Bizar: vrouw eet 100 stenen per dag

Dieter Blarinckx-10 april 2023 om 08:31- Foto:

YouTube

In Amerika kom je echt alles tegen. Zo ook deze vrouw die wel een zeer bizarre gewoonte heeft. Zo eet ze zo’n 100 harde stenen per dag. Ze kan ook niet meer zonder.

Al meer dan 20 jaar is de Amerikaanse Teresa verslaafd aan het eten van stenen. In eerste instantie was ze aangetrokken tot de aardse geur van de steen, maar na verloop van tijd geraakte ze echt verslaafd aan de smaak en textuur van de harde stenen. Nu eet ze dus zo’n 100 stenen per dag en kan ze naar eigen zeggen “niet normaal functioneren zonder stenen”.

In de video hieronder vertelt ze hoe ze geniet van het steenachtige en harde gevoel tegen haar tanden terwijl ze knabbelt van de steen. Ze heeft altijd een potje met kleine stenen mee zodat ze op ieder moment van de dag naar hartelust kan knabbelen.

Bekijk de beelden hieronder:

Oudste hond ter wereld (31) overleden

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:59

Bobi, de oudste hond ter wereld, is overleden. Zijn Portugese baasje heeft bekendgemaakt dat de harige viervoeter op 31-jarige leeftijd zijn laatste adem uitblies in een dierenziekenhuis.

De hond woonde samen met zijn baasje Leonel Costa en vier katten op een boerderij in het dorp Conqueiros in Portugal. Hij werd geboren op 11 mei 1992, toen zijn baasje nog maar acht jaar oud was.

Bobi was een Rafeiro do Alentejo, een Portugees hondenras dat normaal gesproken tien tot veertien jaar oud wordt. Maar Bobi werd veel ouder; hij wist de 31 jaar en 165 dagen aan te tikken.

Hoe Bobi het zo lang vol heeft kunnen houden? Het geheim zit ‘m volgens zijn baasje in goed eten, veel frisse lucht en nog veel meer liefde. “Bobi eet hetzelfde als wij”, zei Leonel in een eerder gesprek met Associated Press.

Geobsedeerd door beroemdheden? Dan ben je mogelijk minder intelligent

Karen Luiken-24 oktober 2023 om 06:19

Kun jij maar geen genoeg krijgen van roddels uit Hollywood? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Een nieuw onderzoek suggereert dat mensen die geobsedeerd zijn door beroemdheden mogelijk minder intelligent zijn.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1800 volwassenen die verschillende cognitieve tests moesten voltooien. Er werd onder meer gefocust op woordenschat en cijfersymbolen. Verder moesten ze ook vragen invullen over hoe geïnteresseerd ze waren in beroemde mensen.

De onderzoekers concludeerden dat de mensen die het meest geïnteresseerd waren in beroemdheden, vaker lagere prestaties hadden op de cognitieve tests. Het is alleen niet duidelijk of de obsessie met de beroemdheden een oorzaak of juist een gevolg was van het hebben van een lagere intelligentie.

“Hoewel het onderzoek niet bewijst dat het ontwikkelen van een sterke obsessie met je favoriete beroemdheid ervoor zorgt dat je lager scoort op cognitieve tests, suggereert het wel dat het verstandig kan zijn om de gevoelens voor je idool zorgvuldig in de gaten te houden”, zo klinkt het volgens The Independent.

Ontdek meer