Lewis Capaldi moet mogelijk stoppen met muziek

Karen Luiken-02 april 2023 om 17:02

Er bestaat een zeer reële mogelijkheid dat Lewis Capaldi moet stoppen met zijn muziekcarrière als zijn Gilles de la Tourette, het syndroom waar hij aan lijdt, erger wordt. Dat vertelt hij in een openhartig gesprek met The Times.

In september maakte Lewis bekend dat hij Gilles de la Tourette heeft, een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door een combinatie van onwillekeurige geluiden en bewegingen.

De symptomen kunnen erger worden als Lewis optreedt. “Alleen het maken van muziek veroorzaakt dit bij mij. Anders kan het maandenlang goed gaan. Het is een rare situatie”, aldus de zanger.

Vooralsnog wil hij nog niet stoppen met zingen, maar als de klachten erger worden, verandert hij misschien noodgedwongen van gedachte. “Op dit moment is de afweging om door te gaan de moeite waard, maar als het zover komt dat ik mezelf daardoor onherstelbare schade toebreng, stop ik ermee. Ik hou niet van overdrijven, maar er is een zeer reële mogelijkheid dat ik moet stoppen met muziek.”

Billie Eilish bevestigt coming out

Karen Luiken-03 december 2023 om 08:13

Billie Eilish heeft haar coming out bevestigd. De zangeres liet onlangs in een interview doorschemeren dat ze zich aangetrokken voelt tot vrouwen, maar had toen niet door dat ze daarmee uit de kast kwam. “Ik dacht dat mensen het wel wisten”, zegt ze nu.

Twee weken geleden heeft Billie in een interview met Variety voor het eerst toegegeven dat ze op vrouwen valt. “Ik hou zoveel van ze”, zei ze. “Ik hou van ze als mensen. Ik voel me tot hen aangetrokken als mensen. Ik voel me fysiek tot ze aangetrokken, maar ik ben ook geïntimideerd door hun schoonheid en aanwezigheid.”

Billie ging er verder niet op door, maar bevestigt nu dat deze onthulling inderdaad betekent dat ze queer is. “Ik wilde er geen groot ding van maken”, zei ze dit weekend tijdens het Variety’s Hitmakers Event in Los Angeles. “Maar was het dan niet duidelijk? Ik dacht dat mensen het wel wisten.”

De zangeres is blij dat het ‘hoge woord’ er nu uit is. “Het is leuk dat mensen het weten. Ik ben van de vrouwen”, zegt ze.

Ellen en Marie hebben het moeilijk in 'De Verhulstjes'

Karen Luiken-03 december 2023 om 08:09

Vanavond is het weer tijd voor een nieuwe aflevering van ‘De Verhulstjes’. De familie is op reis en maakt een cruisetocht op zee. Soms gaat dat goed, soms iets minder. Want als het schip zich op woelige wateren bevindt, krijgen Ellen en Marie het allebei moeilijk. Even liggen lijkt dan het beste, maar is dat wel zo? Sneak preview!

Ontdek meer