centimeter lang.

Zoey’s baasjes Drew en Sadie wisten dat hun harige viervoeter een lange tong had, maar wisten niet dat die langer was dan die van elke andere hond ter wereld. Daar kwamen ze pas achter toen Drew naar de website van Guinness World Records ging en zag dat het huidige record op naam stond van een sint-bernard genaamd Mochi. Die had een tong van 18,58 centimeter lang, maar was inmiddels overleden.

Drew besloot om een poging te wagen en stuurde foto’s, video’s en verklaringen van Zoey’s tong naar Guinness World Record. Met succes: na een paar maanden ontving hij een certificaat waaruit blijkt dat Zoey nu officieel het wereldrecord heeft voor de langste tong van een levende hond.

Dit is waarom je nooit naakt zou moeten slapen

Karen Luiken-07 juni 2023 om 08:46- Foto:

Photo by Andisheh A on Unsplash

Je hebt twee soorten mensen: de een slaapt in een pyjama (of iets dat daarop lijkt), de ander slaapt naakt. Hoor jij in de laatste categorie thuis? Dan hebben we slecht nieuws voor je.

Slapen zonder kleren is helemaal niet zo onschuldig als je denkt. Een expert van het TikTok-account Shut Eye legt uit hoe dat komt en zegt dat het allemaal te maken heeft met de scheten die je ’s nachts laat. “De gemiddelde persoon laat 15 tot 25 scheten per dag, soms ook ’s nachts. Een wetenschappelijke studie heeft bewezen dat elke keer als je een scheet laat, er een kleine hoeveelheid ontlasting vrijkomt.”

Bij naaktslapers komt die ontlasting in bed terecht en daar woelen ze vervolgens doorheen. Vertik je het om toch kleren aan te trekken? Dan wordt er aangeraden om minstens één keer per week je beddengoed te wassen.

Ontdek meer