Gleeken, walgelijk of fascinerend?

Nezir Yikik-03 april 2023 om 09:42

Het menselijk lichaam is een wereld vol mysteries, fascinaties en - laten we eerlijk zijn - bizarre eigenaardigheden. Heb jij al eens gehoord van ‘gleeking’?

Heb je nooit eerder van ‘gleeking’ gehoord? Dan gaat er zo meteen wellicht een nieuwe wereld voor je open; want je kan je lichaam een nieuw trucje aanleren waar iedereen van zal opkijken.

Gleeking is de benaming voor het spuiten van speeksel uit je mond. Niet zomaar spuiten, want gleeking is een onverklaarbaar fenomeen dat zich bij sommige mensen onbewust voordoet bij het geeuwen, praten of eten.

Het heeft allemaal te maken met de werking van de speekselklieren. Die bevinden zich net onder je tong en achter je onderste voortanden. Het zijn de twee kleine bultjes die je kan voelen als je er met je vinger over wrijft. Ja, die bultjes dus!

TikTokker Jude Somers hield zich de afgelopen dagen bezig om de kunst van het “vak” onder de knie te krijgen. Als ware gleekmeester, deelt hij zijn vergaarde kennis nu met de rest van de wereld in een video die inmiddels viraal gaat.

Als iemand je voortaan vraagt om een trucje te tonen, dan is dit sowieso iets om mee uit te pakken!

Tiener wist niet dat ze zwanger was tot voetje uit haar vagina stak

Karen Luiken-18 september 2023 om 06:31

Een 19-jarige vrouw uit Engeland is onlangs bevallen van een baby zonder dat ze wist dat ze al maanden zwanger was. Daar kwam ze pas achter toen ze tijdens een toiletbezoek een voetje uit haar vajayjay zag komen.

Faye White beviel in mei van haar dochtertje Luna-Grace Behrens. Ze had geen idee dat ze toen al negen maanden zwanger was. Ze had in die periode wel een aantal zwangerschapstesten gedaan, maar die waren allemaal negatief. Ze had geen zichtbare babybuik en haar menstruatiecyclus was in aanloop naar de bevalling normaal. Ze werd gewoon ongesteld. “Het leven was heel normaal, totdat ik op een ochtend wakker werd door een grote stroom water”, zegt ze volgens Kennedy News.

Wat bleek? Haar vliezen waren gebroken. “Ik ging naar het toilet omdat ik een flinke druk voelde en toen kwam er iets uit”, vervolgt Faye. “Ik merkte dat het een voetje was. Uiteindelijk heb ik de ambulance gebeld.”

Twee uur later was Faye bevallen van een dochtertje. Ze had al een kindje en hoewel ze eigenlijk geen verdere kinderwens meer had, is ze nu heel blij met de kleine spruit. “Vanaf het moment dat ik wist dat ze zou komen, dacht ik: dit is ons kind, we gaan ervoor. Ik dacht aan haar. Ik wilde haar zien en weten of alles goed met haar ging.”

Extreem hete tortillachip uit handel gehaald na dood tiener

Karen Luiken-11 september 2023 om 06:32

De extreem pittige chip van het merk Paqui is uit de handel gehaald nadat een 14-jarige jongen onlangs overleed na het doen van de One Chip Challenge. Dat meldt The New York Times.

Bij de One Chip Challenge is het de bedoeling dat je één tortillachip van de Amerikaanse chipfabrikant Paqui eet. Dat klinkt misschien als een uitdaging die gemakkelijk te volbrengen is, maar dat is het niet. Het chipje is namelijk gekruid met ’s werelds meest hete pepers.

De 14-jarige Harris Wolobah deed begin deze maand op school mee aan de challenge en kreeg niet veel later ernstige buikpijn. Thuis viel hij flauw, waarna hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Daar is hij doodverklaard.

Ontdek meer