Mobiele game over populaire sitcom 'The Office' in de maak

Nico De Greef-16 september 2021 om 16:17

Ondanks het feit dat er al acht jaar geen nieuwe afleveringen van The Office meer zijn verschenen, is de Amerikaanse comedyserie anno 2021 nog steeds ongelooflijk populair. In 2020 werd de sitcom nog uitgeroepen als de meest gestreamde serie (sorry Friends-fans) van dat jaar en binnenkort kunnen fans aan de slag met de allereerste mobiele game over de reeks.

In het spel The Office: Somehow We Manage moeten gamers ervoor zorgen dat het papierbedrijf Dunder Mifflin winst blijft maken. Aan het begin van het spel beschikken spelers over één bureau om papier te verkopen. Naarmate ze meer geld verdienen, kunnen ze meerdere bureau's kopen en deze upgraden om nog meer geld te verdienen. Onder meer de personages Michael Scott, Jim Halpert, Pam Beesly en Dwight Schrute komen in het spel voor, maar spelers kunnen zich ook verkleden als hun favoriete varianten van de karakters waaronder Prison Mike, Farmer Dwight en Three Hole Punch Jim.

Daarnaast kunnen spelers ook tal van leuke momenten uit de sitcom herbeleven. Zo zitten er in de game scènes verwerkt uit onder andere de afleveringen 'The Dundies' en 'Dinner Party'. Wekelijkse in-game events moeten er tot slot voor zorgen dat gamers zich nooit hoeven te vervelen.

The Office: Somehow We Manage wordt ontwikkeld door East Side Games in samenwerking met Universal Games en verschijnt later dit jaar voor iOS- en Android-smartphones. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Hieronder een aantal screenshots van het spel:

1
2
3
4
5

HMD en Mattel lanceren knalroze Barbie-flipphone

Chelsy Vanlerberghe-30 augustus 2024 om 09:18

Stel je voor: een knalroze klaptelefoon met een groot Barbie-logo, maar zonder internet. Klinkt als iets uit de jaren '00, toch? Fout! Welkom in 2024, waar HMD, het bedrijf achter de Nokia-telefoons, samenwerkt met Mattel. Het resultaat? De Barbie-telefoon, perfect voor als je even wil ontsnappen aan die eindeloze scroll.

De telefoon is nu te koop voor € 129,99 via deze site. Deze felroze klaptelefoon doet precies wat je van een telefoon verwacht: bellen en sms’en. Maar internet? Dat kun je vergeten. Hij is gemaakt voor iedereen die zin heeft in een digitale detox. Het concept van een ‘domme’ telefoon, zonder internet, is de laatste tijd namelijk steeds populairder geworden, vooral onder Gen Z. Met deze telefoon word je dus niet door sociale media.

Dus: geen internet, geen social media-apps, maar wél een 0,3 megapixelcamera, perfect voor old school foto’s. Je krijgt er zelfs extra’s bij, zoals een Barbie-hoes, verwisselbare achtercovers en een kralen telefoonkoord. Helemaal retro dus.

De lancering volgt natuurlijk op de enorme hype rond de Barbie-film van vorig jaar, die wereldwijd meer dan een miljard dollar opbracht. Hoewel de telefoon nu pas verschijnt, lijkt het een slimme zet van HMD. De combinatie van nostalgie en de behoefte om af en toe aan de digitale wereld te ontsnappen, zou deze telefoon wel eens erg populair kunnen maken.

Netflix deelt eerste beelden van mobiele game 'Squid Game: Unleashed'

Nico De Greef-21 augustus 2024 om 14:43

Netflix komt binnenkort met een eigen video game van hun hitserie 'Squid Game'. Het spel, dat exclusief te spelen zal zijn voor abonnees van de streamingdienst, moet rond dezelfde tijd lanceren als de première van het aankomende tweede seizoen van de reeks. Die staat gepland op 26 december. Een concrete releasedatum voor het spel werd echter nog niet genoemd.

Fans van de Netflixserie 'Squid Game' kunnen binnenkort zelf deelnemen aan de iconische spelen. Niet in eigen persoon, maar wel als een digitale avatar in de mobiele game Squid Game: Unleashed.

Net als in de reeks moeten spelers door een reeks dodelijke hindernissen racen met als doel om uiteindelijk als enige over te blijven. De gameplaytrailer bevestigt alvast dat een aantal spelletjes uit het eerste seizoen van de reeks zal terugkeren, maar dat er ook nieuwe uitdagingen zullen opduiken waaronder "de vloer is lava".

Squid Game: Unleashed wordt door Netflix omschreven als een party royale showdown die ondersteuning biedt voor 32 spelers en waarbij relaties en vriendschappen op de proef zullen worden gesteld. Hoe dan? Als speler zal je namelijk ook de optie krijgen om andere spelers te helpen of - wie minder goede bedoelingen heeft - te saboteren.

Bekijk hier de gameplay reveal trailer:

Ontdek meer