Wat te doen tegen liefdesverdriet?

Simon Smetryns-18 april 2023 om 13:41- Foto:

Yuris Alhumaydy via Unsplash

Liefdesverdriet kan een van de meest pijnlijke en moeilijke ervaringen zijn die iemand kan doormaken. Het kan voelen alsof de wereld is gestopt met draaien en het kan moeilijk zijn om vooruit te kijken. Als je op dit moment liefdesverdriet hebt, weet dan dat je niet alleen bent. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen om jezelf te helpen genezen.

Neem de tijd om te rouwen

Het is belangrijk om jezelf de tijd te geven om te rouwen over het verlies van de relatie. Dit betekent niet dat je jezelf moet onderdompelen in verdriet en jezelf moet afsluiten van de wereld, maar het betekent wel dat je je emoties moet erkennen en de ruimte moet geven om te voelen wat je voelt. Sta jezelf toe om te huilen, te schreeuwen, te lachen of wat dan ook nodig is om je emoties te uiten.

Praat erover

Praten over je gevoelens kan een enorme opluchting zijn. Zoek steun bij vrienden, familieleden of een therapeut. Het delen van je ervaringen kan helpen om de pijn te verlichten en je perspectief te verbreden. Het kan ook nuttig zijn om te praten met iemand die soortgelijke ervaringen heeft gehad en begrijpt wat je doormaakt.

Zorg voor jezelf

Wanneer je liefdesverdriet hebt, is het gemakkelijk om jezelf te verwaarlozen en in een neerwaartse spiraal van negatieve gevoelens te belanden. Zorg voor jezelf door goed te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen. Het kan ook helpen om activiteiten te doen die je leuk vindt en waar je van geniet, zoals muziek luisteren, lezen, schilderen of wandelen in de natuur.

Geef jezelf de ruimte om te groeien

Liefdesverdriet kan ook een tijd zijn van zelfontdekking en persoonlijke groei. Gebruik deze tijd om te reflecteren op de relatie en op jezelf. Wat heb je geleerd? Wat zou je anders doen als je het opnieuw zou kunnen doen? Probeer te groeien en te evolueren als persoon. Dit kan betekenen dat je nieuwe interesses ontdekt, nieuwe mensen ontmoet of nieuwe uitdagingen aangaat.

Laat los en ga verder

Hoewel het moeilijk kan zijn om los te laten, is het uiteindelijk de enige manier om verder te gaan. Accepteer dat de relatie voorbij is en dat je verder moet gaan met je leven. Dit betekent niet dat je de persoon moet vergeten of dat je je gevoelens moet negeren, maar het betekent wel dat je niet vast moet blijven zitten in het verleden. Een handige tip kan zijn om die persoon te muten of verwijderen op al jouw sociale media, zodat je er niet elke keer mee geconfronteerd wordt. Focus op de toekomst en wat er nog meer te ontdekken valt.

Heb je na het lezen nog steeds vragen of wil je hier graag met iemand over praten? Contacteer gerust Awel.be.

Maak kans op één van de 'Je bent jong en je wilt... een huis' boeken!

Simon Smetryns-07 december 2023 om 13:21

Droom jij ook van je eigen huis? Een eigen stekje waar je je toekomst kunt opbouwen? Een huis kopen is een van de belangrijkste en meest complexe financiële beslissingen die je in je leven zult maken.

Er komt tegenwoordig zoveel bij kijken dat jonge kopers vaak door de bomen het bos niet meer zien.
Dit boek loodst je door elke fase van dit uitdagende proces.

Wil je graag weten hoe je je financieel kunt voorbereiden? Vraag je je af hoe je jouw droomhuis kunt vinden in de vastgoedmarkt van vandaag? En als je het gevonden hebt, hoe onderhandel je dan over de prijs? Benieuwd hoe je best omgaat met de steeds strengere regelgeving rond energie-efficiëntie?
Dat en nog veel meer ontdek je in 'Je bent jong en je wilt… een huis'.

Het boek is te koop via borgerhoff-lamberigts.be of in je favoriete book store. Waag hier alvast je kans om een exemplaar te winnen. Succes!

Hema komt met tompoucevibrator

Karen Luiken-26 oktober 2023 om 06:56

Voor seksspeeltjes hoef je niet meer naar een speciaalzaak. Je koopt ze tegenwoordig ook gewoon bij Hema. Vorig jaar lanceerde de winkel een complete collectie seksspeeltjes en daar komt nu een nieuw item bij. Hema brengt een tompoucevibrator op de markt!

Als je aan Hema denkt denk je aan tompouce en andersom. De winkel en traktatie zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden en er bestaan inmiddels verschillende combinaties van. Er zijn tompoucekerstballen, tompoucebiertjes, tompoucetaarten, tompoucepepernoten, en jep: sinds kort dus ook tompoucevibrators.

Het seksspeeltje werkt met luchtdruk en voegt daar volgens de omschrijving een ‘extra laag sensatie aan toe door de zuigende bewegingen die je clitoris zacht omhelzen’. Ook zijn er trillingen voor - we citeren - ‘extra opwinding’.

Geïnteresseerd? Je kunt de vibrator, die in samenwerking met EasyToys is gemaakt, hier kopen.