Tiener overnacht drie jaar lang in tent

Maxine Decaluwé-30 maart 2023 om 15:35- Foto:

Insta//The boy in the tent

Beeld je even in, je overnacht elke dag in een tent. Zou je dat volhouden? Voor de Britse tiener Max Woosey is het al drie jaar een gewoonte. Hij wil hiermee een statement maken en geld inzamelen voor een goed doel, maar er hangt ook een persoonlijk verhaal aan vast.

Max Woosey aka 'The Boy In The Tent' verloor zijn buurman Rick aan kanker in maart 2020. Ze maakten samen een belofte dat het leven altijd avontuurlijk moet blijven. Daarom begon Max op eigen houtje een actie om geld in te zamelen, door te overnachten in een tent. De opbrengst ging toen, en gaat nog steeds, naar North Devon Hospice. Het rusthuis waar Rick verzorgd werd.

Vandaag houdt Max het exact drie jaar vol en staat de teller op meer dan 750.000 euro! Hij breekt daarmee een wereldrecord en scoort een plaatsje in het Guinness Book of Records. "Het zijn de drie beste jaren van mijn leven. Ik hoop dat mensen nu inzien dat kinderen tot veel meer in staat zijn dan er gedacht wordt", klinkt het.

Met deze hack gaat je iPhone-batterij langer mee

Chelsy Vanlerberghe-07 mei 2024 om 09:46

Heb je ook het gevoel dat je iPhone-batterij in no-time leeg is? Een TikTokker heeft een trucje ontdekt die je batterij een stevige boost kan geven.

Gebruikers die recentelijk naar iOS 17.1.1 zijn overgestapt, klagen over de korte batterijduur. Maar misschien ligt de schuld niet alleen bij de fabrikant, maar ook een beetje bij ons? We zitten de hele dag te scrollen, op werk, school, thuis, overal. Dus we weten als geen ander hoe irritant het is om maar 5% batterij over te hebben

TikTokker @T_Sply deelde een hack waarbij hij 'ongelimiteerde batterijduur' belooft. Ga naar 'Instellingen' op je iPhone, klik dan op 'Toegankelijkheid', vervolgens op 'Weergave en Tekstgrootte', en klik dan op 'Witpunt verminderen' om de hack te activeren. Hoe meer je het witpunt dimt, hoe langer de batterij meegaat.

Deze hack is niet hetzelfde als de 'helderheid verminderen'. Met het verminderen van het witpunt zorg je er eigenlijk voor dat de heldere kleuren minder fel worden weergegeven, wat batterij bespaart.

Natuurlijk heeft deze hack ook zijn nadelen. Het bekijken van video's en het lezen van tekst wordt moeilijker. Maar oké, liever dat dan een telefoon die uitvalt.

Dus, als je batterij bijna leeg is, gewoon dat witpunt verlagen. Easy peasy!

Door deze veelvoorkomende fout worden je tanden geel

Chelsy Vanlerberghe-06 mei 2024 om 13:56

We krijgen van kleins af aan ingepeperd dat we twee keer per dag moeten poetsen. Vroeger klaagden we er misschien over bij onze ouders, maar nu beseffen we dat het belangrijk is. Maar zelfs als we braaf poetsen met de beste tandpasta en een elektrische tandenborstel, is het moeilijk om verkleuringen te vermijden.

"Poetsen zodat je geen gele tanden krijgt" krijgen we al van jongs af aan te horen, maar volgens experts maken we een veelvoorkomende fout waarvan we misschien niet eens weten dat we die maken nog voor we de tandenborstel in onze mond stoppen.

"Het begint allemaal bij het bevochtigen van je tandenborstel en het juiste moment om te poetsen," zegt een expert. Hij benadrukt dat poetsen op bepaalde manieren, zoals zonder water of meteen na het eten van zure dingen, ervoor kan zorgen dat je tanden er na verloop van tijd minder wit uitzien.

Het is dus megabelangrijk om je tandenborstel nat te maken. "Droog poetsen lijkt op het eerste zicht misschien goed om vlekken te verwijderen, maar zonder water verspreidt de tandpasta zich niet goed." Daarnaast legt hij uit dat je borstelharen zachter worden als ze nat zijn, wat betekent dat je tandvlees en tanden minder geïrriteerd raken of beschadigd worden tijdens het poetsen.

Een andere veelvoorkomende fout is dat sommigen meteen hun tanden poetsen nadat ze iets gegeten of gedronken hebben. "Het is beter om even te wachten met poetsen nadat je iets zuurs hebt gegeten of gedronken, of het nu fruit, frisdrank, sap of zuur snoep is. Zuren in je mond verzwakken namelijk het glazuur van je tanden, de buitenste laag ervan."

De experts raden aan om even wat water te drinken, of je mond te spoelen, nadat je iets gegeten hebt.

Ontdek meer