Lewis Capaldi moet mogelijk stoppen met muziek

Karen Luiken-02 april 2023 om 17:02

Er bestaat een zeer reële mogelijkheid dat Lewis Capaldi moet stoppen met zijn muziekcarrière als zijn Gilles de la Tourette, het syndroom waar hij aan lijdt, erger wordt. Dat vertelt hij in een openhartig gesprek met The Times.

In september maakte Lewis bekend dat hij Gilles de la Tourette heeft, een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door een combinatie van onwillekeurige geluiden en bewegingen.

De symptomen kunnen erger worden als Lewis optreedt. “Alleen het maken van muziek veroorzaakt dit bij mij. Anders kan het maandenlang goed gaan. Het is een rare situatie”, aldus de zanger.

Vooralsnog wil hij nog niet stoppen met zingen, maar als de klachten erger worden, verandert hij misschien noodgedwongen van gedachte. “Op dit moment is de afweging om door te gaan de moeite waard, maar als het zover komt dat ik mezelf daardoor onherstelbare schade toebreng, stop ik ermee. Ik hou niet van overdrijven, maar er is een zeer reële mogelijkheid dat ik moet stoppen met muziek.”

Joost Klein moet in juni voor Zweedse rechter verschijnen

Karen Luiken-18 mei 2024 om 09:32

Joost Klein moet over een paar weken naar Zweden om zich te melden bij de rechtbank in Malmö, de stad waar het songfestival dit jaar plaatsvond. Zijn advocaat meldt dat hij begin juni wordt opgeroepen voor het incident waardoor hij gediskwalificeerd werd voor de finale.

De advocaat is ervan overtuigd dat Joost niet zal worden vervolgd. De 26-jarige zanger zou de camera van een vrouw hebben weggeduwd, maar heeft haar volgens hem niet bedreigd. De Nederlandse omroep AVROTROS sprak wel van een ‘dreigende beweging’.

“Ik weet zeker dat als de politie goed onderzoek doet, hij niet zal worden vervolgd”, zegt de advocaat van de artiest. “Hij is volledig radeloos door alles wat er is gebeurd. En terecht, want het is volledig uit zijn verband gerukt. Natuurlijk is hij verdrietig dat hij daardoor niet mocht meedoen aan het songfestival.”

Bloederige details over Pinokkio-horrorfilm bekendgemaakt

Karen Luiken-18 mei 2024 om 07:14

Vind je Pinokkio schattig, lief en ondeugend? Daar gaat met de komst van een nieuwe horrorfilm verandering in komen. Rhys Frake-Waterfield, die de horrorfilm ‘Winnie the Pooh: Blood and Honey’ regisseerde, maakt nu ook een project over Pinokkio.

Om je een klein beeld te geven van hoe bloederig het gaat worden, heeft Variety nu de eerste details bekendgemaakt. Zo blijkt dat Pinokkio in één scène de huid van zijn slachtoffer zal dragen, zodat hij zich ‘een echte jongen kan voelen’. Regisseur Rhys Frake-Waterfield belooft “een hoog aantal moorden, een ondermijning van het originele verhaal en veel bloed.”

De opnames moeten in september van start gaan. De release staat gepland voor januari.

Ontdek meer