Rita Ora te zien tijdens eerste finale Eurovisiesongfestival

Maxine Decaluwé-14 april 2023 om 15:50- Foto:

Insta/ritaora

De artiesten die zullen optreden tijdens de halve finales van het Eurovisiesongfestival, zijn bekend. De grootste naam daarbij is ongetwijfeld die van singer-songwriter Rita Ora. Zij zal optreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 9 mei.

Ondanks dat de komende editie van het Eurovisiesongfestival plaatsvindt in Liverpool, wordt Oekraïne, het winnende land van vorig jaar, toch betrokken. Zo zal het festival gepresenteerd worden door drie Britten én een Oekraïense. Ook de acts, die we te zien en horen krijgen tussen de deelnemende songs, zal door Oekraïense artiesten opgevoerd worden.

De eerste halve finale op dinsdag 9 mei zal geopend worden door host Julia Sanina en haar band ‘The Hardkiss’. Daarnaast zal Rita Ora als intervalact, een medley brengen van haar grootste hits. Als kers op de taart zal de Britse superster voor het eerst haar nieuwe single ‘Praising You’ brengen!

Gustaph, die ons land vertegenwoordigt, maakt het podium op 11 mei tijdens de tweede halve finale onveilig. We verwachten onder andere Mariya Yaremchuk, die Oekraïne in 2014 vertegenwoordigde en zesde werd met het nummer ‘Tick-Tock’. Daarnaast zullen er ook drie dragqueens optreden, om alle doelgroepen aan te spreken.

De gastoptredens uit de grote finale op 13 mei, worden later aangekondigd. Aftellen maar!

Dua Lipa brengt vrijdag nieuwe muziek uit

Karen Luiken-23 mei 2023 om 06:17- Foto:

Reuters

Fans hebben er lang op moeten wachten, maar Dua Lipa brengt deze week eindelijk nieuwe muziek uit. Vrijdag lanceert ze haar single ‘Dance The Night’.

Het nummer is afkomstig van de soundtrack van de langverwachte ‘Barbie’-film die op 21 juli uitkomt. Dua Lipa speelt daar als blauwharige zeemeermin ook een kleine rol in. De hoofdrollen worden vertolkt door Margot Robbie en Ryan Gosling.

Via Instagram deelt Dua Lipa alvast een klein voorproefje van haar aankomende liedje. “Deze Barbie komt deze week met een nummer”, schrijft ze erbij.

Olivia Rodrigo komt met nieuwe muziek

Karen Luiken-23 mei 2023 om 06:11

Het is feest bij Olivia Rodrigo. Haar debuutalbum ‘SOUR’ bestaat twee jaar en dat viert de zangeres met een cadeautje voor haar fans. Ze brengt zeer binnenkort nieuwe muziek uit!

Dat nieuws maakt Olivia bekend via Instagram. “SOUR wordt vandaag twee jaar. Geen woorden kunnen ooit beschrijven hoeveel dit album voor mij betekent en hoe dankbaar ik ben voor elke zegening die het heeft gebracht”, aldus de zangeres.

Ze belooft haar fans dat ze snel met ‘new stuff’ komt. “Mijn nieuwe muziek is heel, heel, heel, heel dichtbij. Ik beloof het.”

Ontdek meer