Deze Brit heeft een wel heel speciaal dieet!

Maxine Decaluwé-04 april 2023 om 12:25- Foto:

SWNS

Iedereen denkt weleens aan diëten, maar voor de Brit Ashley Kean is het van moeten. Zijn maag verteert zeer weinig, dus de dingen die hij wél eet, zijn zeer beperkt. Tijdens de paasperiode is dan ook zijn hoogtepunt, of ziet hij dat toch anders?

Ashley onderging al enkele onderzoeken waaruit bleek dat hij enkel en alleen chocolade, aardappelpuree, Yorkshire-pudding (in de oven gebakken pannenkoekenbeslag waarin geroosterd vlees of groentes worden gestopt) en fruit mag eten.

Of hij probeerde te variëren met andere voedingsmiddelen? Jazeker, al blijven ze hem niet goed bevallen door zijn afkeer van nieuw eten. Tijdens de paasperiode eet hij daarom alleen maar chocolade-eieren, ieder jaar opnieuw. "Mijn dieet is nogal saai en niet iets waar ik van geniet”, klinkt het. "Ik kan nooit op restaurant gaan met mijn gezin.”

Het feit dat hij van begin januari tot april al meer dan 250 paaseieren heeft binnen gespeeld, baart hem zorgen. "Ik heb een paar jaar geleden een volledige scan aangevraagd bij artsen, omdat ik dacht dat er iets mis was. Ik onderging alle nodige testen, maar mijn waarden bleken normaal te zijn”, zegt Ashley verwonderd.

Er bestaan slechtere manieren om te diëten als je het ons vraagt. Hoeveel paaseitjes heb jij al in huis gehaald?

Rokers krijgen jaarlijks extra week vrij

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:32- Foto:

Photo by Reza Mehrad on Unsplash

Mensen die tijdens het werk meerdere keren per dag roken, krijgen jaarlijks vanwege hun verslaving een extra week vrij van hun werk. Dat blijkt uit onderzoek, meldt LadBible.

Uit cijfers van het Office for National Statistics is gebleken dat zo’n 52 procent van de rokers meerdere keren zijn werkplek verlaat om een sigaretje te roken of aan een vape te lurken. Per dag neemt die gewoonte twintig minuten in beslag.

Nu klinkt dat misschien niet als een schokkend getal, maar daar komt verandering in als je dit een jaar lang iedere werkdag doet. Dan kom je namelijk uit op een totale rooktijd van 39 uur. Oftewel: een fulltime werkweek. Veel rokers krijgen die 'gratis' zonder er andere vrije dagen of pauzemomenten voor in te hoeven leveren.

Tieners doden zwaan en eten de vogel op

Karen Luiken-02 juni 2023 om 06:27

Drie tieners hebben in New York een zwaan gedood en opgegeten. De vier jongen van het dier werden ook meegenomen. Dat melden verschillende media.

De politie sloeg deze week alarm nadat Faye, een iconische zwaan in het plaatsje Manlius, als vermist werd opgegeven. Agenten gingen op onderzoek uit en kwamen erachter dat de vogel was vermoord. Drie tieners zouden daar verantwoordelijk voor zijn. Zij slopen midden in de nacht een vijvergebied binnen en stortten zich op de vogel.

Nadat de tieners de zwaan hadden gedood, brachten ze het stoffelijk overschot naar het huis van een tante. Daar werd de vogel gekookt en opgegeten. De vier jongen van de zwaan zijn veilig teruggevonden en worden verzorgd door een bioloog.

De tieners zijn gearresteerd.

Ontdek meer