Gevaarlijke TikTok-trend gaat viral

Karen Luiken-01 april 2023 om 07:22

Artsen waarschuwen een nieuwe TikTok-trend die momenteel viral gaat. Het gaat om ‘beezin’, waarbij mensen lippenbalsem op hun oogleden aanbrengen om ‘high’ te worden zodat ze de hele nacht kunnen studeren.

Beezin zou het gevoel van high- of dronken zijn nabootsen, met als resultaat dat je alerter wordt. Klinkt misschien leuk, maar dat is het volgens artsen niet. Zij zeggen dat de trend huidaandoeningen en infecties kunnen veroorzaken die gezichtsbedreigend zijn.

Vooral lippenbalsem met pepermunt zou hiervoor kunnen zorgen. “Menthol geeft de ogen een verkoelend effect door zijn alcoholische aard, maar dit is slechts tijdelijk. De bloedvaten kunnen afknellen en bij herhaaldelijk gebruik kunnen de ogen uitdrogen”, zegt Dr. Mike Balgemann tegen Daily Mail. Als het stofje in de ogen komt, kan het risico op glaucoom en infectie verhogen.

“Als je lippenbalsem op je ogen smeert die mogelijk in contact is gekomen met een virale infectie, zoals een koortslip, kan het risico op een herpesinfectie van het oog verhogen. Dat kan aanzienlijke schade toebrengen op de hoornvlies.”

TikTokker zet eigen dood in scène en verschijnt op begrafenis

Karen Luiken-13 juni 2023 om 06:30

Een uit Luik afkomstige TikTokker heeft zijn dood in scène gezet om vervolgens een paar dagen later aanwezig te zijn op zijn eigen begrafenis. “Ik wilde mijn familie een lesje leren”, zo klinkt het bij Ragnar le Fou.

Familieleden en vrienden van David Baerten, die zichzelf Ragnar le Fou noemt op social media, waren dagenlang in de veronderstelling dat hun dierbare was overleden. Ze plaatsten rouwberichten op de social media-kanalen van David en zaten in zak en as. “Rust in vrede papa. Ik zal nooit stoppen met aan je denken”, schreef zijn eigen dochter.

Afgelopen zondag zou de begrafenis van David plaatsvinden. Maar toen de aanwezigen zich eenmaal hadden verzameld en ze een helikopter zagen verschijnen, schrokken ze zich rot. In het voertuig bleek namelijk niemand minder dan de ‘overleden’ David te zitten.

De man legt in een TikTok-video uit dat hij de actie bedacht om zijn familie, waarvan slechts een deel naar de uitvaart kwam, een lesje te leren. “Ik word nooit ergens voor uitgenodigd. Niemand ziet me. We zijn allemaal uit elkaar gegroeid, en nooit meer samen. Ik voelde me niet gewaardeerd. Ik zag ook dat mijn dochter zo niet wilde leven. Daarom wilde ik ze een levensles geven, en ze laten zien dat je niet moet wachten tot iemand dood is om daarmee af te spreken.”

Tiener sterft tijdens gevaarlijke TikTok-challenge

Karen Luiken-12 juni 2023 om 06:13

Een 16-jarig meisje uit Frankrijk is vorige maand overleden bij het doen van een gevaarlijk spelletje. Het gaat om de 'scarf game', een variant van de blackout challenge die viral ging op TikTok en al meerdere levens heeft geëist.

Bij de scarf game is het de bedoeling dat je een doek om je nek knoopt en jezelf verstikt tot je flauwvalt. Levensgevaarlijk, omdat de zuurstoftoevoer naar de hersenen beperkt kan worden waardoor je epileptische aanvallen kunt krijgen, ernstig letsel of zelfs kunt overlijden.

Christy Sibali Dominique Gloire Gassaille stierf volgens Jam Press toen ze de challenge op 27 mei deed. Afgelopen week is ze begraven vlakbij haar huis in het Franse plaatsje Orléans.

Ontdek meer