Wetenschappers ontdekken medicijn tegen katers

Karen Luiken-13 april 2023 om 15:31- Foto:

Photo by Julia Nastogadka on Unsplash

Een avondje drinken met vrienden is leuk, maar de gevolgen zijn vaak minder prettig. Hoofdpijn, misselijkheid, een borrelende buik. We kennen de meest verschrikkelijke katers allemaal. Maar binnenkort hopelijk niet meer. Wetenschappers beweren een remedie te hebben gevonden.

Onderzoekers uit China hebben naar verluidt een medicijn gevonden waarmee katers in de toekomst voor altijd verleden tijd zijn. Het spul werd getest op een groep dronken muizen. Sommige diertjes kregen het medicijn wel toegediend, andere niet. En wat blijkt nou? De muizen die het wel kregen, herstelden volgens LadBible veel sneller van hun dronkenschap dan de muizen die het niet kregen.

Het medicijn verminderde de hoeveelheid alcohol in de lijfjes van de muizen, verlengde de tijd dat ze alcohol konden verdragen en verkortte de hersteltijd na de inname van een hoeveelheid alcohol.

Tiener wist niet dat ze zwanger was tot voetje uit haar vagina stak

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:31

Een 19-jarige vrouw uit Engeland is onlangs bevallen van een baby zonder dat ze wist dat ze al maanden zwanger was. Daar kwam ze pas achter toen ze tijdens een toiletbezoek een voetje uit haar vajayjay zag komen.

Faye White beviel in mei van haar dochtertje Luna-Grace Behrens. Ze had geen idee dat ze toen al negen maanden zwanger was. Ze had in die periode wel een aantal zwangerschapstesten gedaan, maar die waren allemaal negatief. Ze had geen zichtbare babybuik en haar menstruatiecyclus was in aanloop naar de bevalling normaal. Ze werd gewoon ongesteld. “Het leven was heel normaal, totdat ik op een ochtend wakker werd door een grote stroom water”, zegt ze volgens Kennedy News.

Wat bleek? Haar vliezen waren gebroken. “Ik ging naar het toilet omdat ik een flinke druk voelde en toen kwam er iets uit”, vervolgt Faye. “Ik merkte dat het een voetje was. Uiteindelijk heb ik de ambulance gebeld.”

Twee uur later was Faye bevallen van een dochtertje. Ze had al een kindje en hoewel ze eigenlijk geen verdere kinderwens meer had, is ze nu heel blij met de kleine spruit. “Vanaf het moment dat ik wist dat ze zou komen, dacht ik: dit is ons kind, we gaan ervoor. Ik dacht aan haar. Ik wilde haar zien en weten of alles goed met haar ging.”

Extreem hete tortillachip uit handel gehaald na dood tiener

Karen Luiken-11 september 2023 om 06:32

De extreem pittige chip van het merk Paqui is uit de handel gehaald nadat een 14-jarige jongen onlangs overleed na het doen van de One Chip Challenge. Dat meldt The New York Times.

Bij de One Chip Challenge is het de bedoeling dat je één tortillachip van de Amerikaanse chipfabrikant Paqui eet. Dat klinkt misschien als een uitdaging die gemakkelijk te volbrengen is, maar dat is het niet. Het chipje is namelijk gekruid met ’s werelds meest hete pepers.

De 14-jarige Harris Wolobah deed begin deze maand op school mee aan de challenge en kreeg niet veel later ernstige buikpijn. Thuis viel hij flauw, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij doodverklaard.

Ontdek meer