Dit zijn de meestvoorkomende red flags in relaties

Maxine Decaluwé-12 april 2023 om 14:30

Iedereen heeft wel een ideaalbeeld van hoe een perfecte relatie eruitziet. Toch focussen we iets te veel op wat we willen en minder waarop we afknappen. Dat blijkt uit een studie van de wetenschappelijke vereniging ISSID (the International Society for the Study of Individual Differences).

Om die red flags te identificeren, nam het ISSID een steekproef af bij 285 studenten. Diegene met een korte relatie, vonden grof gedrag de grootste ‘no go’, gevolgd door plakkerig gedrag. De deelnemers met een vaste en of langdurige relatie, knapten het meeste af op onverschillig gedrag en een niet gemotiveerde inzet.

In het totaal bestond de steekproef uit 115 mannelijke deelnemers en 170 vrouwelijke deelnemers. Naar verluidt was 50% van de steekproef heteroseksueel en in een vaste relatie. Uit de steekproef bleek dat...

  • vrouwen voornamelijk worden afgeschrikt omdat hun partner weinig moeite toont.
  • mannen afknappen op partners met een behoefte aan wisselende seksuele contacten.

Zsófia Csajbók, onderzoeker aan de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Karelsuniversiteit in Praag, gaf aan dat mensen rekening moeten houden met mogelijke afknappers. "We zijn de laatste jaren meer op ons hoede om foute keuzes te vermijden. Dat komt omdat we nu pas beginnen te realiseren hoe invloedrijk red flags zijn bij het daten."

Conclusie? Houd tijdens je date vooral in het achterhoofd wat je juist niét wil in een relatie. Zo ontmasker je ze voor het te laat is!

Film Taylor Swift komt naar Belgische bioscoop

Karen Luiken-26 september 2023 om 13:01- Foto:

Reuters

Dure kaartjes kopen voor een concert van Taylor Swift? Dat kan, maar er is ook een goedkopere optie om de zangeres te zien optreden. Haar ‘The Eras Tour’ wordt over een paar weken op het witte doek vertoond.

Vanaf 13 oktober zal Kinepolis vier weken lang de bijna drie uur durende film op groot scherm uitzenden. In het teken staat ‘The Eras Tour’, die Taylor Swift in maart 2023 aftrapte en waar ze de hele wereld mee rondreist. Tijdens de tour zingt de zangeres liedjes van al haar albums.

Volgend jaar komt Taylor met ‘The Eras Tour’ naar Europa, maar wie daar geen kaartje voor heeft kunnen scoren, kan volgende maand dus ook terecht bij de Kinepolis. De bioscoopketen zendt de film uit in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Kortrijk, Leuven, Oostende, Hasselt, Braine, Rocourt en Palace Liège.

Harry Styles bereikt grote mijlpaal met 'As It Was'

Karen Luiken-26 september 2023 om 08:56- Foto:

Reuters

Harry Styles heeft een grote mijlpaal bereikt met ‘As It Was’. Het nummer staat maar liefst 77 weken op rij in de hitlijst Ultratop. Geen enkele andere artiest kreeg dat eerder voor elkaar.

‘As It Was’ kwam in april 2022 op de eerste plek in de hitlijst te staan. Daar bleef het nummer veertien weken lang, daarna zakte het langzaam maar zeker naar onderen. Veel liedjes verdwijnen op een gegeven moment uit de Ultratop, maar dat gebeurde niet met de song van Harry Styles. Die staat er na 77 weken nog steeds in.

De Britse artiest stoot met zijn mijlpaal The Weeknd van zijn troon. Die stond met zijn liedje ‘Blinding Lights’ 76 weken in de Ultratop. Daarna volgen The Black Eyed Peas met ‘I Gotta Feeling’ (66 weken) en Ed Sheeran met ‘Shape Of You’ (64 weken).

Ontdek meer