Wat te doen tegen liefdesverdriet?

Simon Smetryns-18 april 2023 om 13:41- Foto:

Yuris Alhumaydy via Unsplash

Liefdesverdriet kan een van de meest pijnlijke en moeilijke ervaringen zijn die iemand kan doormaken. Het kan voelen alsof de wereld is gestopt met draaien en het kan moeilijk zijn om vooruit te kijken. Als je op dit moment liefdesverdriet hebt, weet dan dat je niet alleen bent. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om jezelf te helpen genezen.

Neem de tijd om te rouwen

Het is belangrijk om jezelf de tijd te geven om te rouwen over het verlies van de relatie. Dit betekent niet dat je jezelf moet onderdompelen in verdriet en jezelf moet afsluiten van de wereld, maar het betekent wel dat je je emoties moet erkennen en de ruimte moet geven om te voelen wat je voelt. Sta jezelf toe om te huilen, te schreeuwen, te lachen of wat dan ook nodig is om je emoties te uiten.

Praat erover

Praten over je gevoelens kan een enorme opluchting zijn. Zoek steun bij vrienden, familieleden of een therapeut. Het delen van je ervaringen kan helpen om de pijn te verlichten en je perspectief te verbreden. Het kan ook nuttig zijn om te praten met iemand die soortgelijke ervaringen heeft gehad en begrijpt wat je doormaakt.

Zorg voor jezelf

Wanneer je liefdesverdriet hebt, is het gemakkelijk om jezelf te verwaarlozen en in een neerwaartse spiraal van negatieve gevoelens te belanden. Zorg voor jezelf door goed te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen. Het kan ook helpen om activiteiten te doen die je leuk vindt en waar je van geniet, zoals muziek luisteren, lezen, schilderen of wandelen in de natuur.

Geef jezelf de ruimte om te groeien

Liefdesverdriet kan ook een tijd zijn van zelfontdekking en persoonlijke groei. Gebruik deze tijd om te reflecteren op de relatie en op jezelf. Wat heb je geleerd? Wat zou je anders doen als je het opnieuw zou kunnen doen? Probeer te groeien en te evolueren als persoon. Dit kan betekenen dat je nieuwe interesses ontdekt, nieuwe mensen ontmoet of nieuwe uitdagingen aangaat.

Laat los en ga verder

Hoewel het moeilijk kan zijn om los te laten, is het uiteindelijk de enige manier om verder te gaan. Accepteer dat de relatie voorbij is en dat je verder moet gaan met je leven. Dit betekent niet dat je de persoon moet vergeten of dat je je gevoelens moet negeren, maar het betekent wel dat je niet vast moet blijven zitten in het verleden. Een handige tip kan zijn om die persoon te muten of verwijderen op al jouw sociale media, zodat je er niet elke keer mee geconfronteerd wordt. Focus op de toekomst en wat er nog meer te ontdekken valt.

Heb je na het lezen nog steeds vragen of wil je hier graag met iemand over praten? Contacteer gerust Awel.be.

Vrouw wil andere naam voor chlamydia om déze reden

Karen Luiken-30 mei 2023 om 04:25- Foto:

Photo by Dainis Graveris on Unsplash

Kan chlamydia alsjeblieft een andere naam krijgen? Die oproep doet een vrouw op Reddit omdat ze haar kind dolgraag de naam van de seksueel overdraagbare aandoening zou willen geven.

“Chlamydia zou een mooie meisjesnaam zijn”, aldus de dame in kwestie op Reddit. “Ik vind het gewoon geweldig klinken. Ze zouden de soa een andere naam moten geven, zodat we deze naam eindelijk kunnen gaan gebruiken.”

De vrouw vindt dat de naam lekker bekt en legt uit waarom. Ze zou het bijvoorbeeld geweldig vinden om te kunnen zeggen: “Chlamydia, kom hier!”. Of: “Heb je je huiswerk gedaan, Chlamydia?”

Of er aan haar wens voldaan wordt, is niet bekend...

Bizar: man heeft seks met Holle Bolle Gijs in de Efteling

Dieter Blarinckx-27 mei 2023 om 16:30

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest bizarre en ongelooflijke verhalen tegen. Zo ook dat van deze 30-jarige man die betrapt werd op seks met Holle Bolle Gijs in het Nederlandse themaperk Efteling.

Bezoekers van de Efteling zullen even vreemd opgekeken hebben toen ze afgelopen zaterdag een 30-jarige man seks zagen hebben met Holle Bolle Gijs. Hij ging flink tekeer met de iconische Efteling-held, maar werd al snel betrapt en opgepakt.

De man, afkomstig uit Almere, werd meteen ondervraagd en hij bleef zijn “relatie” met Holle Bolle Gijs verdedigen. Naar eigen zeggen had hij al “een langere tijd een relatie met Gijs”. Bij zijn vorige bezoek zou hij ruzie gekregen hebben met Holle Bolle Gijs, dus nu was het tijd voor de goedmaakseks.

Ondertussen werd hij vrijgelaten, maar mag hij nooit meer een voet binnenzetten in de Efteling. Zijn relatie met Holle Bolle Gijs zal dus op de klippen lopen…

Ontdek meer