Dit zijn de meestvoorkomende red flags in relaties

Maxine Decaluwé-12 april 2023 om 14:30

Iedereen heeft wel een ideaalbeeld van hoe een perfecte relatie eruitziet. Toch focussen we iets te veel op wat we willen en minder waarop we afknappen. Dat blijkt uit een studie van de wetenschappelijke vereniging ISSID (the International Society for the Study of Individual Differences).

Om die red flags te identificeren, nam het ISSID een steekproef af bij 285 studenten. Diegene met een korte relatie, vonden grof gedrag de grootste ‘no go’, gevolgd door plakkerig gedrag. De deelnemers met een vaste en of langdurige relatie, knapten het meeste af op onverschillig gedrag en een niet gemotiveerde inzet.

In het totaal bestond de steekproef uit 115 mannelijke deelnemers en 170 vrouwelijke deelnemers. Naar verluidt was 50% van de steekproef heteroseksueel en in een vaste relatie. Uit de steekproef bleek dat...

  • vrouwen voornamelijk worden afgeschrikt omdat hun partner weinig moeite toont.
  • mannen afknappen op partners met een behoefte aan wisselende seksuele contacten.

Zsófia Csajbók, onderzoeker aan de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Karelsuniversiteit in Praag, gaf aan dat mensen rekening moeten houden met mogelijke afknappers. "We zijn de laatste jaren meer op ons hoede om foute keuzes te vermijden. Dat komt omdat we nu pas beginnen te realiseren hoe invloedrijk red flags zijn bij het daten."

Conclusie? Houd tijdens je date vooral in het achterhoofd wat je juist niét wil in een relatie. Zo ontmasker je ze voor het te laat is!

Little Mix-ster Perrie Edwards lanceert eerste solonummer

Karen Luiken-12 april 2024 om 06:54

Perrie Edwards heeft een grote mijlpaal in haar leven bereikt. De Little Mix-ster heeft haar eerste solonummer ‘Forget About Us’ uitgebracht.

Het liedje is de eerste single van Perrie’s debuutalbum dat ze later lanceert. Daarover beloofde de zangeres haar fans Mariah Carey-achtige nummers en een aantal ballads met gitaar. Meer details over de nieuwe muziek van de zangeres zijn er nog niet.

Perrie werkt sinds 2022 aan haar solocarrière nadat Little Mix besloot een pauze voor onbepaalde tijd in te lassen.

Muziek Taylor Swift terug op TikTok

Karen Luiken-12 april 2024 om 06:50- Foto:

Reuters

De muziek van Taylor Swift is weer op TikTok te vinden. De zangeres heeft een deel van haar nummers terug op het platform geplaatst nadat ze er in februari vanaf werden gehaald door muzieklabel Universal.

Universal verwijderde de liedjes van Taylor en andere artiesten van TikTok vanwege mislukte onderhandelingen over een licentieovereenkomst. Maar daar steekt Swift nu een stokje voor. Volgens Financial Times beschikt de zangeres over de auteursrechten van haar eigen nummers en mag ze daarom zelf bepalen waar ze haar muziek verspreidt.

De terugkeer van Taylors muziek op TikTok komt een paar dagen voordat Taylor haar nieuwe album ‘The Tortured Poets Department’ uitbrengt. Dat wordt volgende week vrijdag gelanceerd.

Ontdek meer