Citytrip naar Praag voor studenten: alles wat je moet weten!

Maxine Decaluwé-22 april 2023 om 12:30

Jij bent helemaal klaar om je koffers te pakken en eropuit te trekken. Er is alleen één probleem... je weet niet waarheen. Žádný problém! We lijsten op waarom Praag dé place to be is voor feestende studenten, die ook wel van cultuur houden. Net zoals jij!

Je wil natuurlijk niets missen van je gewoonlijke uitgaansleven en het liefst zet je dat gewoon voort tijdens je vakantie in Praag. Dat kan in de Praagse wijken Žižkov en Letná, want die staan bekend om hun bruisende nachtleven. We geven je een overzicht van het brede gamma aan toffe clubs en bars, zodat jij van het beste Praagse uitgaansleven kan proeven!

Tiki Taky is dé perfecte plek om even weg te dwalen naar Hawaii. Je smaakpapillen zullen niet weten wat hen overkomt met de perfect uitgebalanceerde cocktails die er geserveerd worden. Uniek is dat ze zelfs zo straf gemaakt worden, dat elke klant er slechts twee van mag bestellen.

Tiki Taky Bar

Tiki Taky Bar

Ben je al wat meer gewend en heb je met twee drankjes niet genoeg? Dan kan je verder afzakken naar Josie Bar. De bartender mixt daar je drankjes volledig op basis van je keuze. Lekker gepersonaliseerd dus! Of je nu van zuur, zoet of fruitig houdt… je unieke cocktail wordt in 1-2-3 samengesteld. Santé!

Genoeg over cocktails, want je wil natuurlijk ook eens goed uit de bol gaan. Dankzij Pub Crawl beleef je een topavond én is drank all-in voor maar liefst 28 euro! Je doet een kroegentocht in groep en eindigt in Karlovy Lazne, de grootste club van Midden-Europa. De club heeft vijf bars, dus ook vijf dansvloeren die verspreid zijn over vijf verschillende verdiepingen! Elk verdiep speelt een ander muziekgenre, ideaal toch? En, het feest gaat hier elke nacht door tot minstens 5 uur 's ochtends.

Van feesten krijg je nooit genoeg, toch? Passeer dus zeker nog eens langs Groove Bar, een van de meest zeldzame plekken waar je in Praag kan viben op deephouse en techno. De club is klein, maar er is altijd leven in de brouwerij. Feestje gegarandeerd dus!

Dan is er nog Akropolis, dé place to be voor alternatieve cultuur, waaronder muziek, theater en optredens. Het interieur bestaat uit eigenzinnig metaalwerk en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen opkomende lokale namen en buitenlandse sterren. Zolang ze maar rocken!

Tot slot heb je nog Klub 007, een ondergrondse club in een van de studentenflats bovenop de Petřín-heuvel. Zowel lokale als internationale bands treden er op in alle genres: van punk tot rockabilly en van subpop tot noise. Voor ieder wat wils!

Ben je de volgende dag klaar voor een zotte ervaring? Breng dan zeker een bezoekje aan Medieval Tavern, of op z’n Tsjechisch Stredoveka Krcma, voor het meest indrukwekkende diner ooit. Je kan kiezen uit zes menu's en krijgt er wijn of bier geserveerd à volonté, ideaal om in te drinken dus! Je wordt er volledig geteleporteerd naar de middeleeuwen dankzij een adembenemende vuurshow, fakirs en zwaardvechters. Tip: reserveer je plaats op voorhand!

Medieval Tavern

Medieval Tavern

Medieval Tavern

Je trip is pas compleet als je absint hebt geproefd. Daarvoor moet je bij de Absintherie Jilská zijn. Ze bieden een honderdtal smaken aan, maar je kan er ook verdwalen in hun museum met meer dan 250 verschillende flessen. Enkele ervan zijn te koop, hoewel de meeste flessen niet meer te verkrijgen zijn. Daarnaast stellen ze ook voorwerpen tentoon, zoals speciale glazen, zeven en ander gereedschap dat wordt gebruikt om de sterkedrank te serveren. Dat moet je toch gezien hebben?

Wegdwalen in de Praagse cultuur

Uiteraard moet je ook wat van de Praagse cultuur opsnuiven. Beginnen doe je op de Karelsbrug. Spot er de dertig standbeelden, en als je geluk hebt, tal van straatartiesten en kunstenaars. Deze brug verbindt de Oude Stad met de wijk Mala Strana. Daar kan je barokke gebouwen als de 17e-eeuwse Sint-Nicolaaskerk en het Paleis Lobkowicz, of de 60 meter hoge Petřín-uitkijktoren uit 1893 bezichtigen.

Ga verder naar Staromestske Namesti, het oude stadsplein vol historische gebouwen en mysterieuze straatjes. Voor een perfect zicht over het plein kan je de toren van de astronomische klok beklimmen. Over die klok gesproken, tussen 9 en 23 uur komen hier ieder uur, de twaalf apostelen tevoorschijn.

Heb je zin om wat fun te maken, dan kan je ook binnenspringen in het Museum of Senses. Het museum biedt vijftig tentoonstellingen aan in zeventien verschillende kamers. Je beleeft er de meest interactieve kunstervaring van je leven. Zo loop je bijvoorbeeld door een donkere tunnel waar het water naar boven stroomt. Strange!

