Zot: vrouw moet verhuizen door luide scheten van buren

Dieter Blarinckx-01 april 2023 om 15:34

Op het wereldwijde web kom je vaak de meest zotte en bizarre verhalen tegen. Zo ook dat van deze Schotse vrouw die haar huis moet verkopen door de té luide scheten van haar buren!

Pauline Boyd en haar partner kochten zo’n drie jaar geleden hun droomhuis in Schotland. Maar ze hadden geen rekening gehouden met de buren, want daar hebben ze nu serieuze last mee. Hun buren bouwden immers een gloednieuw huis vlak naast dat van Pauline en sindsdien ging het van kwaad naar erger.

“Ze hebben daar ook een doucheruimte in de garage waardoor wij hen zien douchen terwijl we aan het eten zijn”, vertelde Boyd aan Metro UK.

Op zich niet zo erg zou je denken, tot je ook hoort dat de buren zó’n luide scheten laten waardoor de situatie praktisch onhoudbaar geworden is. Daarom hebben Pauline en haar partner nu ook besloten om hun droomhuis te verkopen en op zoek te gaan naar meer rust.

Een reactie van de buren in kwestie, blijft voorlopig nog uit…

Deze luchtvaartmaatschappij biedt hondvriendelijke vluchten aan

Karen Luiken-17 april 2024 om 06:51- Foto:

Photo by REGINE THOLEN on Unsplash

Een verre reis maken met je hond? Dat gaat met de komst van een nieuwe luchtvaartmaatschappij een stuk makkelijker. BARK Air biedt sinds kort eerste klasvluchten aan voor jou en je trouwe viervoeter.

Tot nu toe is het best lastig om met je hond naar een ander continent te vliegen. Kleine hondjes mogen vaak met het baasje mee het vliegtuig in, maar grote honden worden in een klein hok in het ruim gezet, wat vaak tot stressvolle situaties leidt. BARK Air, een samenwerking tussen het hondenspeelgoedbedrijf BARK en een jetcharterservice, wil daar verandering in brengen. De nieuwe luchtvaartmaatschappij biedt luxe vluchten met een vipbehandeling aan voor zowel de hond als zijn baasje.

Wat daar allemaal bij zit inbegrepen? Het skippen van de drukke controleposten op het vliegtuig, een heerlijke maaltijd, kalmerende geurtjes, muziek, ruisonderdrukkende koptelefoons, kalmeringsvesten, een drankje naar keuze bij het opstijgen, speeltjes, dekentjes en heerlijke traktaties.

Goedkoop zijn de vluchten – zoals je misschien al wel verwacht – helaas niet. Voor een enkele reis betaal je zo’n 5.600 euro voor baas en hond.

Nieuwe miersoort vernoemd naar Voldemort

Karen Luiken-16 april 2024 om 06:07

Voldemort is niet langer alleen de schurk uit de ‘Harry Potter’-reeks. De naam is vanaf nu ook verbonden aan een nieuw ontdekte miersoort.

De mier werd begin vorige maand voor het eerst gespot in Pilbara, een regio in het westen van Australië. Het beestje heeft een bleek, lang lijf en wordt daarom vergeleken met Voldemort uit ‘Harry Potter’. Onderzoeker Mark Wong, groot fan van ‘Harry Potter’, besloot de mier de naam Leptanilla voldemort te geven.

Het is niet de eerste keer dat een dier wordt vernoemd naar een ‘Harry Potter’-personage. Ook Severus Snape, Lucius Malfoy en Gryffindor hebben een naar hun vernoemde diersoort rondlopen. Bij de eerste in dit rijtje gaat het om een krab, bij de tweede om een wesp en bij de derde om een spin.

Ontdek meer