Straks mogelijk op WhatsApp: chats vergrendelen met vingerafdruk

Karen Luiken-05 april 2023 om 16:10- Foto:

Photo by Jamie Street on Unsplash

Kijkt jouw lief stiekem tussen je WhatsApp-gesprekken op je telefoon? Dat kan binnenkort verleden tijd zijn. De applicatie komt met een functie waarmee je specifieke gesprekken kunt vergrendelen.

Met de functie kun je volgens WABetaInfo een slot op chats naar keuze zetten. Dat kunnen gesprekken met één persoon zijn of met groepen. De chats worden in een apart tabblad geplaatst - ze zijn dus niet meer zichtbaar tussen je openbare gesprekken - en kunnen alleen ontgrendeld worden door het scannen van een vingerafdruk.

De functie is momenteel alleen gespot in een testversie van Android. Het is niet bekend wanneer alle Android-gebruikers de vergrendeloptie kunnen gebruiken. Ook weten we helaas niet of-ie ook naar de iPhone komt.

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam instellen

Nico De Greef-07 juni 2023 om 14:26

WhatsApp laat je binnenkort een gebruikersnaam instellen in plaats van een telefoonnummer. Met de nieuwe functie wil WhatsApp de privacy van zijn gebruikers nog meer verhogen. De functie wordt momenteel nog intern getest. Wanneer het grote publiek er uiteindelijk mee aan de slag kan, is nog niet geweten.

Het instellen van een unieke gebruikersnaam is slechts één van vele nieuwigheden die de populaire chat-dienst WhatsApp in recente tijden aan zijn gebruikers heeft geïntroduceerd. Eerder maakte de app het ook al mogelijk om berichten te bewerken en om chats te vergrendelen. En binnenkort hoeven gebruikers dus ook niet meer hun telefoonnummer met elkaar te delen om te chatten.

Zodra de functie beschikbaar is, kunnen gebruikers hun gebruikersnaam instellen via hun profielpagina. WhatsApp is beschikbaar op Android- en iOS-apparaten en Mac/PC.

BeReal test nieuwe functie met privéberichten

Karen Luiken-03 juni 2023 om 07:37- Foto:

Photo by Josh Withers on Unsplash

BeReal is druk bezig met het testen van iets nieuws. De app wil binnenkort RealChat introduceren, een functie waarmee je privéberichtjes kunt versturen.

Momenteel is het op BeReal alleen mogelijk om te reageren onder foto’s die vrienden sturen. Maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe functie RealChat, die momenteel getest wordt in Ierland, kun je straks ook privéberichtjes naar iemand sturen. BeReal schrijft dat je dat op twee verschillende manieren kunt doen: door op ‘Mijn Vrienden’ bovenaan de tijdlijn te drukken of rechtstreeks vanuit de BeReal van een vriend.

RealChat is de zoveelste nieuwe functie waar BeReal in een korte tijd mee komt. Eerder werd het al mogelijk om meerdere foto’s per dag te plaatsen, mits je je kiekjes op tijd instuurt. Ook kunnen gebruikers sinds kort muziek toevoegen aan hun BeReal.

Ontdek meer