Lizzo komt met genderbevestigende kledinglijn

Maxine Decaluwé-03 april 2023 om 14:05

De Amerikaanse zangeres Lizzo, bekend van de nummers ‘2 Be Loved’ en ‘About Damn Time' lanceert binnenkort een genderbevestigende kledinglijn. Ze brengt ‘Your Skin’, samen met haar shapewear merk Yitty op de markt. Zelfliefde en inclusiviteit zijn de rode draad in de collectie.

Lizzo is hét boegbeeld van bodyshaming, maar met deze collectie gaat ze nog een stapje verder. Ze wil dat iedereen zich goed voelt in zijn vel, dus bij iedereen hoort ook de transgender community. Tot op heden zijn inclusieve genderbevestigende collecties niet echt gekend. Het gaat erom dat je met mode in de eerste plaats jouw persoonlijkheid uit, en dat gender daarbij minder van belang is.

De zangeres wil samen met Yitty deze taboe dan ook doorbreken. “Yitty gelooft in een fundamentele zelfliefde voor mensen van alle genderidentiteiten – inclusief de trans, non-binaire, genderfluïde en gender non-conforme communities die tot op heden chronisch benadeeld zijn”, liet het merk weten in een persbericht.

Hoe de volledige collectie er zal uitzien, is nog top secret. Toch geeft Lizzo al een tipje van de sluier via Instagram. De officiële releasedatum voor de genderbevestigende shapewear collectie is nog niet bekend, maar we weten wel dat het deze zomer zal verschijnen.

Disney kondigt samenwerking met Tommy Hilfiger aan

Dieter Blarinckx-30 mei 2023 om 16:23

The Walt Disney Company viert dit jaar zijn 100ste verjaardag en dat wordt niet alleen gevierd met speciale en unieke merch, maar ook met een heuse nieuwe collab met modegigant Tommy Hilfiger! En daar zijn nu de eerste beelden van gedropt!

Voor het eerst zullen Mickey en zijn kompanen zoals Minnie Mouse, Pluto, Goofy, Donald Duck en Daisy Duck, naar de unief trekken voor deze unieke en stijlvolle Disney X Tommy-collectie. De verschillende Disney-personages zijn in de typische anime-stijl getekend en dat zorgt voor een coole en unieke collectie. Disney X Tommy wordt deze donderdag wereldwijd gelanceerd.

"Een iconische verjaardag, een iconisch merk en een samenwerking met hun meest iconische personages - er is geen betere manier om samen met fans over de hele wereld de 100stee verjaardag van Disney te vieren," klinkt het bij Tommy Hilfiger zelf.

"Mickey en vrienden laten samenkomen met het DNA van het merk Tommy Hilfiger is een van onze leukste samenwerkingen tot nu toe. Het is een collectieve uitgave van onze favoriete klassiekers”, gaat hij verder.

De volledige collectie is er voor kinderen van alle leeftijden, dus voor zowel jong als oud!

Check hieronder alvast de aankondiging:

Design voor een prikkie: Zeeman lanceert collectie zonnebrillen

Karen Luiken-24 mei 2023 om 06:56

Zonnebrillen van honderden euro’s zijn geen uitzonderingen als je kijkt bij merken als Gucci, Prada of Isabel Marant. Ze kosten veel geld en niet iedereen zal ze kunnen betalen. Geldt dat ook voor jou? Zeeman is er voor je. De winkelketen komt met een betaalbare collectie design zonnebrillen.

Zeeman is een samenwerking aangegaan met een gerenommeerde brildesigner. Met als uitdaging: echte design zonnebrillen van premium kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs op de markt brengen.

Het resultaat? Twee verschillende lijnen, waar de ClassicZ-collectie er een van is. Deze bestaat uit vijf ontwerpen die geïnspireerd zijn op de basisvormen van klassieke brilmonturen. De tweede lijn is de SpecialZ-collectie met drie opvallende designs, die allemaal voorzien zijn van de iconische Zeeman-kleuren.

Zowel de klassieke als de speciale lijn is vanaf vandaag verkrijgbaar. De basic monturen kosten 24,99 euro per stuk, voor de andere brillen betaal je 49,99 euro.

Ontdek meer