Hebben: roze 'Harry Potter'-toiletpapier

Dieter Blarinckx-02 april 2023 om 15:22

De afgelopen jaren is de hoeveelheid aan ‘Harry Potter’-merch alleen maar toegenomen. Tegenwoordig kan je wel de zotste items terugvinden die een link hebben met de Wizarding World van J.K. Rowling, maar dit nieuwe item wilden we jullie zeker niet onthouden! Er is nu namelijk ook ‘Harry Potter’-toiletpapier!

Waarom zou je het houden bij saai wit toiletpapier als je het kleinste kamertje ook wat meer magie kan geven? Met dit felroze toiletpapier van ‘Harry Potter’ ga je waarschijnlijk nog liever naar het grote toilet! Op het toiletpapier staat het gezicht van een van de meest gehate personages ooit: Dolores Jones Umbridge. Ja, je kan dus letterlijk je kont afvegen met Umbridge!

Voorlopig is het toiletpapier enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar hopelijk kan je het binnenkort ook in Europa vinden!

Update: ondertussen werd bevestigd dat het om een aprilvisactie van Mugglenet ging :(

Jason Momoa pakt rol in 'Supergirl'-film

Karen Luiken-31 december 2024 om 14:02

Jason Momoa is binnenkort te zien in een nieuwe film. Deadline meldt dat de acteur een rol te pakken heeft in de aankomende DC Studios-film ‘Supergirl: Woman of Tomorrow’.

Voor Jason, onder meer bekend van de ‘Aquaman’-films, is het een droom die uitkomt. Hij kruipt voor de film in de huid van het personage Lobo. “Ik wilde altijd al Lobo spelen”, schrijft de acteur op Instagram.

Lobo is een antiheld die bekendstaat om zijn gewelddadige en oneerbiedige persoonlijkheid. Hij is afkomstig van de planeet Czarnia en beschikt over bovenmenselijke kracht, regeneratieve vermogens en een onkwetsbaarheid die hem tot een geduchte tegenstander maakt.

Jason deelt de set van ‘Supergirl: Woman of Tomorrow’ samen met Milly Alcock, die de hoofdrol gaat spelen. De film moet in de zomer van 2026 op het witte doek verschijnen.

Deze eigenschap voorspelt of je relatie standhoudt of niet

Chelsy Vanlerberghe-30 december 2024 om 13:19

Relatiedeskundige Brett Parker beweert dat er één simpele eigenschap is die bijna zeker kan voorspellen of een relatie standhoudt. En het draait allemaal om… hoe je ruzie maakt. Want ja, iedereen heeft ruzie, maar hoe je ruzie maakt, maakt het verschil tussen happily ever after en bye bye.

Het idee komt van Dr. John en Dr. Julie Gottman, twee relatiewetenschappers die jarenlang koppels volgden. Wat ontdekten ze? De manier waarop je ruzie maakt, bepaalt vrijwel alles. In een relatie waar de ene partner discussies alleen maar voert om te winnen, is het risico op een breakup torenhoog.

De Gottmans onderzochten koppels over een periode van 14 jaar en ontdekten dat ongeveer twee derde van alle ruzies nooit écht opgelost raakt. Denk maar aan de eindeloze discussie over wie de vaatwasser het beste inlaadt, of waarom jij altijd de lichten moet uitdoen. Op korte termijn lijkt het allemaal niet zo erg, maar als het blijft opstapelen en je alleen bezig bent met gelijk krijgen, zit je al snel in de gevarenzone.

Naast ruzies die om de verkeerde reden gevoerd worden, hebben de Gottmans vier specifieke signalen geïdentificeerd die vaak leiden tot een breuk:

  • Kritiek: Het constant bekritiseren van je partner, in plaats van constructief te zijn.
  • Minachting: De andere persoon kleineren, uitlachen of passief-agressief doen.
  • Defensiviteit: Altijd jezelf verdedigen zonder verantwoordelijkheid te nemen.
  • Jezelf afsluiten: Emotioneel afhaken en je afsluiten tijdens een conflict.

Als deze dingen regelmatig terugkomen in je relatie, dan is het tijd om stil te staan bij hoe jullie communiceren.

De sleutel tot een gezonde relatie is simpel: ruzie maken om elkaar te begrijpen, niet om te winnen. Als je alleen maar focust op je eigen gelijk, verlies je op de lange termijn altijd. Door te luisteren naar het standpunt van je partner en écht te proberen te begrijpen waar zij/hij vandaan komt, vergroot je de kans dat jullie samen sterker uit een conflict komen.

Het vraagt wat oefening, want wie wil nu niet gewoon het laatste woord hebben, toch? Maar een ruzie winnen voelt op korte termijn misschien goed, terwijl het op lange termijn schadelijk kan zijn.

Ontdek meer