Gevaarlijke TikTok-trend gaat viral

Karen Luiken-01 april 2023 om 07:22

Artsen waarschuwen een nieuwe TikTok-trend die momenteel viral gaat. Het gaat om ‘beezin’, waarbij mensen lippenbalsem op hun oogleden aanbrengen om ‘high’ te worden zodat ze de hele nacht kunnen studeren.

Beezin zou het gevoel van high- of dronken zijn nabootsen, met als resultaat dat je alerter wordt. Klinkt misschien leuk, maar dat is het volgens artsen niet. Zij zeggen dat de trend huidaandoeningen en infecties kunnen veroorzaken die gezichtsbedreigend zijn.

Vooral lippenbalsem met pepermunt zou hiervoor kunnen zorgen. “Menthol geeft de ogen een verkoelend effect door zijn alcoholische aard, maar dit is slechts tijdelijk. De bloedvaten kunnen afknellen en bij herhaaldelijk gebruik kunnen de ogen uitdrogen”, zegt Dr. Mike Balgemann tegen Daily Mail. Als het stofje in de ogen komt, kan het risico op glaucoom en infectie verhogen.

“Als je lippenbalsem op je ogen smeert die mogelijk in contact is gekomen met een virale infectie, zoals een koortslip, kan het risico op een herpesinfectie van het oog verhogen. Dat kan aanzienlijke schade toebrengen op de hoornvlies.”

President Joe Biden zoekt 'mememanager' voor campagne

Chelsy Vanlerberghe-28 mei 2024 om 11:56

De Amerikaanse verkiezingen van november tussen Joe Biden en Donald Trump zullen de twee oudste presidentskandidaten in de geschiedenis bevatten, wat betekent dat ze mogelijk moeite zullen hebben om jongere kiezers voor zich te winnen.

Daarom zoekt Joe Biden iemand om de jongere doelgroep op een interessante manier te bereiken. De huidige president zoekt een mememanager om memes te maken voor zijn aankomende campagne tegen Trump.

Deze mememanager zal vanuit het hoofdkantoor in Delaware verantwoordelijk zijn voor het bedenken en maken van memes die de campagne van Biden ondersteunen. Het is een unieke en creatieve manier om jongeren aan te spreken. Biden is bereid flink te betalen voor de juiste persoon: tot wel $85.000 per jaar.

Het werk van de mememanager zal niet alleen bestaan uit het maken van grappige content. Ze moeten ook de internetcultuur begrijpen, weten wat aanslaat bij jonge mensen en hoe ze die betrokkenheid kunnen vertalen naar steun voor Biden.

Stel je voor dat je deze functietitel aan je grootouders probeert uit te leggen...

Four Seasons post video van virale 'Four Seasons Orlando baby'

Chelsy Vanlerberghe-27 mei 2024 om 10:17

De 'Four Seasons Orlando baby' die viraal ging op TikTok, geniet van een droomvakantie in... ja, je raad het al: het Four Seasons Resort in Orlando.

Door een virale video op TikTok werd de 1-jarige Kate Wise wereldberoemd. In de video hoor je mama Bailey vragen wie zin heeft om naar Four Seasons Orlando te gaan? Kleine Kate stak enthousiast haar arm op en riep 'meeeee!' nog voordat haar vader en zus de kans kregen om te reageren. De video werd intussen meer dan 54,7 miljoen keer bekeken en Kate staat nu bekend als de 'Four Seasons Orlando Baby'.

Nu heeft Four Seasons gereageerd door een TikTok te posten, waarin baby Kate in stijl wordt verwelkomd in Four Seasons Resort Orlando.

Ontdek meer