Met nieuw seizoen 'De Campus Cup' op zoek naar beste studenten

Karen Luiken-11 april 2023 om 15:50

Welk studententeam is de beste van Vlaanderen en Brussel? Otto-Jan Ham gaat met een nieuw seizoen van ‘De Campus Cup’ op zoek naar een antwoord op die vraag. Het programma gaat op maandag 24 april van start.

In het vijfde seizoen nemen 34 teams uit de meest diverse opleidingen het tegen elkaar op. In iedere afleveringen komen er twee teams van vier studenten langs. Ze krijgen multiplechoice-examens, blokrondes en moeten opdrachten doen waarbij concentratie belangrijk is.

De beste acht teams stoten door naar de kwartfinales. Daarna volgen de halve finales en op 8 juni wordt duidelijk welk team het aller- aller- allerbeste is. De winnaar gaat ervandoor met een felbegeerde trofee.

"Ik zweer het op al mijn behaalde diploma's: dit vijfde seizoen is spannender en leuker dan ooit”, zegt presentator Otto-Jan Ham. “Waar blijven die vlotte, intelligente studenten toch vandaan komen?"

‘De Campus Cup’ is vanaf 24 april van maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur op Eén en via VRT MAX.

TAGMAG

Ronahi emotioneel in 'Big Brother' na bericht van thuisfront

Karen Luiken-28 februari 2024 om 17:37

De ‘Big Brother’-bewoners hebben wekenlang alleen elkaar. Ze zijn compleet afgesloten van de buitenwereld en ontvangen slechts af en toe – héél af en toe – een bericht van het thuisfront. Dat laatste is ook nu het geval. Als Ronahi een foto van haar familie en vrienden in haar handen krijgt, barst ze in tranen uit. "Ik en mijn man waren nooit langer dan een week apart, dus het doet veel om hem weer te zien”, zegt ze in onderstaande sneak preview.

'Big Brother'-deelneemster Doriana reageert op vertrek

Karen Luiken-28 februari 2024 om 08:10

Doriana heeft afgelopen zaterdag het ‘Big Brother’-huis moeten verlaten. In een reactie op Instagram blikt ze terug op de mooie tijd en bedankt ze alle fans die haar hebben gesteund tijdens haar avontuur.

“Ik heb van elke seconde genoten en ik heb vrienden voor het leven gemaakt”, schrijft Doriana bij een reeks foto’s uit de ‘Big Brother’-villa. Maar het was niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De blondine heeft sinds haar thuiskomst haatreacties voorbij zien komen en reageert daar nu subtiel op. “Ik wil jullie er graag aan herinneren dat dit een SPEL is. Naast het spel zijn alle bewoners lieve, leuke en oprechte mensen. Dus wees dan ook alsjeblieft lief naar elkaar.”

De persoon die Doriana het meeste mist, is Rohani. Maar ook de scheetgeuren van Tyron, Randy en Basiri worden volgens haar gemist. “Als laatste wil ik ook nog even zeggen dat al jullie lieve berichtjes mij zo veel steun hebben gegeven. Ik lees ze allemaal! Wees positief, dankbaar en geniet elke dag van het leven.”

Ontdek meer