Deze jongen verdient 50k door FIFA te spelen

Dieter Blarinckx-06 april 2023 om 15:48- Foto:

Instagram - Alex Shaw

Het is een droom voor veel gamers, maar voor deze 23-jarige Brit is het een droom die uitkomt: hij verdient zo’n 50.000 pond per jaar door te gamen. En ja, dat is zijn fulltime job.

De 23-jarige Alex Shaw vult zijn dagen met het spelen van de populaire voetbalgame FIFA, en daar verdient hij serieus zijn brood mee. Hij kocht op zijn 13e zijn eerste FIFA-game en was meteen verkocht. Na al die jaren mag hij zich nu trots een van de beste FIFA-spelers ter wereld noemen.

"Toen ik voor het eerst FIFA kocht en met mijn vrienden speelde, was ik helemaal niet zo goed, maar met de jaren en uren oefenen werd ik beter en begon ik professionele spelers te verslaan”, klinkt het in een interview met LAD Bible. Hij deed mee aan competities, zowel in binnen- als buitenland en speelde zich letterlijk een weg naar de top. Nu kan hij met trots zeggen dat hij een professionele FIFA-gamer is. Hij spendeert zo’n acht uur per dag op zijn PlayStation, en krijgt in return een jaarsalaris van zo’n 50.000 pond.

Dus jawel, je kan écht rijk worden door gewoon te gamen in je luie zetel! :D

GTA-games binnenkort speelbaar via Netflix

Nico De Greef-29 november 2023 om 18:33

Grand Theft Auto komt naar je mobiel, mede mogelijk gemaakt door Netflix.

Vanaf 14 december kunnen Netflix-abonnees gratis verschillende klassieke Grand Theft Auto-games spelen op hun mobiel. De streamingdienst kondigt in een persbericht aan dat het volgende maand Grand Theft Auto: The Trilogy: The Definitive Edition toevoegt aan hun steeds groeiende catalogus van mobiele spellen.

Grand Theft Auto: The Trilogy omvat remasters van GTA III, GTA: Vice City en GTA: San Andreas die in 2021 reeds werden uitgebracht voor console, maar nu zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, aldus de streamer.

Abonnees kunnen de games vanaf 14 december spelen via de mobiele Netflix-app op iOS en Android-apparaten.

Grand Theft Auto zijn niet de enige nieuwe spellen die Netflix aan zijn games catalogus toevoegt. Eerder maakte de streamer ook al bekend dat mobiele versies van populaire titels als Death's Door (van ontwikkelaar Acid Nerve) en Hades (Supergiant Games) binnenkort te spelen zullen zijn via de Netflix-app.

Genomineerden 'Game of the Year' van 2023 zijn bekend

Nico De Greef-29 november 2023 om 09:15

De Game Awards, ook wel de Oscars voor videogames, heeft de nominaties bekend gemaakt voor de tiende editie van de prestigieuze awardshow. Dit jaar zijn er maar liefst meer dan dertig categorieën waarin games genomineerd kunnen worden, waaronder de belangrijkste prijs uiteraard de felbegeerde Game of the Year-award.

Elk jaar is het spannend aftellen naar de show, want dan wordt beslist wie de felbegeerde hoofdprijs, de Game of the Year-award, mee naar huis mag nemen. Ook dit jaar werden er weer zes titels genomineerd voor de prijs. Deze zijn:

  • Alan Wake 2 (Remedy Entertainment/Epic Games)
  • Baldur's Gate 3 (Larian Studios)
  • Marvel's Spider-Man 2 (Insomniac Games/Sony PlayStation)
  • Resident Evil 4 Remake (Capcom)
  • Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)
  • The Legend of Zelda (Nintendo)

Opvallend aan de lijst van GOTY-genomineerden is de afwezigheid van de game Starfield van ontwikkelaar Bethesda en Microsoft. De game verscheen in september voor de Xbox-consoles en PC en werd lang naar uitgekeken door heel wat gamers. De verwachting was dan ook dat het spel mee in de race zou zitten, maar niets lijkt minder waar.

Daarnaast krijgt ons land - voor de verandering - bijzonder veel lof. Zo maakt het populaire Baldur's Gate 3 van onze eigen Gentse ontwikkelaar Larian Studios niet alleen kans om Game van het jaar te winnen, maar werd de titel ook nog genomineerd voor 7 andere categorieën.

The Game Awards 2023 vindt plaats in de nacht van 7 op 8 december in het Peacock Theater (voorheen het Microsoft Theater) te Los Angeles. De awardshow kan live worden bekeken via onder andere YouTube en Twitch.

Een volledige lijst van alle genomineerden kan je hier raadplegen.

Ontdek meer