Karelsbrug

Staromestske Namesti

Astronomische klok

Astronomische klok

Paleis Lobkowicz

Petřín-uitkijktoren

Het oog (op Instagram) wil ook wat

De fotogenieke mensen onder ons en de influencers in spé, mogen Praag niet verlaten zonder deze Insta spots te hebben vastgelegd. Zo kan je de buitenwereld laten meeproeven van je onvergetelijke reiservaring.

Dankzij Terasa U Prince geniet je van het beste uitzicht op het Oude Stadsplein vanop het dak van Hotel U Prince. De entree is iets prijziger (ongeveer 12 euro per persoon, inclusief een glas champagne), maar het uitzicht is onbetaalbaar! Daarnaast moet je de kleurrijke art deco-gevel van de Jerusalem Synagogue en de John Lennon Wall absoluut gezien hebben.

Ga ook zeker eens wandelen langs de Vltavě en spot er sierlijke zwanen op de Moldau. De beste plek om ze te vinden, is aan de rand van de rivier met uitzicht op de Karelsbrug. Wat een plaatje!

Heb je nog niet voldoende content verzameld? Dan kan je op zoek gaan naar de geheime Instaplek van Praag: Nový Svět. Dat is een schilderachtig en pittoresk straatje in de wijk Hradčany, dichtbij de Praagse Burcht. Je flaneert er door schilderachtige straatjes en passeert tal van charmante kleine huizen. Zelfs het enige bewaard gebleven houten huis in Praag, U raka (Huis aan de Rivierkreeft), kan je daar bewonderen!

John Lennon wall

Jerusalem Synagogue

Nový Svět

U raka

Met een volle buik naar huis

Genoeg van al dat wandelen en bezoeken? Proef dan zeker het lokale bier Pilsner Urquell en bestel het typisch gerecht Goulash, een runderstoofpot met weinig groenten, zuurkool en knoedels. Smullen? Ontdek het zelf!

Ziezo, nu ben je helemaal ondergedompeld in de Praagse cultuur en kan je voldaan terugkeren naar huis. Goede terugreis, ofwel Pěkný výlet!

A-attest? Dan krijg je 75 euro korting op The Graduates!

Chelsy Vanlerberghe-12 juli 2024 om 11:02

Heb jij je A-attest behaald? Proficiat! Dat vraagt om een groot feest met je vrienden. Ga daarom naar The Graduates in Lloret De Mar en geniet van 75 euro korting.

The Graduates is de ultieme manier om het einde van je middelbare schooltijd te vieren. Van 31 augustus tot 7 september trekken we samen met Route Du Soleil naar Lloret de Mar: dé feeststad van Europa. Zon, zee, beach bars en de beste beats. Met The Graduates krijg je toegang tot de heetste clubs en pool parties met top DJ’s. Nood aan wat rust? Strompel dan langs de rustige baaitjes. Of ga op citytrip naar Barcelona. Alles kan!

Schrijf je voor 31 juli in voor The Graduates via deze link, stuur een bewijsje van je A-attest naar info@thegraduates.be, en krijg 75 euro korting! See you there?

Jimin en Jung Kook van BTS krijgen eigen realityshow

Chelsy Vanlerberghe-03 juli 2024 om 12:14

Jimin en Jung Kook van de populaire K-popgroep BTS krijgen hun eigen realityshow! De serie 'Are You Sure?!' zal te zien zijn op Disney+.

Jimin en Jung Kook ons in acht afleveringen mee op roadtrip door drie bestemmingen: New York in de VS, Jeju Island in Zuid-Korea en Sapporo in Japan. Voor fans van BTS, ook wel bekend als ARMY, wordt dit een unieke blik achter. Volgens het persbericht zal de realityshow "kijkers meenemen op een avontuurlijke reis met Jimin en Jung Kook terwijl ze samen eten, winkelen, koken, kamperen, kanoën, zwemmen en roadtrippen", en biedt het "een dieper inzicht in de onmiskenbare chemie en hartverwarmende vriendschap tussen Jimin en Jung Kook terwijl ze zich hechten tijdens diverse onvergetelijke momenten tijdens de reis, zich onderdompelen in verschillende culturen, verschillende actieve activiteiten verkennen en lokale keukens uitproberen."

De opnames waren vorig jaar, voordat de twee K-popsterren hun verplichte militaire dienst ingingen in Zuid-Korea. Dit is de allereerste reisshow waarin alleen Jimin en Jung Kook de hoofdrol spelen, al brengt BTS al een tijdje reisgerelateerde content uit, zoals hun populaire show 'Bon Voyage' en 'In The Soop'. Die shows zijn te zien op Weverse, een fan-artiestenplatform.

Eerder op dinsdag werd bevestigd dat BTS-lid Jin, de oudste van de groep, zal meedoen aan de fakkeloptocht voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs als vertegenwoordiger van Zuid-Korea. Jin is het enige lid van de groep dat zijn militaire dienst heeft afgerond, nadat hij zich in december 2022 had ingeschreven.

Ontdek meer