Pokémon verzamelalbum komt volgende maand naar je toe

Karen Luiken-16 september 2021 om 03:56

Veertien nummers van veertien grote artiesten. Allemaal in het thema van Pokémon. Dat is wat je mag verwachten van ‘Pokémon 25: The Album’, een plaat die een ode brengt aan het feit dat Pikachu, Ash en hun vriendjes al een kwart eeuw in ons leven zijn.

Het album bevat allerlei nummers die een link hebben naar Pokémon. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Only Wanne Be with You’, een cover die Post Malone zong tijdens het virtuele Pokémon-concert ‘P25 Music’ in februari 2021? Of ‘Electric’, die Katy Perry in mei speciaal voor de plaat uitbracht? Nieuwe nummers van Vince Staples (Got ‘Em), Cyn (Wonderful) en Mabel (Take it Home) volgden in augustus, samen met het nummer ‘Game Girl’ van Louane.

Andere songs die je terugvindt op het album zijn afkomstig van onder meer J Balvin, Jax Jones, Yaffle, Tierra Whack en Lil Yachty. Laatstgenoemde zegt er het volgende over: "Ik ben altijd al een enorme Pokémon-fan geweest en ik greep de kans om met een nummer op het album te komen dan ook met beide handen aan. Ik heb het nummer 'Believing' met veel plezier opgenomen en ik hoop dat het mijn fans ertoe aanzet hun dromen na te jagen."

‘Pokémon 25: The Album’ verschijnt op 15 oktober.

Oh no: Måneskin stelt tournee uit

Dieter Blarinckx-24 januari 2022 om 20:47

Jammerlijk nieuws voor de fans van de Italiaanse band Måneskin want de band kondigde via sociale media aan dat ze hun Europese tournee zullen uitstellen. Dat betekent dus helaas ook dat ze niet naar België komen.

“Het spijt ons heel erg, maar we moeten jullie vertellen dat we de hele Europese tournee en de ArenasTour in Italië moeten uitstellen vanwege de coronasituatie. We hebben heel erg hard gewerkt voor deze tournee en alles was klaar om te gaan. Maar helaas hebben we de afgelopen dagen slecht nieuws gekregen over de capaciteit van de zalen. We kunnen niet alle optredens garanderen, omdat elk land zijn eigen regels heeft. Die moeten we uiteraard volgen, want we willen dat onze optredens in volledige veiligheid kunnen verlopen”, klinkt het in de video die ze online gooiden.

Mensen die tickets hadden gekocht voor het concert op 10 februari in Vorst Nationaal zullen persoonlijk gecontacteerd worden.

Check hun aankondiging hier:

The Weeknd verslaat Justin Bieber op Spotify

Karen Luiken-24 januari 2022 om 06:13

The Weeknd heeft Justin Bieber van zijn Spotify-troon gestoten. Waar het eerst de Canadese ‘Baby’-zanger was die de binnen een maand tijd de meeste streams op zijn naam had staan, is het nu Abel Tesfaye – echte naam van The Weeknd – die deze mijlpaal pakt.

Maar liefst 85,6 miljoen mensen luisterden in een maand tijd naar de muziek van The Weeknd. Aantallen die goed zijn voor een nieuw record, dat voorheen aan Justin Bieber was toebedeeld. Laatstgenoemde verzamelde afgelopen zomer 83,3 miljoen Spotify-luisteraars binnen een maand.

The Weeknd heeft het record te danken aan zijn gloednieuwe album ‘Dawn FM’, dat hij begin dit jaar uitbracht. Verschillende grote namen hebben eraan meegewerkt. Onder meer Tyler, The Creator, Lil Wayne en Quincy Jones zijn op de plaat te horen.

Ontdek meer