Wat word je als jouw studie faalt?

Simon Smetryns-02 april 2023 om 12:29

We trokken met Martijn naar de Kiesweek in Antwerpen. Wat is jouw plan b als jouw studie faalt? En is een clublint dragen een afknapper of net een pluspunt?

(met dank aan Unifac)

Studeren in een nachtclub? Het kan in Gent en Luik!

Karen Luiken-29 mei 2023 om 11:40- Foto:

Photo by C D-X on Unsplash

Helemaal klaar met overvolle bibliotheken, te veel afleiding of je eigen kot als studeerruimte? Red Bull snapt dat en brengt in juni daarom de Red Bull Study Club terug in nachtclubs in Gent en Luik.

Van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 juni wordt nachtclub en concertzaal De Vooruit in Gent omgetoverd tot een walhalla voor studenten. Een week later, van 13 tot en met 16 juni, is het te doen bij Reflektor in Luik.

Naast een unieke studeerlocatie kun je op beide locaties gratis elektriciteit verwachten. WiFi, inspirerende pauzes met motivational speakers, handige goodies, en een voorraad ijskoude Red Bull. Afleiding nodig? Dat kun je terecht in de silent disco, de dagelijkse sportsessies of bij de lachclub.

Wie een plekje in de Red Bull Study Club wil veroveren, zal snel moeten zijn. Reserveren is helaas niet mogelijk en het aantal plaatsen is beperkt. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Dit betaal je voor een gemiddelde kot in Brussel

Karen Luiken-25 mei 2023 om 13:23- Foto:

Photo by Bench Accounting on Unsplash

Het financiële leven van een student gaat niet over rozen. Alleen al voor een kot ben je honderden euro’s kwijt. Uit onderzoek is gebleken dat je in Brussel gemiddeld 531 euro voor een studentenwoning betaalt.

De studie is uitgevoerd door Brik en is gedaan om de ervaringen van studenten bij een mogelijk verblijf op een Brussels kot beter in kaart te brengen. Meer dan 1.000 studenten deden eraan mee, waarvan een meerderheid aangaf op zichzelf te wonen. “Daarbij blijkt dat een kamer met gedeelde voorzieningen de populairste vorm van studentenhuisvesting is,” zegt Jurgen Ral, directeur van Brik. “Al omvat ‘op kot’ ook andere woonvormen, zoals een studio en cohousing.”

Gemiddeld betalen de kotstudenten 531 euro per maand voor een kot, al moet daar wel bij gezegd worden dat Engelstalige studenten meer betalen (580 euro) dan Nederlandstalige (496 euro).

Echt goedkoop is dat niet, maar studenten moeten vaak al blij zijn als ze überhaupt een kamer vinden. Brik probeert daar een handje bij te helpen door het vernieuwde MyKot te lanceren, een platform met daarop een eigen aanbod van betaalbare studentenkamers. “Met de vernieuwde kotzoeker tonen we studenten alle beschikbare koten. Daarbij kunnen studenten kiezen welk type kot ze zoeken en een maximumbudget instellen. Ook de afstand tot hun campus is een mogelijke parameter,” legt Jurgen Ral uit. Verder kan een student chatten met een kotbaas om afspraken te maken en kan je koten in één oogopslag bekijken via een 360-overview. "We bieden ook een modelcontract aan waarmee je zonder zorgen kan huren of verhuren.”

Ontdek meer