Met nieuw seizoen 'De Campus Cup' op zoek naar beste studenten

Karen Luiken-11 april 2023 om 15:50

Welk studententeam is de beste van Vlaanderen en Brussel? Otto-Jan Ham gaat met een nieuw seizoen van ‘De Campus Cup’ op zoek naar een antwoord op die vraag. Het programma gaat op maandag 24 april van start.

In het vijfde seizoen nemen 34 teams uit de meest diverse opleidingen het tegen elkaar op. In iedere afleveringen komen er twee teams van vier studenten langs. Ze krijgen multiplechoice-examens, blokrondes en moeten opdrachten doen waarbij concentratie belangrijk is.

De beste acht teams stoten door naar de kwartfinales. Daarna volgen de halve finales en op 8 juni wordt duidelijk welk team het aller- aller- allerbeste is. De winnaar gaat ervandoor met een felbegeerde trofee.

"Ik zweer het op al mijn behaalde diploma's: dit vijfde seizoen is spannender en leuker dan ooit”, zegt presentator Otto-Jan Ham. “Waar blijven die vlotte, intelligente studenten toch vandaan komen?"

‘De Campus Cup’ is vanaf 24 april van maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur op Eén en via VRT MAX.

Deze actrice speelt hoofdrol in live action-versie 'Moana'

Karen Luiken-13 juni 2024 om 08:05

De nieuwe Moana is bekend. Na een lange zoektocht brengt Disney nu naar buiten dat Catherine Laga’aia de hoofdrol zal spelen in de live action-versie van de animatiefilm.

Catherine is zeventien jaar oud en komt uit Australië. “Ik ben heel blij dat ik dit personage mag omarmen, want Moana is een van mijn favorieten”, zegt ze in een verklaring. “Mijn grootvader komt uit Fa’aala’, Palauli, in Savai’i. En mijn grootmoeder komt uit Leulumoega Tuai op het hoofdeiland ‘Upolu in Samoa. Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om Samoa en alle Pacifische eilandbewoners te eren en om jonge meisjes te vertegenwoordigen die op mij lijken.”

De actrice sluit zich aan bij Dwayne Johnson, die de rol van Maui op zich neemt. Andere acteurs die in ‘Moana’ te zien zullen zijn, zijn John Tui als Moana’s vader, Frankie Adams als Moana’s moeder en Rena Owen als Gramma Tala.

Kevin Jonas onder het mes voor huidkanker

Karen Luiken-13 juni 2024 om 05:52

Kevin Jonas is onlangs onder het mes gegaan voor huidkanker. Een moedervlek op zijn gezicht bleek een basaalcelcarcinoom te zijn.

De zanger maakt het nieuws bekend via Instagram, waar hij een video deelt van voor en na de operatie. “Vandaag laat ik een basaalcercarinoom van mijn hoofd verwijderen”, aldus Kevin. “Het is een klein huidkankermannetje dat is gaan groeien en nu moet ik geopereerd worden om het te laten verwijderen.”

Na de operatie mocht Kevin weer naar huis om de wond te laten herstellen. “Zorg ervoor dat je je moedervlekken laat checken”, waarschuwt hij zijn volgers.

Ontdek meer